Laudato TV program za ponedjeljak 16.9.2019.

Izdvajamo: u 19:00 In familia Dei, emisija. U studiju su s nama Mirta i Krešimir Miletić, roditelji petero djece, koji svjedoče mnogim mladima i zaručničkim parovima. O hrabrosti hoda s Bogom, mijenjanju sebe, otvorenoj komunikaciji te oformljenom obiteljskom zboru otvoreno govore u emisiji In Familia Dei!
Photo: screenshot ponedjeljak, 16. rujna 2019. u 08:47
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:55 Katolički kalendar, sv. Kornelije i Ciprijan, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam odgovara na velia pitanja pojednostavljeno kroz crteže. U ovoj emisiji objašnjava se što je čovjek.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija

8:27 Maminjami, gastro emisija. Veseli, kreativni kulinarski format Maminjami nadahnjuje mame i tate kako pripremiti zdrave i slasne objede za svoje najmanje koji baš i nisu raspoloženi za pražnjenje tanjura. Simpatičan i estetski dojmljiv televizijski format koji nudi ideje kako aranžirati hranu da bi se potakao apetit, prvenstveno onih najmanjih.

8:30 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

9:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Smokva se tisućama godina upotrebljava u prehrani, ali i za liječenje. Rado se jedu i svježe i suhe smokve, a posebno su ukusne svježe. Ublažavaju glad, tako da pojede li se samo jedna smokva svaki sat vremena, uklonit će se glad, a istodobno hrani živce i mozak te ubrzava mršavljenje. Osobama koje imaju nisku razinu šećera u krvi i ovisni su o slatkišima upravo je smokva najbolja alternativa. Ona sadrži vrlo mnogo sluzi i zato je odlična za čišćenje organizma i crijeva. Sitno, tvrdo sjeme u mesu smokve vrlo je djelotvorno u crijevima.

10:00 Radost ljubavi u braku, emisija

11:00 Jeste li znali?, emisija. Tema emisije “Jeste li znali” su mladi kao hrvatski razlog nade. Kako razmišljaju o dostojanstvu života i brane pravo na život od začeća do prirodne smrti? Kako se gradi autentičnost mladih danas i postiže “kvaliteta više”? Ima li Hrvatska kulturu dijaloga i argumentiranih rasprava? Pogledajte svjedočanstvo članova Svjetskog saveza mladih Hrvatske.

11:45 Maminjami, gastro emisija

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:05 Radosna vijest, emisija

12:25 Vidljivi tragovi, emisija

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Novo srce, emisija. Gošća novog srca bila je misionarka ljubavi, s Tomislava Jukčić. Kako je izgledao njezin put od preispitivanja same sebe, zašto uopće ide u Crkvu, do želje da se cijela preda Ljubavi i odluke za redovništvo? Kako su izgledali susreti s majkom Terezom? Poslušajte njezino svjedočanstvo.

14:30 Tolkien, emisija

15:30 Gorući biskup (2017.), dokumentarni film. Nagrađivani dokumentarac o slovenskom svećeniku, nadbiskupu Ljubljane Antonu Vovku kojeg su komunističke vlasti nakon Drugog svjetskog rata polile benzinom i zapalile. Niz intervjua u filmu rasvjetljava vrijeme nakon 1945. g. kada su komunisti došli na vlast u Jugoslaviji. Biskup Vovk je zapamćen po svojim vrlinama, ali najviše po događaju iz 1952. godine. Tijekom ispitivanja te noći komunistički dužnosnici mučili su Vovka psihički i fizički, iako nije u ratu sudjelovao sa Silama osovine i zalagao se za slovenski identitet. U noći 20. siječnja te godine nadbiskupa Vovka zapalili su na željezničkoj postaji u Novom Mestu. Tadašnji mediji u Jugoslaviji i van granica nijekali su da je Vovk uopće gorio i izvještavali su o manjim ozljedama. Činjenica je da mu je njegova zapaljena odjeća, osobito svećenički kolar, zadala ozbiljne opekline vrata i lica. Film ne govori o događaju samo riječima nego i kroz mnoge simbole i ilustracije. Osvojio je nagrade za poseban doprinos i najbolji dokumentarac na Kršćanskom filmskom festivalu, a ušao je u službenu selekciju brojnih festivala: Međunarodnog filmskog festivala u New Yorku, Underground film festivala, Festivala slovenskog filma, Međunarodnog kršćanskog festivala i Kršćanskog filmskog festivala Great Lakes.

16:30 Recepti oca Lea, emisija

17:05 Kuhinja svete Hildegarde, emisija

17:15 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

17:35 Čujte i počujte, informativna emisija

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Kornelije i Ciprijan, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 In familia Dei, emisija. U studiju su s nama Mirta i Krešimir Miletić, roditelji petero djece, koji svjedoče mnogim mladima i zaručničkim parovima. O hrabrosti hoda s Bogom, mijenjanju sebe, otvorenoj komunikaciji te oformljenom obiteljskom zboru otvoreno govore u emisiji In Familia Dei!

20:00 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

20:15 Susret u Riječi, emisija. U studiju su s nama Mirta i Krešimir Miletić, roditelji petero djece, koji svjedoče mnogim mladima i zaručničkim parovima. O hrabrosti hoda s Bogom, mijenjanju sebe, otvorenoj komunikaciji te oformljenom obiteljskom zboru otvoreno govore u emisiji In Familia Dei!

21:00 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija

21:30 Gospi na dar, glazbena emisija. Glazbena emisija ‘Gospi na dar’ snimana je u svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Klapa ‘Sveti Juraj’ Hrvatske ratne mornarice izvodi dvanaest napjeva poznatih marijanskih pjesama.Stare pjesme u novom ruhu jedinstveni su glazbeni doživljaj koji će oduševiti sve generacije.

22:15 Krunica BDM, emisija

22:50 Papa s nama, snimka

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Smokva se tisućama godina upotrebljava u prehrani, ali i za liječenje. Rado se jedu i svježe i suhe smokve, a posebno su ukusne svježe. Ublažavaju glad, tako da pojede li se samo jedna smokva svaki sat vremena, uklonit će se glad, a istodobno hrani živce i mozak te ubrzava mršavljenje. Osobama koje imaju nisku razinu šećera u krvi i ovisni su o slatkišima upravo je smokva najbolja alternativa. Ona sadrži vrlo mnogo sluzi i zato je odlična za čišćenje organizma i crijeva. Sitno, tvrdo sjeme u mesu smokve vrlo je djelotvorno u crijevima.

0:45 Jeste li znali?, emisija. Tema emisije “Jeste li znali” su mladi kao hrvatski razlog nade. Kako razmišljaju o dostojanstvu života i brane pravo na život od začeća do prirodne smrti? Kako se gradi autentičnost mladih danas i postiže “kvaliteta više”? Ima li Hrvatska kulturu dijaloga i argumentiranih rasprava? Pogledajte svjedočanstvo članova Svjetskog saveza mladih Hrvatske.

1:45 Radosna vijest, emisija

2:15 Novo srce, emisija. Gošća novog srca bila je misionarka ljubavi, s Tomislava Jukčić. Kako je izgledao njezin put od preispitivanja same sebe, zašto uopće ide u Crkvu, do želje da se cijela preda Ljubavi i odluke za redovništvo? Kako su izgledali susreti s majkom Terezom? Poslušajte njezino svjedočanstvo.

3:00 Radost ljubavi u braku, emisija

4:00 Maminjami, gastro emisija

4:15 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija

4:45 Otvori spomenar, intervju. Pjesme poznatog hrvatskog pjevača i skladatelja gospodina Dražena Žanka, u svakom istinskom domoljubu bude osjećaj ponosa i ljubavi. Od stoljeća sedmog, Dok je Hrvat uz Hrvata, Gospe Sinjska, samo su neke od mnogih poznatih pjesama koje su zauvijek osvojile srca slušatelja u Hrvatskoj i dijaspori. O svojem djetinjstvu i mladosti, uspješnoj glazbenoj karijeri i životnim promišljanjima, Dražen Žanko govorio je u emisiji “Otvori spomenar!”. Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

5:45 Recepti oca Lea, kulinarska emisija

6:30 Čujte i počujte, emisija

7:00 Susret u Riječi, emisija. Pjesme poznatog hrvatskog pjevača i skladatelja gospodina Dražena Žanka, u svakom istinskom domoljubu bude osjećaj ponosa i ljubavi. Od stoljeća sedmog, Dok je Hrvat uz Hrvata, Gospe Sinjska, samo su neke od mnogih poznatih pjesama koje su zauvijek osvojile srca slušatelja u Hrvatskoj i dijaspori. O svojem djetinjstvu i mladosti, uspješnoj glazbenoj karijeri i životnim promišljanjima, Dražen Žanko govorio je u emisiji “Otvori spomenar!”. Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

 
Da biste komentirali, prijavite se.