Laudato TV program za petak 11.10.2019.

IZDVAJAMO: 21:30 More milosrđa, kontakt emisija u kojoj gostuje Rajko Bundalo, glumac čije duhovno svjedočanstvo nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com petak, 11. listopada 2019. u 20:48
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:55 Katolički kalendar, sv. Ivan XXIII., papa, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Znate li da li postoji proturječje između biblijskog stvaranja i teorije evolucije?

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U zemlji Tour de Francea Emily i Alexander postaju miševi biciklisti.

8:27 Maminjami, gastro emisija. Za vaše najmanje, pripremite riblji ručak u obliku morskih konjica. Za to su vam potrebne kozice, tjestenina, češnjak, peršin, maslinovo ulje, vrhnje za kuhanje i spretne ruke.

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:45 Život na stijeni, emisija. U novoj epizodi ''Života na stijeni'' pogledajte razgovor s Justinom Faticom, osnivačem organizacije ''Hard as Nails'', koji govori o važnosti molitve u teškim trenutcima, kao i prihvaćanju životnih patnji i poteškoća. Kako kaže, po njima ćemo primiti Božju milost.

9:15 Revolucija pape Ivana XXIII., dokumentarni film. U razdoblju između 1962. i 1965. u Rimu su se okupili biskupi cijeloga svijeta. Bili su to najrevolucionarniji susreti u povijesti kršćanstva. Njihove su odluke oblikovale Katoličku crkvu kakvu danas poznajemo. Ovaj dokumentarni film donosi priču o papi Ivanu XXIII. koji je pokrenuo ovu revoluciju i razlaže ključne rasprave i dokumente tog Drugog vatikanskog koncila koji je označio put Crkve danas.

10:15 Kršćani u svijetu, dokumentarni film. Zanzibar je predivan i egzotičan otočni kod Tanzanije. Posljednjih godina su se islamistički ekstremisti infiltrirali u ovo inače mirno turističko odredište, prijeteći kršćanskoj manjini i učinivši njihovu budućnost neizvjesnom.

10:45  Vidljivi tragovi, emisija. Gost Vidljivih tragova je mons. Zdenko Križić, redovnik i biskup gospićko-senjski. U emisiji govori o Božjem pozivu da bude svećenik i redovnik i o svojoj ulozi biskupa. Govori i o pozivu na svetost, odricanju, askezi i još mnogo detalja koji rese život kršćanina.

11:20 Radosna vijest, emisija

11:45 Maminjami, gastro emisija. Za vaše najmanje, pripremite riblji ručak u obliku morskih konjica. Za to su vam potrebne kozice, tjestenina, češnjak, peršin, maslinovo ulje, vrhnje za kuhanje i spretne ruke.

11:50 Glazba    

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Povratak kući, emisija. Donosimo snažno svjedočanstvo Elvisa Grbca, profesionalnog igrača američkog nogometa hrvatskih korijena, koji je nakon povratka na katoličku vjeru počeo držati predavanja muškarcima na teme vjerskog i obiteljskog života.

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Dudo i prijatelji, emisija. Hrvatska U-19 futsal reprezentacija ostvarila je veliki rezultat na Europskom nogometnom prvenstvu u Latviji, gdje je osvojila srebrnu medalju. Prvi je to put u povijesti kako su naši mladi nogometaši osvojili srebro u futsalu. Gosti emisije Dudo i prijatelji su Marinko Mavrović, izbornik naših mladih reprezentativaca i Boris Durlen, dopredsjednik Komisije Uefe za futsal i nogomet na pijesku.

14:15 Arka, dokumentarni film

14:30 Križni put, molitva

15:00 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

15:20 Arka, dokumentarni film

15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija

16:00 Prosudbe, emisija. Hrvati u vojvođanskim dijelovima Srijema, Bačke i Banata stoljećima žive i postoje kao istočni, rubni dio hrvatskog naroda. Zbog povijesnih okolnosti područje današnje Vojvodine naseljavali su u različitim razdobljima, što je uz društvene i političke čimbenike ostavilo posljedice na izgradnju njihovih kulturnih obrazaca i sastavnica identiteta. Hrvatsko katoličko sveučilište organiziralo je znanstveno-stručni skup: “Etnokulturni identitet Hrvata u Vojvodini: povijesni i suvremeni procesi”, a naši gosti su prof. Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini te dr. sc. Mario Bara, docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

17:00 Što nam kaže Sveto pismo, emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

17:25 Luka 2,25, dokumentarni film. Otkrijte što povezuje Bibliju i Hrvatsku: kako su se relikvije starca Šimuna Pravednika, koji je u naručju držao dijete Isusa (usp. Lk 2,25-28), našle u Zadru i doprinijele stvaranju jednog od najvećih remek-djela crkvene umjetnosti.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Ivan XXIII., papa, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00  Majka Angelica, emisija

20:00 Svijet očima Vatikana, emisija

20:25 Jeste li znali?, emisija. Tema nove emisije je ljudski govor koji razotkriva dušu. Razgovaramo o onom što prlja naše riječi i komunikaciju, rak-rani hrvatskoga naroda – psovci i njezinim posljedicama. O društvu koje nije zdravo, ali je ozdravljivo, o smislu života, o Bogu u podsvijesti i o ulozi patnje govori gošća 'Jeste li znali?', utemeljiteljica Udruge Logos dr. Cvjeta Pahljina.

21:30 More milosrđa, kontakt emisija. U "Moru milosrđa" na Laudato ponovo gostuje Rajko Bundalo, glumac čije duhovno svjedočanstvo nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odgovor je to, zapravo, na upite mnogih gledatelja kada ćemo ga ponovno ugostiti. Od 23:30 do ponoći slijedi klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. S gostom možete razgovarati na tel. 7888-595 ili mu pitanja uputiti elektroničkom poštom na more.milordja@laudato.hr ili putem našeg FB profila. Urednik i voditelj emisije je Darko Pavičić, novinar Večernjeg lista.

0:00 Himna  

00:02 Izdvojeno, informativna emisija

00:15 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

00:40 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

01:00 Božanstvena komedija, humoristična emisija. U ovom nastavku Božanstvena komedija govori o šestoj i devetoj Božjoj zapovijedi koje glase - Ne sagriješi bludno i Ne poželi tuđeg ženidbenog druga.

02:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Hrvatska U-19 futsal reprezentacija ostvarila je veliki rezultat na Europskom nogometnom prvenstvu u Latviji, gdje je osvojila srebrnu medalju. Prvi je to put u povijesti kako su naši mladi nogometaši osvojili srebro u futsalu. Gosti emisije Dudo i prijatelji su Marinko Mavrović, izbornik naših mladih reprezentativaca i Boris Durlen, dopredsjednik Komisije Uefe za futsal i nogomet na pijesku.

03:00 Križni put, molitva

03:30 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

04:00 Maminjami, gastro emisija. Za vaše najmanje, pripremite riblji ručak u obliku morskih konjica. Za to su vam potrebne kozice, tjestenina, češnjak, peršin, maslinovo ulje, vrhnje za kuhanje i spretne ruke.

04:05 In familia Dei, emisija. Bračni par Kardum – Klaudija i Ivan, otvaraju nam vrata svoje obitelji govoreći o Božjim čudima u njihovom životu te o svojim planovima koji su prečesto bili lošija opcija od Božjih, kojima su se naučili i prepustiti. Zašto su ih djeca pitala vole li se oni još uvijek, kako su riješili stambeno pitanje te koju je ulogu u njihovom braku imao vlč. Josip Frkin, saznajte u emisiji.

05:00 Jeste li znali?, emisija. Tema nove emisije je ljudski govor koji razotkriva dušu. Razgovaramo o onom što prlja naše riječi i komunikaciju, rak-rani hrvatskoga naroda – psovci i njezinim posljedicama. O društvu koje nije zdravo, ali je ozdravljivo, o smislu života, o Bogu u podsvijesti i o ulozi patnje govori gošća 'Jeste li znali?', utemeljiteljica Udruge Logos dr. Cvjeta Pahljina.

05:45 Pavao VI., emisija. Izuzetan dokumentarac koji prikazuje zagonetan i važan pontifikat pape Pavla VI.. Papa Pavao VI. našao se na čelu Katoličke crkve u jednoj od najtežih kriza u povijesti. Unatoč tome, uspio je upravljati Crkvenom lađom čvrsto i sigurno, kroz revoluciju koja je potresla moralne osnove civilizacije. Postao je papa nakon smrti pape Ivana XIII., pape koji je započeo Drugi vatikanski koncil. Pavao VI. je Koncil ponovno pokrenuo i pred njim je stajala velika zadaća: dovesti do uspješnog zaključenja tri razdoblja Koncila, te ih provesti u djelo. To je učinio na izvrstan način, potičući Crkvu da bude otvorena suvremenom svijetu te u isto vrijeme da poštuje svoju tradiciju. Proveo je u djelo liturgijsku obnovu, uvodeći narodne jezike u liturgiju, redovno održavanje Sinode biskupa, proširenje kardinalskog kolegija i Rimske kurije, ustanovio je Svjetski dan mira. Posebno je zapamćen po čvrstom određenju prema daru ljudskog života i kontracepciji u enciklici ''Humanae Vitae'' koja je izazvala mnoge polemike a anticipirala je probleme današnjice.

06:45 Arka, dokumentarni film

07:15 Krunica BDM

 
Da biste komentirali, prijavite se.