Laudato TV program za ponedjeljak 20.3.2017.

Iz programa izdvajamo: U 20 sati Vijesti iz Svete Zemlje. U ovoj emisiji donosimo: Korizmeno hodočašće u crkvu Dominus Flevit; Upoznajte 'Shoeouq' društvo za žene koje proizvodi sapun i svijeće; U trećem Korizmenom tjednu idemo u Samariju, točnije na Jakovljev zdenac gdje je Isus, prema Evanđelju, susreo Samarijanku; Vodimo vas u muzej talijansko židovske umjetnosti Nahon gdje je otvorena izložba Venecijansko blago u Jeruzalemu.
Autor: laudato/T.S. Photo: Laudato ponedjeljak, 20. ožujka 2017. u 19:41

08:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

08:05  Katolički kalendar – Svetkovina svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije

08:15   Mali veliki –  11.epizoda  – Korizma je vrijeme posta i obraćenja kroz koje smo pozvani razmatrati Božje milosrđe i ljubav, a osobito najveći čin ljubavi prema svakome od nas,  a to je čin Isusa koji je za nas dao život. A što o korizmu kažu oni namanji i čega su se odrekli kroz korizmeno vrijeme saznajte u emisiji Mali veliki.  Voditeljica: Vida Tunguz. Urednica: Emina Dabo Hunjak(R)

08:20 Tjedni vrtuljak – informativna emisija na malo drugačiji način – Pregled tjednih događanja iz zemlje i svijeta, zanimljivi prilozi i najbolji voditelji. Pogledajte kako izgleda informativni program u dječjim rukama! (R)

08:40  Zgode Emily i Alexandera –  crtani serijal – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

09:15 Izdvojeno (R)

09:30 Božanstvena komedija – 33.emisija –  U najgledanijoj emisiji u poznatom univerzumu ovoga puta progovaramo o hrani. I to iz više rakursa. Prvo ćemo se zapitati može li hrana služiti kao kompenzacija tj. sredstvo smirenja u stanju napetosti i stresa. Jedemo li i kad za tim nema potrebe i kako odrediti pravu mjeru u hrani? Kakve koristi imamo od discipliniranja i odricanja od hrane? Donosimo i slučaj ozdravljenja od teške bolesti uz pomoć 42-dnevnog posta! Kuhari i kulturnjaci iz Splita imaju svoju priču o hrani koju žele s nama podijeliti. Neki od gostiju su: p. Mijo Nikić DI, Ivan KlasnićRadoslav BužančićBraco Sanjin… Osim svega nabrojenog tu su i rubne uredničke perspektive, super truper skečevi i sva sila inovacija i kreativnosti. Dobar tek! (R)

10:30  Kerigma – Vjera i djela – aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo. (R)

11:00  Jeste li znali? –  47.emisija –  Odabrane teme, zanimljivi gosti, različiti voditelji. U emisiji “Jeste li znali?” pobliže se upoznajemo sa nesvakidašnjim temama, razmišljanjima i iskustvima života. (R)

11:40 Prozor sv. Josipa –Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima

12:00  Molitva Anđeo Gospodnji

12:02  Naši stariji susjedi – 4. emisija – Svima koji pomažu ili žele pomoći svojim starijim susjedima, ali i samim starijim ljudima, uvijek mogu biti korisne nove spoznaje o procesu starenja kao i informacije o suočavanju s problemima koje donosi starija dob. Imajući to u vidu, Laudato televizija odlučila je napraviti emisiju ‘Naši stariji susjedi’ posvećenu problematici starijih ljudi. Namijenjena je ne samo starijima, već i svima onima koji se osjećaju pozvanima svoje vrijeme, znanje i suosjećanje podariti osobama starije životne dobi. (R)

12:59  INFOKANAL

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

13:05  Katolički kalendar – Svetkovina svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije (R)

13:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

13:30 Iz srca Europe – 23. emisija  Iz prijestolnice Europe, Bruxellesa, donosimo razgovore o aktualnim političkim i društvenim zbivanjima. Urednik i voditelj: Alen Legović (R)

14:30 Recepti oca Lea – Emisija u kojoj o. Leo Patalinghug kuha i naviješta Radosnu vijest.(R)

15:00  Božanstvena komedija – 33.emisija –  U najgledanijoj emisiji u poznatom univerzumu ovoga puta progovaramo o hrani. I to iz više rakursa. Prvo ćemo se zapitati može li hrana služiti kao kompenzacija tj. sredstvo smirenja u stanju napetosti i stresa. Jedemo li i kad za tim nema potrebe i kako odrediti pravu mjeru u hrani? Kakve koristi imamo od discipliniranja i odricanja od hrane? Donosimo i slučaj ozdravljenja od teške bolesti uz pomoć 42-dnevnog posta! Kuhari i kulturnjaci iz Splita imaju svoju priču o hrani koju žele s nama podijeliti. Neki od gostiju su: p. Mijo Nikić DI, Ivan KlasnićRadoslav BužančićBraco Sanjin… Osim svega nabrojenog tu su i rubne uredničke perspektive, super truper skečevi i sva sila inovacija i kreativnosti. Dobar tek! (R)

16:00  Dudo i prijatelji –  Hrvatska  je mala zemlja velikih sportskih rezultata. Mala zemlja u kojoj niču mladi sportaši koji grade svoj put do najsjajnijih sportskih uspjeha. Emisija je posvećena sportu, radu i sportskim uspjesima sportaša i klubova, promiče zdravlje, edukaciju i kulturu kroz razgovore s raznim ljudima iz svijeta sporta, te onima koji su ispisali i pišu stranice slavne hrvatske sportske povijesti. Voditelj: hrvatski olimpijac Dubravko Šimenc(R)

17:00 Povratak rasipnog sina – glazbeno scenski prikaz prispodobe o Izgubljenom sinu Zajednice Cenacolo izveden u KC Lisinski 2009. godine. (R)

17:59  INFOKANAL

18:00   Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.(R)

18:05  Katolički kalendar – Svetkovina svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije (R)

18:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija

18:30  Prozor sv. Josipa –Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima

19:00  Život na stijeni – 8.emisija – talk show EWTN-a u kojem fra Mark Mary, OFM i Doug Barry u domaćinskoj atmosferi svog studija razgovaraju s osobama koje svojim životima sudjeluju u izgradnju Kraljevstva Božjeg i time daju svjedočanstvo o važnosti utemeljenja svog života na Istini, na Stijeni.

20:00 Vijesti iz Svete Zemlje U ovoj emisiji donosimo: Korizmeno hodočašće u crkvu Dominus Flevit; Upoznajte 'Shoeouq' društvo za žene koje proizvodi sapun i svijeće; U trećem Korizmenom tjednu idemo u Samariju, točnije na Jakovljev zdenac gdje je Isus, prema Evanđelju, susreo Samarijanku; Vodimo vas u muzej talijansko židovske umjetnosti Nahon gdje je otvorena izložba Venecijansko blago u Jeruzalemu.  

20:30 Kršćani u suvremenom svijetu – 10. nastavak – edukativan serijal o ulozi kršćana u suvremenom društvu na temelju socijalnog nauka Crkve i najpoznatijih socijalnih enciklika.

21:15  Prosudbe – 56. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

22:15 Dijete Isus iz Praga – dokumentarni film. Priča o čudesnom kipu Djeteta Isusa iz Praga prikazuje povijest kipa, kako je nastao i zašto ljudi iz cijeloga svijeta dolaze i očekuju čudo u glavnom gradu Češke.

23:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija. (R)

23:30 Prozor sv. Josipa –Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima

00:00 HIMNA

00:02 Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

00:07  Katolički kalendar  – Svetkovina svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije (R)

00:15  Kerigma – Vjera i djela – aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo. (R)

00:45 Vijesti iz Svete Zemlje – 57. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

01:15 Život i zdravlje –  11.emisija – Emisija posvećena vrijednosti života te važnosti zdravlja koje predstavlja fizičku, psihičku i  duhovnu  ravnotežu ljudskog organizma. Ugledni znanstvenici približiti će vam  suvremene spoznaje iz područja medicine i  njihov utjecaj na kvalitetu  života. Na taj način želimo vam omogućiti bolji i svrsishodniji uvid u misterij života i zdravlja. Emisiju uređuje i vodi poznata hrvatska pedijatrica prof. dr. sc. Neda Aberle, prim. dr. med. (R)

02:15 Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

02:30 Prosudbe – 56. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

03:30 Prozor sv. Josipa –Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima

03:59 INFOKANAL

04:00 Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

04:10  Katolički kalendar – Svetkovina svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije (R)

04:15   Izdvojeno – dnevna informativna emisija (R)

04:30  Vijesti iz Svete Zemlje – 57. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

05:00  Iz srca Europe – 23. emisija – Iz prijestolnice Europe, Bruxellesa, donosimo razgovore o aktualnim političkim i društvenim zbivanjima. Urednik i voditelj: Alen Legović (R)

06:00 Prosudbe – 56. emisija – pridružite nam se u emisijama ”Prosudbi” koje se bave važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

07:00 Jeste li znali?   47.emisija –  Odabrane teme, zanimljivi gosti, različiti voditelji. U emisiji “Jeste li znali?” pobliže se upoznajemo sa nesvakidašnjim temama, razmišljanjima i iskustvima života. (R)

07:59 INFOKANAL

 


Da biste komentirali, prijavite se.