Laudato TV program za petak 13.10.2017.

Iz programa izdvajamo: u 20:30 Jeste li znali?, razgovorna emisija. Uoči novog zagrebačkog prikazivanja povijesno-glazbenog spektakla „Mirakul“ saznajte detalje o istinitosti događaja koje opisuje. Kako je stvaran „Mirakul“? Je li ispunjen zavjet Gospi Sinjskoj? Koji je put prošla od Rame do Sinja? Govore: autor povijesne priče fra Mirko Marić i autor glazbe Dražen Žanko.
Autor: Laudato/D.T. Photo: youtube petak, 13. listopada 2017. u 22:07
7:45 Minute za tebe, Evnđelje dana

7:50 Katolički kalendar, sv. Paraskeva

8:00 Mali katekizam, edukativni serijal

8:03 Zgode Emily i Alexandera,  crtani serijal

8:27 Mali katekizam 

8:30 Jeste li znali?, razgovorna emisija

9:15 Izdvojeno,  informativna emisija

9:30 Majka koja s neba silazi, dokumentarni film

10:50 JAVLJANJE UŽIVO: Imamo pravo živjeti!

11:00 PRIJENOS: Imamo pravo živjeti! Javno okupljanje na Markovu trgu povodom predaje 168 561 prikupljenih potpisa u najvećoj nacionalnoj pro-life peticiji za zaštitu nerođenih i pomoć trudnicama koju je tijekom ožujka i travnja 2017. provela građanska inicijativa „Prolife.hr“. Zaklada Vigilare, sestrinska organizacija istoimene udruge, inicijator je i pokretač spomenute inicijative koja se provodila pod nazivom „Imam pravo živjeti!“. Peticijske potpise Hrvatskom saboru uručit će volonteri inicijative donoseći ih u dječjim kolicima. Dvanaest dječjih kolica – simboličan broj koji prema nekim izračunima odgovara broju dnevno ubijene nerođene djece – bit će kasnije donirana sigurnim kućama za žene i djecu kojima prijeti nasilje i prisilni pobačaj. Tom prilikom odaslat će se i poruka hrvatskoj Vladi protiv ratifikacije tzv. Istanbulske konvencije, koja pod krinkom borbe protiv nasilja želi afirmirati pobačaj kao pravo žene, a zaštitu nerođenog života predstaviti kao čin nasilja prema ženama i djevojčicama.

12:00 Angelus  –  Molitva Anđeo Gospodnji

12:15 Fatima – živa vjera, dokudrama

13:00 Minute za tebe, Evanđelje dana

13:05 Katolički kalendar, sv. Paraskeva

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Katoličanstvo, dokumentarna serija

14:30 Pođi za mnom, križni put

15:00 Krunica Božjeg milosrđa

16:00 Moja Hrvatska, društveno politička emisija

17:00 In Familia Dei, emisija o obitelji

18:00 Minute za tebe, Evanđelje dana

18:05 Katolički kalendar, sv. Paraskeva

18:15 Izdvojeno,  informativna emsija

18:30 Iz srca Europe,  razgovorna emisija. Teme emisije: Europski tjedan gradova i regija i hrvatski sudionici u Bruxellesu, hrvatski primjeri vezani uz kohezijsku politiku, budući izazovi s obzirom na Brexit i opasnost da se dio sredstava u sljedećem proračunu preusmjeri na druge prioritete te primjeri iz poljoprivrede i krizni fond za poljoprivredu. Gosti u studiju: Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, Valter Flego, župan Istarske županije i Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke. Urednik i voditelj: Alen Legović.

19:00 Mrtva pokopati – djelo milosrđa, kratkometražni dokumentarni film

19:15  Snagom Dobrote, dokumetarni serijal

20:00 Svijet očima Vatikana, tjedni pregled vijesti. Iako najmanja neovisna država svijeta, Vatikan ima nemjerljiv utjecaj u njemu. S više posjetitelja nego stanovnika, pod suverenosti je Svete Stolice na čelu s poglavarom koji je vrhunski moralni autoritet današnjice. Najmanja zemlja s najviše diplomatskih odnosa ističe se kao važan društveni akter u koga su uprte oči i svjetskih lidera. Ne propustite saznati kako Vatikan gleda na aktualna svjetska zbivanja, pratite aktivnosti i poruke pape važne za život vjernika, ali i naše društvo u cjelini.

20:30 Jeste li znali?, razgovorna emisija. Uoči novog zagrebačkog prikazivanja povijesno-glazbenog spektakla „Mirakul“ saznajte detalje o istinitosti događaja koje opisuje. Kako je stvaran „Mirakul“? Je li ispunjen zavjet Gospi Sinjskoj? Koji je put prošla od Rame do Sinja? Govore: autor povijesne priče fra Mirko Marić i autor glazbe Dražen Žanko.

21:20 G. K. Chesterton, serija. Znate li kako su povezani Gilbert Keith Chesterton, kralj Arthur i Josip iz Arimateje? Znate li gdje prestaju mitovi a počinje povijest? U novoj epizodi govorimo o Glastonburyu, malom engleskom gradu koji se nalazi na jugu Engleske, u grofoviji Somerset. Grad je ovo oko kojega su se kroz povijest stvarale razne legende, a smatra se drevnim središtem kršćanstva u Engleskoj. Pogledajte kako Chesterton razmišlja o legendama vezanim uz ovo mjesto i o simbolici koja progovara iz tih legendi a koja nas upućuje na kršćanske vrijednosti.

22:00 Pobjeda Prečistog Srca, dokumentarni film.

23:00 Život na Stijeni, razgovorna emisija

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:25 Svijet očima Vatikana, tjedni pregled vijesti

0:45 Iz srca Europe, razgovorna emisija

1:20 Svjedočanstva,  religijska emisija

2:00 Majka koja s neba silazi, dokumentarni film

3:00 Pođi za mnom, križni put

3:30 Krunica Božjeg milosrđa

4:00 Izdvojeno, informativna televizija

4:30 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

5:00 Jeste li znali? razgovorna emisija

5:45 Pobjeda prečistog srca, dokumentarni film

6:30 Život i zdravlje, emisija o zdravlju
 

Da biste komentirali, prijavite se.