Laudato TV program za petak 30.8.2019.

Izdvajamo: u 20:30 Jeste li znali?, emisija. U novoj emisiji ‘Jeste li znali?’ katolički misionar Marino Restrepo govori o svojem svjedočenju po Hrvatskoj, važnosti obitelji i sakramentu braka, te posebno o ulozi Blažene Djevice Marije za naš duhovni život.
Autor: Laudato/J.B. Photo: screenshot četvrtak, 29. kolovoza 2019. u 19:47

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, bl. Alfred Ildefons Schuster, vjerska emisija

8:00 Kuhinja svete Hildegarde, kulinarska emisja. U Kuhinji sv. Hildegarde pripremamo ragu od bukovača na vijencu od mariniranog matovilca. Lagani, zdravi bezmesni obrok.

9:00 Tebi pripadam, emisija. Emisija Tebi pripadam predstavlja glazbene sastave Splitsko-makarske nadbiskupije. Ovog puta saznajte tko je VIS Veritas Aeterna.

8:30 Mali veliki, emisija za djecu. Povratak u školske klupe otvara nove teme. Prva je kako smo se proveli na školskim praznicima.

8:35 Moja katolička obitelj, crtana serija. Predstavljamo život i djelo svete Terezije Avilske.

9:00 Čujte i počujte, informativna emisija. Gosti emisije su članovi Doma Molitve Slavonski Brod. Oni su mladi i entuzijastični Slavonci, koji molitvom i pjesmom slave Gospodina. Iza njih je jedan autorski album slavljeničkih pjesama, a pripremaju i novi, možemo reći “slavljenički” projekt. O kakvom se projektu radi i što se sve može čuti na njihovom prvom albumu pogledajte u emisiji!

9:20 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Progovaramo o sakramentima i kumstvima, naročito sakramentu svete krizme te popratnom kumstvu. Kakvi sve običaji koji prate taj sveti čin postoje kod nas, u kakvom su odnosu sakrament i janjetina, koja je dužnost kuma, shvaćaju li mladi u čemu sudjeluju?

10:25 Svjedok vjere – bl. Miroslav Bulešić, snimka. Pogledajte kako je izgledao program uoči svete Mise beatifikacije sluge božjeg, Miroslava Bulešića.

11:30 Život na stijeni, emisija. Gost u emisiji je dr. Jonathan Reyes, koji radi za Američku biskupsku konferenciju na promicanju socijalne pravde. Govori o tome kako nadvladati malodušnost u želji za evangelizacijom.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:15 Novo srce, emisija. S nama su u Novom srcu bili Ružica, Maja i Slavko Nedić. Kako su osnovali grupu RiM, što im je sve u životu donijela duhovna glazba, kako im glazba čuva obitelj i kako oni kroz glazbu čuvaju obitelj? Poslušajte njihova svjedočanstva u ovom glazbenom izdanju emisije koju vodi i uređuje fra Ivan Matić, OFM

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 Prozor sv. Josipa, emisija. Rebeka Lukić članica je molitvene zajednice Srce Isusovo. Život s Bogom doveo ju je do volontiranja na koncertu Progledaj srcem, a ispričala je kako joj je sveti Josip pomogao da nađe posao.

13:30 Život i zdravlje, emisija. Ljudski mozak je veliki misterij. On usklađuje i održava cjelovitost funkcija čitavog našeg organizma. Uz to je dio svijesti i volje, najviših živčanih funkcija, svojstven isključivo čovjeku. Mozak odraslog čovjeka teži prosječno 1400 g (oko 2% tjelesne mase), a tvori ga gotovo 25 milijardi živčanih stanica koje mogu slati poruke tisućama drugih stanica brzinom od 320 kilometara na sat. Područje neuroznanosti intenzivno napreduje, a pred istraživačima stoje brojna pitanja, jer još uvijek ne možemo reći da znamo kako mozak u potpunosti funkcionira. O ovoj temi razgovaramo s našim vrhunskim znanstvenikom, akademikom Vladimirom Paarom.

14:30 Pođi za mnom, križni put, molitva

15:00 Krunica Božjeg milosrđa, molitva

15:30 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Kako je Jakov na svom životnom putu postao Izrael, tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

16:00 Prosudbe, informativna emisija. O uspjehu turističke sezone mnogo toga ovisi, broji se svaki ulazak u Hrvatsku, svako noćenje. Može li ozbiljniji pristup vjerskom turizmu pomoći u produljenju turističke sezone i izdići Hrvatsku nad konkurencijom? U studiju govore Sunčana Matić organizatorica Konferencija o vjerskom turizmu, sakralnoj baštini i hodočašćima i vlč. Anđelko Katanec, povjerenik za pastoral migranata i turista Zagrebačke nadbiskupije. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

17:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo Tylera Blanskija, bivšeg anglikanca koji se nakon čitanja knjige ”Teologija tijela” obratio i postao pisac katoličke literature.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, bl. Alfred Ildefons Schuster, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Majka Angelica, emisija. Naše isprike dolaze u raznim oblicima. Najčešće pronalazimo isprike za nešto što ne bismo smjeli činiti, a učinili smo. Onda smislimo neki razlog kako bismo opravdali to što smo učinili. Majka Angelica govori o ‘opravdavanju’.

20:00 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

20:30 Jeste li znali?, emisija. U novoj emisiji ‘Jeste li znali?’ katolički misionar Marino Restrepo govori o svojem svjedočenju po Hrvatskoj, važnosti obitelji i sakramentu braka, te posebno o ulozi Blažene Djevice Marije za naš duhovni život.

21:30 G. K. Chesterton, serija. Kako apostol zdravog razuma gleda na ‘suđenje’? Pogedajte u seriji G.K. Chesterton.

22:00 Sveta Hrvatska (2015), dokumentarni film. Film predstavlja i prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjerljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti majci Katoličkoj Crkvi. Redatelj: Jakov Sedlar.

23:00 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen govori o gladi duše i hrani koja ju može utažiti, Euharistiji.

23:30 Putujemo Svetom Zemljom, putopisna emisija. Nastavljamo istraživati lokalitete vezane za život svetog Petra.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:20 Svijet očima Vatikana, informativna emisija.

0:45 Svjedočanstva, emisija. Otkad je pustila Isusa u svoj život, On ju ozdravlja, blagoslivlja, vodi i posvećuje. Doći do te točke predanja bilo je iznimno teško. Život prije Krista bio je ispunjen ranama, križevima, bolnim teretom, krivnjama, patnjom, ropstvom i mrakom… Poslušajte svjedočanstvo Simone Mijoković, danas radosne supruge i majke troje prekrasne djece. Borbe su i dalje velike, ali ona s osmijehom svjedoči: bez petka nema nedjelje, a bez križa nema uskrsnuća!

1:20 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Majčina dušica vrlo je rasprostranjena biljka, a njena ljekovitost poznata je od davnina. Brojne su bolesti kod kojih ova biljka pomaže: uklanja nagomilanu štetnu sluz u želucu, peckanje u želucu, kod bolesti crijeva i jetre, dišnih organa, upale pluća i prehlade, nervne razdražljivosti i depresije, jača živce i regulira spavanje, liječi oduzetost, moždani udar, napade padavice, multipla sklerozu, atrofiju mišića, reumu, uganuća, udarce i nagnječenost tkiva, otekline, a također i alkoholizam.

2:00 Jeste li znali?, emisija. U novoj emisiji ‘Jeste li znali?’ katolički misionar Marino Restrepo govori o svojem svjedočenju po Hrvatskoj, važnosti obitelji i sakramentu braka, te posebno o ulozi Blažene Djevice Marije za naš duhovni život.

3:00 Pođi za mnom, križni put, molitva

3:30 Krunica Božjeg milosrđa, molitva

4:00 Papin posjet Panami: otvorenje SDM, snimka

5:20 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Hrvatska rukometna reprezentacija – Olimpijske igre: 2 zlata i jedna bronca; Svjetska prvenstva: 1 zlato, 3 srebra i 1 bronca; Europska prvenstva: 2 srebra i 3 bronce. To su samo neki od uspjeha naših rukometaša, a tu su i druge brojne medalje. Od nabrojanih uspjeha, na čelu s izbornikom Linom Červarom, reprezentacija je osvojila 4 srebra i 2 zlata od kojih je jedno posebnog sjaja – ono s Olimpijskih igara u Ateni. Izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, gost je emisije Dudo i prijatelji.

6:05 Krunica BDM, molitva

6:35 In familia Dei, emisija. Upoznajte Katarinu i Franju Toljanića, bračni par i roditelje 12-ero djece! Kako su se upoznali, jesu li odmah znali da će imati veliku obitelj te koliko su svećenički pozivi utjecali na duhovni život njihove obitelji otkrili su u emisiji In familia Dei.

7:20 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Kako je Jakov na svom životnom putu postao Izrael, tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

 

Da biste komentirali, prijavite se.