Laudato TV program za petak 16.8.2019.

Iz programa izdvajamo: 20:30 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? O tim i drugim pitanjima govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.
Autor: Laudato/K.P. Photo: Laudato petak, 16. kolovoza 2019. u 08:14

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Rok, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Nakon što smo saznali zašto se Bog objavljuje čovjeku, upoznat ćemo se s načinima na koji to čini.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti. U Kanadi će se naći na ledu.

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam objašnjava na koji način se Božja objava prenosi čovjeku.

8:30 Mali veliki, emisija za djecu. Mali veliki govore o tome što je oratorij i kako se tamo provode.

8:35 Moja katolička obitelj, crtana serija. Sv. Antun Padovanski

9:00 Čujte i počujte, informativna emisija. Bivši član sastava ‘Mejaši’ Marin Šestak govori kako se nakon velike popularnosti, koju mu je donijela svjetovna glazba, počeo baviti duhovnom. Ovakva glazba, kaže, ‘ostaje za vječnost’. U emisiji gostuje s Jonatanom Vukovim koji predstavlja najnoviji album ‘Divno je ime Tvoje’. Album bi trebao izaći u rujnu kao i istoimena pjesma za koju je snimljen i spot. Jonatan govori kako je već s osam godina napisao prvu duhovnu pjesmu.

9:20 Izdvojeno, informativna emisija

9:35 Božanstvena komedija, humoristična emisija

10:35 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Koje su glavne značajke Noina saveza s Bogom?

11:00 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Što o misticizmu govori nadbiskup Fulton J. Sheen? Saznajte u emisiji.

11:30 Život na stijeni, emisija. Gošća Kathryn Carnell, potpredsjednica je Studentske obrane jednakosti i solidarnosti. To je nevladina udruga koja sudjeluje u raspravama pri Ujedinjenim narodima, a bavi se promicanjem kulture života, kulture obitelji, kulture solidarnosti. Carnell privlači i potiče studente da sudjeluju u radu ove nevladine udruge.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:15 Novo srce, emisija. Gosti ove epizode Novog srca su bračni par Dolores i Boris Bašić, voditelji molitvene zajednice sv. Leopolda B. Mandića u Rudinama, Kaštela. Ovaj bračni par otkriva svoje iskustvo Božje blizine. Nakon teškog životnog puta, srcu su približili Isusa što je stvorilo i sklad u njihovom braku. Gospodin je promijenio život, a oni su u svojoj zajednici odlučili dijeliti ljubav prema vjeri u obliku zajedničke molitve

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 Prozor sv. Josipa, emisija. U kući svetog Josipa upoznajemo provincijala pavlina u Hrvatskoj p. Maria Škrtića, OSPPE.

13:30 Život i zdravlje, emisija. Čovjek trpi na razne načine koje medicina često ne dohvaća ni svojim najrazvijenijim specijalizacijama. Patnja je nešto šire od bolesti, nešto složenije i dublje ukorijenjeno u samu ljudsku narav. Razlikujemo tjelesnu i moralnu patnju, s obzirom na čovjekovu tjelesnu i duhovnu dimenziju, pa se govori o „boli tijela“ i  „boli duše“. Svaka patnja ima svoj smisao, jer kada ako ga nema, može se govoriti o mazohizmu. Patnja koja ima smisao čini nas plemenitijima. Trpljenje nas ne čini dobrima samo po sebi nego nas osposobljava da postanemo bolji nego što jesmo, a što potvrđuju i riječi Ive Andrića „Oči koje su plakale bolje vide“. O ovoj temi razgovaramo s eminentnim gostima sa sisačkim biskupom  mons. prof. dr.sc. Vladom Košićem i specijalistom psihijatrije i psihoterapije prof. dr.sc. Vladimir Gruden

14:30 Pođi za mnom, križni put, molitva

15:00 Krunica Božjeg milosrđa, molitva

15:30 Vina Croatia Vina Mosaica. Vraćanje stare slave kod nas zaboravljenih sorti frankovke, zweigerta i pošipela.

16:00 Prosudbe, informativna emisija. Hrvati ne iseljavaju zbog siromaštva, već zbog nepravde, tvrdi Tado Jurić autor knjige “Iseljavanje Hrvata u Njemačku. gubimo li Hrvatsku?”. Doc. dr. sc. Jurić na znanstveni je način obradio demografsku problematiku iseljavanja stanovništva koje je poprimilo oblike ‘egzodusa’ zadnjih nekoliko godina nakon čega je odlučio napisati i knjigu o navedenoj temi.

17:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo Abby Johnson, bivše baptistice, koja je nakon obraćenja dala otkaz u klinici za pobačaje, te je danas pro-life aktivistica za zaštitu nerođenih i trudnica.

17:45 Izdvojeno, informativna emisija

18:00 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Izdvojeno, informativna emisija

19:10 Majka Angelica, emisija. Stvoreni smo na sliku Trojedinog Boga. Zato u sebi moramo održati bliski odnos s njim jer Trojstvo treba prebivati u nama. Zbog tog suobličenja s Trojstvom trebamo težiti svetosti.

20:05 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

20:30 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.

21:30 G. K. Chesterton, serija. Apostol zdravog razuma govori o zdravlju i medicini.

22:00 Susret u Riječi, emisija. Damir Borovčak u javnosti je poznat po istraživanju Gvozdanskog. Puno je toga učinio kao domoljub, politički analitičar, organizator, putopisac, publicist i povijesni istraživač, a dio rada približio nam je u emisiji Đure Vidmarovića.

22:45 In familia Dei, emisija. Jeste li se ikada zapitali kako uskladiti svoj bračni i roditeljski poziv sa službom u Crkvi? Kako naći vrijeme za supružnika te slaviti Boga i u teškoćama? Zašto nas duhovna glazba duboko dotiče i kako svojim životom svjedoče Marina i Krešimir Matošević poslušajte ove nedjelje u emisiji In Familia Dei!

23:30 Putujemo Svetom Zemljom, putopisna emisija. Koračamo Svetom Zemljom, mjestima obilježenim Isusovim javnim djelovanjem.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:20 Svijet očima Vatikana, informativna emisija.

0:45 Svjedočanstva, emisija. Znate li tko je prva ‘prolajferica’ u Hrvatskoj? Danas je majka šestero djece, a već 26 godina u centru za pomoć trudnicama, kojeg je i sama pokrenula, pokazuje da je ljudski život svet i da je svako nerođeno dijete veliki Božji dar. U ‘Svjedočanstvima’ upoznajte gospođu Bosiljku Bačuru!

1:20 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Malina ima značajno mjesto u prehrani, a također liječi i pomaže kod niza bolesti. Snizuje temperaturu, otklanja upale, osobito usne šupljine i grkljana, olakšava trudnoću i porođaj, ublažava tešku menstruaciju, zaustavlja proljev, djelotvorna je kod crijevne upale i dizenterije, smiruje živčanu napetost, liječi kožne bolesti, jača cijeli organizam, a osobito srce. Izvanredna je dijetalna prehrana bolesnika koji boluju od šećerne bolesti te od reumatskih, bubrežnih i želučanih tegoba.

2:00 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.

3:00 Pođi za mnom, križni put, molitva

3:30 Krunica Božjeg milosrđa, molitva

4:00 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Ova vrhunaravna epizoda BK-a hvata se u koštac i bavi se temom svakodnevnih izraza, fraza i poštapalica koje koristimo, a da ni sami ne znamo što točno znače i koje im je podrijetlo. Kao recimo izraz: hvatati se u koštac ili sjekira mi je upala u med. Tko smišlja te izraze i kako uđu u javnu uporabu?

5:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. 41. Dakar rally ove godine održan je u Peruu. Među brojnim natjecateljima koji su nastupili na ovoj najtežoj rally utrci na svijetu bili su i dvojica Hrvata, koji su se u Hrvatsku vratili s medaljom oko vrata. Daniel Šaškin i Saša Bitterman bili su gosti emisije Dudo i prijatelji.

6:00 Krunica BDM, molitva

6:30 In familia Dei, emisija. Jeste li se ikada zapitali kako uskladiti svoj bračni i roditeljski poziv sa službom u Crkvi? Kako naći vrijeme za supružnika te slaviti Boga i u teškoćama? Zašto nas duhovna glazba duboko dotiče i kako svojim životom svjedoče Marina i Krešimir Matošević poslušajte ove nedjelje u emisiji In Familia Dei!

7:15 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Koje su glavne značajke Noina saveza s Bogom?


 

Da biste komentirali, prijavite se.