Laudato TV program za petak 4.10.2019.

Izdvajamo: 21:15 Jeste li znali?, emisija. Kako sv. Franjo i danas, gotovo 800 godina nakon zemaljskoga života, privlači mladiće koji se odazivaju njegovom pozivu, što rade u svijetu i kako se čuvaju zamki svijeta. Saznajemo je li sv. Franjo bio u Hrvatskoj i gdje su na našem prostoru utemeljeni samostani za vrijeme njegova života.
Autor: Laudato/D.T. Photo: screenshot petak, 04. listopada 2019. u 20:07
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:55 Katolički kalendar, sv. Franjo Asiški, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Znate li kako možemo sažeti vjeru u Sveto Trojstvo? Mali katekizam zna.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U Njemačkoj će Emily i Alexander upoznati cepelin.

8:27 Maminjami, gastro emisija

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:45 Život na stijeni, emisija. Gošća emisije Cameron Fradd vodi podcast’ ‘Među ljiljanima”, namijenjen ženama. Govori i raspravlja o stvarnostima majčinstva i obiteljskog života, a s gledateljima je podijelila svoje iskustvo poslijeporođajne depresije.

9:15 Susret u Riječi, emisija. Gost Susreta u Riječi je lovrećki umjetnik Kruno Bošnjak. Osim o svom bogatom radu kao kipar, u emisiji je progovorio i o svojoj knjizi ‘Gdje je mladost moja cvala’. Urednik i voditelj emisije je Đuro Vidmarović.

10:20 Kršćani u svijetu, dokumentarni film. Kršćani u Keniji (Kenya- A treasure which didn’t stay long, 2017), dokumentarni filmJedno putovanje autobusom u kenijski grad Manderu blo je posebno. Napadači povezani s terorističkom organizacijom Al-Kaida zaustavili su autobus pun muslimana i kršćana. Kako bi mogli ubiti kršćane, napadači su naredili putnicima islamske vjeroispovijesti da se odvoje od putnika kršćana. Oni su to odbili učiniti rekavši napadačima da ih ostave na miru. Što se dogodilo, pogledajte u ovom dokumentarnom filmu. Redatelji: Katja Benrath, Felix Striegel, Julia Drachel, Tobias Rosen.

10:45  Vidljivi tragovi, emisija. Više stotina Zagrepčana okupilo se 28. rujna na javnu molitvu krunice Božjeg milosrđa na trgu ispred zagrebačke prvostolnice kod središnjeg Bogorodičinog kipa, čime su se priključili velikoj Međunarodnoj molitvenoj inicijativi ‘Iskra milosrđa’.‘Iskra milosrđa’ molila se, osim u Zagrebu, u još 22 hrvatska grada te je sveukupno molilo i više tisuća vjernika. Više o inicijativi govorimo u Vidljivim tragovima.

11:20 Radosna vijest, emisija

11:45 Maminjami, gastro emisija

11:50 Glazba    

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Povratak kući, emisija. Pogledajte svjedočanstvo oca Sebastiana Whitea, bivšeg
evangelika i anglikanca, koji je nakon obraćenja na katoličku vjeru postao urednikom katoličkog
časopisa i mrežne stranice ”Magnificat”.

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Dudo i prijatelji, emisija. On je veliki potencijal mačevanja u Hrvatskoj. Bori se desnom rukom, a poznat je kao juniorski i seniorski prvak Hrvatske u disciplini floret. Ostaje zapisan i kao broj jedan junior sa svjetske rangliste te u Europi na mlađeseniorskoj ranglisti. Njegovo ime je Petar Fileš i gost je emisije Dudo i prijatelji, a uz njega je gostovala i predsjednica Mačevalačkog saveza Zagreba Martina Zmaić.

14:15 Arka, dokumentarni film

14:30 Križni put, molitva

15:00 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

15:20 Arka, dokumentarni film

15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Fulton J. Sheen promišlja je li današnji svijet prestao biti uljudan i jesmo li izgubili ljubaznost. Zašto je važno gajiti manire koje nas čine profinjenima i tko je uzor svake ljubaznosti, koja je ljubav prema bližnjemu, pogledajte u ovoj epizodi.

16:00 Prosudbe, emisija

17:00 Što nam kaže Sveto pismo, emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

17:25 Frama – neočekivano putovanje, dokumentarni film. Frama – neočekivano putovanje (2015), kratkometražni dokumentarni filmFilm koji prati franjevačku mladež na XXII. franjevačkom hodu, na zabavan način prikazuje hodočašće mladih nadahnutih karizmom sv. Franje. Kao i Sv. Franjo, framaši tijekom hoda žele otkriti savršenu radost u jednostavnosti. Svrha hoda je porcijunkulski oprost u gradu sv. Franje – Assisu, gdje se, osvijestivši si Božje milosrđe, ispunjaju radošću i snagom za nastavak vlastitoga poslanja.

17:45 U naručju anđela, dokumentarni film. U naručju anđela (In the arms od angels, 2003), kratkometražni igrani filmIstinita priča prema bilješkama doseljenika u SAD krajem 19. stoljeća o jednom neobičnom događaju u životu jedne djevojčice.

18:00 Javljanje uživo: Generalski stol, prijenos

18:15 Izdvojeno, informativna emisija

18:30  Svijet očima Vatikana, informativna emisija

19:00 Sveta Misa i klanjanje: Generalski stol, prijenos. Na blagdan sv. Franje Asiškog budite s nama u zajedništvu Euharistije. Sveta Misa i klanjanje uživo iz župe sv. Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu. Svetu Misu predslavi vlč. Ivica Tolla.

21:15 Jeste li znali?, emisija. Kako sv. Franjo i danas, gotovo 800 godina nakon zemaljskoga života, privlači mladiće koji se odazivaju njegovom pozivu, što rade u svijetu i kako se čuvaju zamki svijeta, govorimo u novoj emisiji ‘Jeste li znali?’. Saznajemo je li sv. Franjo bio u Hrvatskoj i gdje su na našem prostoru utemeljeni samostani za vrijeme njegova života. Gosti emisije su franjevci, fra Vladimir Vidović i fra Siniša Pucić, koji su govorili i o svom radu: skrbi za beskućnike i radu u medijima.

22:00 G.K. Chesterton, serija. Chesterton svemu pristupa iz sasvim neobičnog i jedinstvenog gledišta. U ovom nastavku iz sasvim drugačijeg kuta progovara o temi o kojoj najmanje želimo slušati: o našim grijesima. Točnije o sedam smrtnih grijeha.

22:30 Čudesa, igrana serija. Ruben Sanchez, sin poznatog multi – milijunaša, pronađen je u akutnom stanju nakon višemjesečne potrage. Avanturističko putovanje kroz nacionalni rezervat Humbolt u Čileu zbog ozljede pretvorilo se u katastrofu koja je skoro uzrokovala njegovu smrt. Pronađen je u teškom stanju, dehidriran, gotovo beživotan, više od 140 kilometara udaljen od posljednjeg naseljenog mjesta. Nakon što se probudio u bolnici, tvrdio je da je bio na rubu smrti, ali da su mu pomogle životinje, koje su ga hranile i održavale na životu. Ove tvrdnje uznemirile su obitelj Sanchez, koja je smatrala da je izgubio razum. Zbog napetosti u obitelji i Rubenovih ustrajnih tvrdnji o tome kako su mu životinje spasile život, Rubenova majka Julia željela je bolje istražiti ovaj događaj i saznati istinu, stoga se obratila ambicioznoj novinarki Karli, urednici televizijske emisije o ljudima koji tvrde da su doživjeli čudesa. Kada Karla i njezin tim krenu pregledavati video materijal koji im je Julia ustupila i istraživati slučaj, prvo što pomisle je to kako će priča biti odličan senzacionalistički uspjeh za emisiju. No, ono što će pronaći mnogo je više od bilo čega što su mogli očekivati…

23:25 Arka, dokumentarni film

0:00 Himna  

00:02 Izdvojeno, informativna emisija

00:15 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

00:40 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

01:00 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Ovaj nastavak bavi se trećom Božjom zapovijedi ‘Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji’. O posebnom danu posvećenom Bogu te o našim dužnostima i prilikama govorit će fra Ante Vučković i don Josip Bečić. Jedan  posebni gost je u studiju u Zagrebu. Ekipa Božanstvene komedije pripremila je, kao i obično, niz kreativnih, šaljivih i poučnih skečeva.

02:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. On je veliki potencijal mačevanja u Hrvatskoj. Bori se desnom rukom, a poznat je kao juniorski i seniorski prvak Hrvatske u disciplini floret. Ostaje zapisan i kao broj jedan junior sa svjetske rangliste te u Europi na mlađeseniorskoj ranglisti. Njegovo ime je Petar Fileš i gost je emisije Dudo i prijatelji, a uz njega je gostovala i predsjednica Mačevalačkog saveza Zagreba Martina Zmaić.

02:45  Glazba

03:00 Križni put, molitva

03:30 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

04:00 Maminjami, gastro emisija

04:05 In familia Dei, emisija. U ovotjednoj emisiji In Familia Dei vlč. Ivan Valentić, povjerenika
za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, odgovara na goruća pitanja o mladima: jesu li mladi u Hrvatskoj neodgovorni, površni i slabe vjere – kakvima ih se često prikazuje. Što mladi danas žele i za čime čezne njihovo srce, kako prilaziti mladima ako ste roditelj i kako razumjeti njihove borbe i teškoće, saznajte u emisiji.

05:00 Jeste li znali?, emisija. Kako sv. Franjo i danas, gotovo 800 godina nakon zemaljskoga života, privlači mladiće koji se odazivaju njegovom pozivu, što rade u svijetu i kako se čuvaju zamki svijeta, govorimo u novoj emisiji ‘Jeste li znali?’. Saznajemo je li sv. Franjo bio u Hrvatskoj i gdje su na našem prostoru utemeljeni samostani za vrijeme njegova života. Gosti emisije su franjevci, fra Vladimir Vidović i fra Siniša Pucić, koji su govorili i o svom radu: skrbi za beskućnike i radu u medijima.

05:45 Tolkien, emisija

06:45 Arka, dokumentarni film

07:15 Krunica BDM
 

Da biste komentirali, prijavite se.