Laudato TV program za ponedjeljak 2.9.2019.

Izdvajamo: u 19:00 Jeste li znali?; u 20:00 Vijesti iz Svete Zemlje; u 20:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen; u 21:00 Povratak kući...
Autor: Laudato Photo: screenshot ponedjeljak, 02. rujna 2019. u 09:21

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, bl. mučenici rujanskih progona, vjerska emisija

8:00 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Novi recept iz Kuhinje svete Hildegarde: zeleno salatno lišće upotpunjeno s kuhanim pirom i začinskim travama.

8:05  Tebi pripadam, emisija. Predstavljamo župni zbor sa splitskog Kmana, VIS Gloria. Kako je krenulo osnivanje benda i kako je zbor djelovao kroz godine, saznajte u emisiji.

8:45 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Predstavljamo župni zbor sa splitskog Kmana, VIS Gloria. Kako je krenulo osnivanje benda i kako je zbor djelovao kroz godine, saznajte u emisiji.

9:15 Život na stijeni, emisija. Gost u emisiji je dr. Jonathan Reyes, koji radi za Američku biskupsku konferenciju na promicanju socijalne pravde. Govori o tome kako nadvladati malodušnost u želji za evangelizacijom.

10:00 Katolici u Iraku, dokumentarni film.  2014. godine, vojska takozvane Islamske države napala je Ninivsku ravan. Brojni su kršćani zbog toga morali napustiti svoje domove te za sobom ostaviti sve što im je vrijedno, među njima i svoje crkve. Kako danas žive kao izbjeglice u vlastitoj zemlji te što je ostalo nakon razarana ISIS-a, pogledajte u ovom dokumentarnom filmu. Redatelj: Fernando de Haro.

10:30 G.K. Chesterton, serija. Kako apostol zdravog razuma gleda na ‘suđenje’? Pogedajte u seriji G.K. Chesterton.

11:10 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:15 In familia Dei, emisija. Bračni par Vuković iz zagrebačke Trnovčice obogatit će vašu obitelj svojom obiteljskom atmosferom! Kako su Mirela i Marijan zasnovali obitelj, zašto im je važno Srce Isusovo te kako su uredili svoj, katolički dom? Kako se cijela obitelj odlučila na vozočašće te zašto su pored prvih petaka odlučili obavljati i pobožnost prvih subota? Zašto svaki od četiri sina ima “svoju” Gospu zaštitnicu te kako su odabrali obiteljske svece zagovornike…? Sve to poslušajte u ovoj emisiji In Familia Dei!

13:00 Život i zdravlje, emisija. Oralno zdravlje znači zdravlje usne šupljine. O ovoj temi razgovaramo s predsjednicom Nacionalnog povjerenstva dentalne medicine pri Ministarstvu zdravstva dr. sc. Ankom Jurišić-Kvesić i predsjednicom Radne skupine za multidisciplinarno liječenje u dentalnoj medicini pri Nacionalnom povjerenstvu za dentalnu medicinu Ministarstva zdravlja prof. dr. sc. Marinkom Mravak Stipetić.

14:00 Prozor svetog Josipa, emisija. Rebeka Lukić članica je molitvene zajednice Srce Isusovo. Život s Bogom doveo ju je do volontiranja na koncertu Progledaj srcem, a ispričala je kako joj je sveti Josip pomogao da nađe posao.

14:30 Vjera i nada, emisija. Prije 30 godina, u 32. godini života poginuo je Isusov Poeta – svećenik Nenad Mirko Novaković. Njegovi prijatelji odlučili su to promijeniti te započeli projekt ”30 godina Isusova poete“. Bili smo na promociji knjige ”Isusov poeta” te, u novoj emisiji Vjera i nada između ostalog, progovaramo o tome zašto čitati, slušati i pjevati Nenadove pjesme i koju bismo poruku Nenadova života mogli iščitati mi danas?

15:00 Putujemo Svetom Zemljom, putopisna emisija. Sve o Blaženoj Djevici Mariji, autentično s područja u kojima je proživjela zemaljski život, pratimo u novoj epizodi Putujemo Svetom Zemljom.

15:30 Generacija nade (2016.), dokumentarni film. Priča o djelovanju humanitarne organizacije Marijini obroci (Mary’s Meals), koja danas u školama diljem svijeta hrani više od milijun i sto tisuća gladne djece. Autori filma s osnivačem organizacije zaputili su se u posjet programima školske prehrane u Malavi, na Haiti i u Indiju, gdje su otkrili priče pune nade i nadahnuća, izravno iz usta mladih ljudi čije su živote već trajno preobrazili Marijini obroci. Ovo je film o onima koji su jednom primali Marijine obroke, a koji sada pronalaze svoj glas. Zovemo ih ‘generacijom nade’. Ovo je film o mladim ljudima koji će, nahranjeni i dobro obrazovani, postati muškarci i žene koji će podići svoje zajednice iz siromaštva i zajedno izgraditi svjetliju budućnost za svoje zemlje.

16:15 Fatima – Poruka neba (2017.), dokumentarni film. Monika, filmska redateljica u potrazi za poslom, preko prijatelja dolazi do kontakta producenta koji želi pripremiti dokumentarni film o utjecaju ukazanja u Fatimi na cijeli svijet. Iako zbog svojih agnostičkih uvjerenja oklijeva, Monika na kraju ipak pristaje raditi na projektu. Tijekom rada na filmu, počinju joj se događati neobične stvari i ona uskoro shvaća da će njezin život biti zauvijek promijenjen. Redatelj: Andres Garrigo.

17:35 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija.Kako je Jakov na svom životnom putu postao Izrael, tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, bl. mučenici rujanskih progona, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Jeste li znali?, emisija. Katolički misionar Marino Restrepo govori o svojem svjedočenju po Hrvatskoj, važnosti obitelji i sakramentu braka, te posebno o ulozi Blažene Djevice Marije za naš duhovni život.

20:00 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

20:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Na temelju Izlaska Izraelaca iz egipatskog ropstva, nadbiskup Fulton J. Sheen govori i novom izlasku, njegovom obrascu i značenju.

21:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo Chrisa Padgetta, bivšeg baptista kojeg je ljubav prema glazbi dovela do obraćenja na katoličku vjeru i osnivanja obiteljske mrežne stranice catholicfam.org.

22:00 Svjedočanstva, emisija. O svom životnom putu svjedoči augustinac Elvir Tabaković.

23:00 Krunica BDM, emisija

23:25  Vidljivi tragovi, emisija. Dinko Klasan uspješan je poslodavac, a nakon što je postigao materijalne ciljeve, dokazao se sebi i drugima i dalje je osjećao prazninu. Napisao je knjigu Urbani monah, a o svemu govori u emisiji Vidljivi tragovi.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

0:35  Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Mnoge su ljekovite biljke, ali jedna se među njima posebno ističe – aloa. Liječi mnoge tegobe i bolesti, a kako, zna fra Juro Marčinković.

1:15 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. U novoj epizodi Blagoslovljenog teka upoznajte oca Milana Stipića, tada grkokatoličkog župnika u Jastrebarskom, a danas apostolskog upravitelja Križevačke eparhije. Kako izgleda istočno-bizantski obred? Koje su razlike? Što spaja nas braću rimokatolike i grkokatolike, saznajte u emisiji! Otac Milan odveo nas je i na molitvu sv. Šimunu, starcu, čija se relikvija čuva u župi Preobraženja Gospodnjeg. Pripremali smo autentično jelo: riblju juhu i žumberačke pastrve s krumpirima u pećnici.

1:55 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo Chrisa Padgetta, bivšeg baptista kojeg je ljubav prema glazbi dovela do obraćenja na katoličku vjeru i osnivanja obiteljske mrežne stranice catholicfam.org.

3:00 Jeste li znali?, emisija. Katolički misionar Marino Restrepo govori o svojem svjedočenju po Hrvatskoj, važnosti obitelji i sakramentu braka, te posebno o ulozi Blažene Djevice Marije za naš duhovni život.

4:00 Otvori spomenar, intervju. Jedan od najomiljenijih hrvatskih pjevača, gospodin Mate Bulić svojim pjesmama već godinama  osvaja publiku. O svojim uspomenama,glazbi i zanimljivom životnom putu govorio je u emisiji  “Otvori spomenar!”

4:45 Prozor svetog Josipa, emisija. Rebeka Lukić članica je molitvene zajednice Srce Isusovo. Život s Bogom doveo ju je do volontiranja na koncertu Progledaj srcem, a ispričala je kako joj je sveti Josip pomogao da nađe posao.

5:05 Mladifest 2019: svjedočanstvo, snimka

6:30 Novo srce, emisija. Kako je Bog darovao novo srce svećeniku fra Ivanu Dominiku Iličiću? Kojim je putevima vodio njegove korake od farmaceuta do dominikanca, od hedonizma do potpunog predanja života Bogu? Zasigurno vam je poznat kao bijeli fratar s fotoaparatom, a njegovu životnu priču saznajte u novoj epizodi emisije fra Ivana Matića.

7:10 Vidljivi tragovi, emisija.Dinko Klasan uspješan je poslodavac, a nakon što je postigao materijalne ciljeve, dokazao se sebi i drugima i dalje je osjećao prazninu. Napisao je knjigu Urbani monah, a o svemu govori u emisiji Vidljivi tragovi.

 

Da biste komentirali, prijavite se.