Laudato TV program za srijedu 18.9.2019.

Izdvajamo: 20:45 Otvori spomenar, intervju. Gost emisije je Zvonko Sigetić, poznati hrvatski slikar koji je još poznat po nadimku "realist naive". Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com srijeda, 18. rujna 2019. u 11:59
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Josip Kupertinski, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Ako ste si postavili pitanje koja je razlika između vjerovanja i znanja, jednostavno će odgovoriti Mali katekizam.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija

8:27 Maminjami, gastro emisija. Veseli, kreativni kulinarski format Maminjami nadahnjuje mame i tate kako pripremiti zdrave i slasne objede za svoje najmanje koji baš i nisu raspoloženi za pražnjenje tanjura. Simpatičan i estetski dojmljiv televizijski format koji nudi ideje kako aranžirati hranu da bi se potakao apetit, prvenstveno onih najmanjih.

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:45 Prozor sv. Josipa, emisija

9:05 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija

9:30 Papa s nama, prijenos. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: o. Livio Marijan. Voditeljica: Tanja Maleš.

10:35  Život i zdravlje, emisija. Koža i zdravlje tema je nove epizode emisije Život i zdravlje o kojoj razgovaramo s vrhunskom specijalisticom za dermatovenerologiju sa Klinike za kožne i spolne bolesti Kliničke bolnice ''Sestre milosrdnice'' u Zagrebu te redovitom profesoricom na Medicinskom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Liborijom Lugović Mihić.

11:45 Maminjami, gastro emisija

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Vjera i nada, emisija. Povodom spomendana rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe – koju Crkva slavi 8. rujna, mnogi hodočaste u marijanska svetišta. Jedno od njih smo i mi posjetili i to ono u Maloj Subotici u Međimurju. Ondje smo upoznali Schonstattski pokret i obilježili 10. obljetnicu toga svetišta. Kako je bilo pogledajte u novoj emisiji Vjera i nada.

12:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Smokva se tisućama godina upotrebljava u prehrani, ali i za liječenje. Rado se jedu i svježe i suhe smokve, a posebno su ukusne svježe. Ublažavaju glad, tako da pojede li se samo jedna smokva svaki sat vremena, uklonit će se glad, a istodobno hrani živce i mozak te ubrzava mršavljenje. Osobama koje imaju nisku razinu šećera u krvi i ovisni su o slatkišima upravo je smokva najbolja alternativa. Ona sadrži vrlo mnogo sluzi i zato je odlična za čišćenje organizma i crijeva. Sitno, tvrdo sjeme u mesu smokve vrlo je djelotvorno u crijevima.

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 More milosrđa, emisija. Emisija započinje razgovorom i svjedočanstvom poduzetnika Andreja Grubišića, priznatog financijskog stručnjaka i konzultanta. U drugom dijelu emisije gost je svećenik vlč. Dražen Radigović, župnik iz Kašine i karizmatik koji je s gledateljima razgovarao na temu 'Vjerom i molitvom do ozdravljenja'.

16:00 Moja Hrvatska, emisija. Što je istina o zbrinjavanju ratom stradale djece tijekom Drugog svjetskog rata u Nezavisnoj državi Hrvatskoj? Tko se o njima brinuo? Zašto su ostali bez doma i roditelja? Koliko ih je preminulo? Što je tomu uzrok? O temi zbog koje vladaju mnogi prijepori. u "Mojoj Hrvatskoj" govorit će slovenski istraživač i publicist Roman Leljak. Najavit ćemo i premijeru Romanovog dokumentarnog filma kojeg s nestrpljenjem očekujemo. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

17:15 Dudo i prijatelji, emisija

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Josip Kupertinski, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Prozor svetog Josipa, emisija

19:30 Kršćani u svijetu, dokumentarni film. Bjelorusija je, poput svih bivših sovjetskih republika, desetljećima patila pod strašnim jarmom kojeg je nametnuo komunizam. Progoni neistomišljenika pogađali su sve, a posebno kršćane. Ljudi su se bojali uhićenja zbog življenja svoje vjere. Mnoga su crkvena zdanja zatvorena ili srušena, zabranjeno je slavljenje Svetih Misa pa čak je zabranjen i vjeronauk. No vjera je preživjela zahvaljujući prenošenju tradicionalnih obiteljskih vrijednost, kao i podzemnim djelatnostima svećenika i laika koji su bili spremni riskirati svoje živote i slobodu. U ovom dokumentarnom filmu, četvero svjedoka iznosi svoju životnu priču.

20:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Miroslav i Kim Škoro ugostili su nas na svojoj zagrebačkoj adresi. U emisiji otkrijte kako i gdje su se glazbenik iz Hrvatske i doktorica prava iz Sjedinjenih Američkih Država upoznali te zašto su čak tri puta morali jedno drugome obećati ljubav i vjernost. Vjera, ljubav i Domovina temeljne su vrijednosti koje zastupa bračni par Škoro, a u tom duhu odgojali su i svoju djecu. Provjerite i kako će Slavonac pripremiti ribu na gradele sa salatom od krumpira i paprike.

20:45 Otvori spomenar, intervju. Slika usitinu govori više od tisuću riječi. Gost emisije "Otvori spomenar!" bio je Zvonko Sigetić, poznati hrvatski slikar koji je još poznat po nadimku "realist naive". Još od 1967. godine počeo je svoj talent stavljati na papir, a inspiraciju pronalazi u redovnom posjećivanju izložbi u hlebinskoj galeriji putem kojih upoznaje rad velikana naive. Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

21:30 Povratak kući, emisija. Pogledajte nevjerojatno svjedočanstvo Stevea Faulknera, bivšeg protestanta, koji je nakon više od 20 godina proučavanja Svetog pisma shvatio istinitost katoličke vjere, obratio se na katoličanstvo te napisao nekoliko duhovnih knjiga.

22:30 Čujte i počujte, informativna emisija

23:00 In familia Dei, emisija. U studiju su s nama Mirta i Krešimir Miletić, roditelji petero djece, koji svjedoče mnogim mladima i zaručničkim parovima. O hrabrosti hoda s Bogom, mijenjanju sebe, otvorenoj komunikaciji te oformljenom obiteljskom zboru otvoreno govore u emisiji In Familia Dei!

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:10 Prozor sv. Josipa, emisija

0:40 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: o. Livio Marijan. Voditeljica: Tanja Maleš.

1:45 Svijet očima Vatikana, emisija

2:05 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Miroslav i Kim Škoro ugostili su nas na svojoj zagrebačkoj adresi. U emisiji otkrijte kako i gdje su se glazbenik iz Hrvatske i doktorica prava iz Sjedinjenih Američkih Država upoznali te zašto su čak tri puta morali jedno drugome obećati ljubav i vjernost. Vjera, ljubav i Domovina temeljne su vrijednosti koje zastupa bračni par Škoro, a u tom duhu odgojali su i svoju djecu. Provjerite i kako će Slavonac pripremiti ribu na gradele sa salatom od krumpira i paprike.

3:05 Otvori spomenar, intervju. Slika usitinu govori više od tisuću riječi. Gost emisije "Otvori spomenar!" bio je Zvonko Sigetić, poznati hrvatski slikar koji je još poznat po nadimku "realist naive". Još od 1967. godine počeo je svoj talent stavljati na papir, a inspiraciju pronalazi u redovnom posjećivanju izložbi u hlebinskoj galeriji putem kojih upoznaje rad velikana naive. Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

4:00 Maminjami, gastro emisija. Veseli, kreativni kulinarski format Maminjami nadahnjuje mame i tate kako pripremiti zdrave i slasne objede za svoje najmanje koji baš i nisu raspoloženi za pražnjenje tanjura. Simpatičan i estetski dojmljiv televizijski format koji nudi ideje kako aranžirati hranu da bi se potakao apetit, prvenstveno onih najmanjih.

4:15 Život i zdravlje, emisija. Koža i zdravlje tema je nove epizode emisije Život i zdravlje o kojoj razgovaramo s vrhunskom specijalisticom za dermatovenerologiju sa Klinike za kožne i spolne bolesti Kliničke bolnice ''Sestre milosrdnice'' u Zagrebu te redovitom profesoricom na Medicinskom fakultetu u Zagrebu prof. dr. sc. Liborijom Lugović Mihić.

5:15 G.K. Chesterton, emisija

5:45 Božanstvena komedija, humoristična emisija

6:40 Vidljivi tragovi, emisija

7:15 Zlatni savjeti, emisija. Smokva se tisućama godina upotrebljava u prehrani, ali i za liječenje. Rado se jedu i svježe i suhe smokve, a posebno su ukusne svježe. Ublažavaju glad, tako da pojede li se samo jedna smokva svaki sat vremena, uklonit će se glad, a istodobno hrani živce i mozak te ubrzava mršavljenje. Osobama koje imaju nisku razinu šećera u krvi i ovisni su o slatkišima upravo je smokva najbolja alternativa. Ona sadrži vrlo mnogo sluzi i zato je odlična za čišćenje organizma i crijeva. Sitno, tvrdo sjeme u mesu smokve vrlo je djelotvorno u crijevima.

 
Da biste komentirali, prijavite se.