Laudato TV program za petak 21.4.2017.

Iz programa izdvajamo: U 21:15 sati 'Jeste li znali?'. U školama, u obiteljima uče nas dobrom i odgovornom ponašanju, ili se barem trude, ali tko nas uči odgovornom financijskom ponašanju? Na kakvim je granama financijska pismenost i financijska inteligencija u Hrvatskoj? Zlatko i Zrinka Gregov govore o odnosu prema financijamama, odgovaraju na mnoga praktična pitanja i nude konkretne odgovore na putu do financijske slobode.
Autor: Laudato/T.S. Photo: Laudato petak, 21. travnja 2017. u 19:09
 
08:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

08:05  Katolički kalendar – Sveti Anzelmo, biskup i crkveni naučitelj

08:15  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal –  10. epizoda – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45 Mali veliki – Pogledajte novu epizodu emisije Mali i veliki i saznajte što za djecu znači Isusovo uskrsnuće, kako će provesti uskršnje praznike i obilježiti blagdan Uskrsa.  Voditeljica Vida Tunguz. Urednica: Emina Dabo Hunjak

09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30 Božanstvena komedija – 21. emisija – TEMA: popularna kultura i glazba. Kultura u kojoj živimo nije jednostavna za opisati niti jednoznačna u svojim porukama. Puna je raznih utjecaja, ali ono što stoji kao zajednički nazivnik svim njenim tokovima je lišenost opterećenosti s normama iz prošlosti. Drugim riječima sve može biti sve, odnosno ništa. U kazalištu, na filmu, u marketingu ili na ulici, a naročito u glazbi dolazi do raznih strujanja i eksperimenata od kojih svaki zahtijeva vlastiti legitimitet kao vrijednost i kao umjetnost. Glazba je doživjela ogromne metamorfoze kroz prošlost, njene su se forme i sadržaji mijenjali, njen je izričaj uzimao oblik ovisno o situaciji u kojoj je stvarana. Kakva je glazba danas, koje poruke nam šalje, koje vrijednosti ima, što nam govori o svijetu i kulturi u kojoj živimo? Na ta i tucet drugih pitanja odgovore će nam i svoje komentare izložiti Anja  Šovagović Despot, hrvatska kazališna i filmska glumica, spisateljica i glazbena umjetnica te don Anđelko Kaćunko, poznati hrvatski svećenik bloger te poznavatelj suvremenih glazbenih strujanja. Emisiju, kao i sve druge do sada, začinjavaju skečevi, prilozi i razna druga kreativna iznašašća uredničkog trojca. (R)

10:30  Što nam kaže Sveto pismo – 32. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

11:00 Fra Odorik Badurina – kroničar i dokumentarist – dokumentarni film Sanjina Badurine. Fra Odorik Badurina rođen je u Stanišću kraj Jakišnice  na otoku Pagu 1894. godine a umro je u Dubrovniku 1969. godine. Cijeli svoj život dokumentaristički je prepisivao arhive samostana, župa, gradskih arhiva. Bio je neumorni Božji čovjek koji je zaslužio da se o njemu više dozna u mjestima u kojim je živio (Badija, Košljun, Kraj na Pašmanu, Kampor, Dubrovnik) pa i šire. U svim tim mjestima ostavio je pisani trag (Kronike). Najduže je boravio u Kamporu na otoku Rabu, čak 20 godina. Na Rabu je napisao Veliku Kamporsku Kroniku koja se sastoji od 6 knjiga i 3 knjige Indexa. U tih 20 godina pročitao je preko 320 000 stranica rukom pisanog teksta na više jezika i time spasio mnoge arhive koje su poslije propale ili nestale. U filmu sudjeluju ljudi koji su ga poznavali i koji ga opisuju kao poslušnog, jednostavnog, marljivog tj. neumornog samozatajnog Božjeg čovjeka. (R)

12:00 Regina Coeli – Molitva Kraljice neba

12:02 Credo – 10. epizoda –  edukativni serijal koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način. (R)

12:15 Ti si Božje djelo – 6. nastavakviše od svega, mladi danas traže smisao koji im svijet ne može dati. Žele imati dubok odnos sa Isusom Kristom i pri tom traže potporu Crkve. No većina ih se na tom putu osjeća usamljeno i bez podrške. Radi njih se dinamičan govornik Justin Fatica i grupa mladih evangelizatora zaputili preko cijelog SAD-a kako bi mladima donijeli Kristovu poruku nade. Pogledajte u seriji „Ti si djelo Božje“ kako se mladi otvaraju snazi Njegove ljubavi kako bi bili ono što jesu – djeca Božja, Božje djelo. (R)

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana

13:05  Katolički kalendar – Sveti Anzelmo, biskup i crkveni naučitelj

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Što nam kaže Sveto pismo – 32. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

14:00 Kršćani u suvremenom svijetu – 6. nastavak – edukativan serijal o ulozi kršćana u suvremenom društvu na temelju socijalnog nauka Crkve i najpoznatijih socijalnih enciklika. (R)

15:00  Krunica Božjeg milosrđa

15:25 Božanstvena komedija – 21. emisija – TEMA: popularna kultura i glazba. Kultura u kojoj živimo nije jednostavna za opisati niti jednoznačna u svojim porukama. Puna je raznih utjecaja, ali ono što stoji kao zajednički nazivnik svim njenim tokovima je lišenost opterećenosti s normama iz prošlosti. Drugim riječima sve može biti sve, odnosno ništa. U kazalištu, na filmu, u marketingu ili na ulici, a naročito u glazbi dolazi do raznih strujanja i eksperimenata od kojih svaki zahtijeva vlastiti legitimitet kao vrijednost i kao umjetnost. Glazba je doživjela ogromne metamorfoze kroz prošlost, njene su se forme i sadržaji mijenjali, njen je izričaj uzimao oblik ovisno o situaciji u kojoj je stvarana. Kakva je glazba danas, koje poruke nam šalje, koje vrijednosti ima, što nam govori o svijetu i kulturi u kojoj živimo? Na ta i tucet drugih pitanja odgovore će nam i svoje komentare izložiti Anja  Šovagović Despot, hrvatska kazališna i filmska glumica, spisateljica i glazbena umjetnica te don Anđelko Kaćunko, poznati hrvatski svećenik bloger te poznavatelj suvremenih glazbenih strujanja. Emisiju, kao i sve druge do sada, začinjavaju skečevi, prilozi i razna druga kreativna iznašašća uredničkog trojca. (R)

16:00 Otto i Hrvati – dokumentarni film Vanje Vinkovića govori o Nasljedniku habsburške monarhije, poznatom političaru i europarlamentarcu Ottu von Habsburgu, koji je zaslužan za samostalnost RH i njezino primanje u EU. (R)

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

18:05  Katolički kalendar – Sveti Anzelmo, biskup i crkveni naučitelj

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30  Iz srca Europe – Iz prijestolnice Europe, Bruxellesa, donosimo razgovore o aktualnim političkim i društvenim zbivanjima. Urednik i voditelj: Alen Legović

19:00 Sveta Hrvatska – dokumentarni film – Film SVETA HRVATSKA predstavlja i pokazljivo prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjerljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti majci Katoličkoj crkvi.

20:00  Svijet očima Vatikana – 68. epizoda

20:20  Katolička misijska župa u Taganrogu u Rusiji – PREMIJERA – dokumentarni film – Rad sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova s. Augustine Mesarić i s. Mirjam Bubnić . Autor filma i scenarij: don Pavao Crnjac

21:15   Jeste li znali? – 52. emisija – U školama, u obiteljima uče nas dobrom i odgovornom ponašanju, ili se barem trude, ali tko nas uči odgovornom financijskom ponašanju? Na kakvim je granama financijska pismenost i financijska inteligencija u Hrvatskoj? Zlatko i Zrinka Gregov govore o odnosu prema financijamama, odgovaraju na mnoga praktična pitanja i nude konkretne odgovore na putu do financijske slobode

22:15 Oslobađajući kontinent ­– Ivan Pavao II i pad komunizma ­– dokumentarni film –  Najbolji primjer trijumfa duhovne moći nad nasiljem i tlačenjem zorno je opisan u ovom dokumentarnom filmu koji prikazuje važnu ulogu Ivana Pavla II. u raspadu komunizma i oslobađanju srednje i istočne Europe.

23:45  Izdvojeno – informativna emisija (R)

23:58 INFOKANAL

00:00  HIMNA

00:02  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

00:07  Katolički kalendar – Sveti Anzelmo, biskup i crkveni naučitelj

00:15   Svijet očima Vatikana – 68. informativna emisija o novostima u Vatikanu (R)

00:45  Iz srca Europe – Iz prijestolnice Europe, Bruxellesa, donosimo razgovore o aktualnim političkim i društvenim zbivanjima. Urednik i voditelj: Alen Legović (R)

 01:15 Jeste li znali? – 52. emisija – U školama, u obiteljima uče nas dobrom i odgovornom ponašanju, ili se barem trude, ali tko nas uči odgovornom financijskom ponašanju? Na kakvim je granama financijska pismenost i financijska inteligencija u Hrvatskoj? Zlatko i Zrinka Gregov govore o odnosu prema financijamama, odgovaraju na mnoga praktična pitanja i nude konkretne odgovore na putu do financijske slobode (R)

02:00 Katolička misijska župa u Taganrogu u Rusiji – dokumentarni film – Rad sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova s. Augustine Mesarić i s. Mirjam Bubnić (R)
03:00 Krunica Božjeg milosrđa

03:30 Izdvojeno – informativna emisija (R)

03:59  INFOKANAL

04:00 Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

04:05  Katolički kalendar – Sveti Anzelmo, biskup i crkveni naučitelj (R)

04:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30  Svijet očima Vatikana – 68. informativna emisija o novostima u Vatikanu. (R)

05:00  Iz srca Europe – Iz prijestolnice Europe, Bruxellesa, donosimo razgovore o aktualnim političkim i društvenim zbivanjima. Urednik i voditelj: Alen Legović

05:30  Jeste li znali? – 52. emisija – U školama, u obiteljima uče nas dobrom i odgovornom ponašanju, ili se barem trude, ali tko nas uči odgovornom financijskom ponašanju? Na kakvim je granama financijska pismenost i financijska inteligencija u Hrvatskoj? Zlatko i Zrinka Gregov govore o odnosu prema financijamama, odgovaraju na mnoga praktična pitanja i nude konkretne odgovore na putu do financijske slobode (R)

06:30 Sveta Hrvatska – dokumentarni film – Film SVETA HRVATSKA predstavlja i pokazljivo prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjeljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti majci Katoličkoj crkvi.

07:30  Što nam kaže Sveto pismo – 32. emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI. (R)

07:58  INFOKANAL

 
Da biste komentirali, prijavite se.