Laudato TV program za subotu 10.2.2018.

19:00 PRIJENOS: sveta Misa, Zagreb. U iščekivanju i molitvi za njegovo što skorije proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca, proslavimo zajedno njegov spomendan, euharistijskim slavljem koje će u zagrebačkoj „Stepinčevoj“ katedrali predslaviti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Ovim slavljem svečano će završiti i Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije.
Autor: Laudato/J.B. Photo: screenshot subota, 10. veljače 2018. u 17:36

7:45 Minute za tebe, Evanđelje dana

7:50 Katolički kalendar, bl. Alojzije Stepinac, religijska emisija

8:00 Mali katekizam, edukativni serijal

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtani serijal

8:27 Mali katekizam, edukativni serijal

8:30 Jeste li znali?, edukativna emisija

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Svijet očima Vatikana, tjedni pregled vijesti

10:00 SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama, Vatikan, snimka prijenosa

11:15 Moja savjest je čista, dokumentarni film

12:00 Molitva Anđeo Gospodnji, molitva

12:05 Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj, snimka znanstvenog skupa

13:00 Minute za tebe, Evanđelje dana

13:05 Katolički kalendar, religijska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Što nam kaže Sveto pismo, edukativna emisija

14:00 Jeste li znali?, edukativna emisija

15:00 Zlatni savjeti, praktični savjeti. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, tijekom života čak dvije trećine ljudi u svijetu vodi bitku s hemeroidima. Kako ih učinkovito liječiti na prirodan način zna fra Juro Marčinković.15:30 Život na stijeni, razgovorna emisija

16:00 Svjedočanstva, životne priče. Može li čovjek promijeniti Afriku, ili Afrika mijenja njega? Koliko „Mali dom“ u Keniji ima veliku moć i osvaja dobre ljude iz Hrvatske? Prof. Tonći Maleš svjedoči: Dobrota i solidarnost snažni su pokretači stvaranja puta u bolju budućnost za tri stotine djece – napuštene, bolesne, odbačene. „Mali dom“ za njih je velika nada, a nama – poruka. Što je ovog profesora navelo da ih posjeti i kakav se vratio iz Afrike? Saznajte u Svjedočanstvima!

16:30 G. K. Chesterton, serija

17:00 Život i zdravlje, emisija o zdravlju

18:00 Mali veliki, dječja emisija. Tema: Valentinovo.

18:05 Katolički kalendar, religijska emisija

18:15 Izdvojeno, informativna emisija

18:30 Prozor svetog Josipa, životne priče

19:00 PRIJENOS: sveta Misa, Zagreb, prijenos. 10. veljače 1960. godine još za vrijeme izdržavanja nepravedne kazne, moleći za progonitelje i s Gospodinovim riječima na usnama: ‘Oče, budi volja tvoja!’, umro je kardinal Alojzije Stepinac. U iščekivanju i molitvi za njegovo što skorije proglašenje svetim, proslavimo zajedno Stepinčev spomendan, euharistijskim slavljem koje će u zagrebačkoj „Stepinčevoj“ katedrali predslaviti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Ovim slavljem svečano će završiti i Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije.

20:30 Neslomljivi kardinal, dokumentarni film. Neslomljivi kardinal (The untameable cardinal, 2014), dokumentarni film. Dokumentarni film Catholic Television and Radio Networka o hrvatskom blaženiku i velikom mučeniku Crkve modernog doba Alojziju Stepincu. Život ovoga, u vrijeme proglašenja, najmlađega biskupa Katoličke crkve u svijetu obilježen je sukobima s totalitarnim režimima – fašizmom, nacizmom i komunizmom. Režim Kraljevine Jugoslavije smatra ga simpatizerom “crvenih”. Nijemci ga nazivaju “prijateljem Židova”. Ustaše drže da je “mrzitelj Nijemaca”, a partizani su ga proglasili “ustašom“ i “neprijateljem naroda”. Na montiranom sudskom procesu jugoslavenski sud ga osuđuje na višegodišnju robiju za kazneno djelo političke suradnje s okupatorom i neprijateljsku propagandu. Stepinac je jedini kardinal koji nije osobno primio kardinalski šešir iz Papinih ruku i nikada nije obukao znakove svoje časti. U kućnom pritvoru spreman je umrijeti, čvrstog uvjerenja da Kristova Crkva ne može biti rob nijednog čovjeka, niti ijedne države. U filmu se pojavljuju svjedoci koji su ga osobno poznavali i po prvi puta otkrivaju činjenice iz njegova života o kojima se do sada malo znalo i govorilo.

21:30 Razgovor s dr. Esther Gitman o kard. Stepincu, razgovorna emisija. Dr. Esther Gitman je povjesničarka iz SAD-a koja je proučavala rad nadbiskupa Alojzija Stepinca u Drugom Svjetskom ratu i poraću govori o svojim istraživanjima i komplikacijama s kojima se s kojima se suočavala pri istraživanju.

22:15 Novo srce – fra Ivan Matić, životne priče

23:00 Razlog nade – nedjeljno Evanđelje, religijska emisija. Emisija ”Razlog nade” želi gledatelja pripremiti na bit i sažetak nedjeljnog Evanđelja dotične nedjelje. Između vremena kada je Božja Riječ – Isus Krist hodio ovom zemljom i danas proteklo je ‘samo’ 2000 godina – no ona ostaje jednako snažna i sposobna progovoriti i kroz medij televizije, donositi utjehu i nadu kako je to činila tijekom stoljeća. Urednik i voditelj: vlč. Petar Mlakar.

23:30 Krunica BDM, molitva

0:00  HIMNA

0:02 Svjedočanstva, životne priče

0:45 Moja savjest je čista, dokumentarni film

1:30 Razgovor s dr. Esther Gitman o kard. Stepincu, razgovorna emisija

2:15 SNIMKA: javljanje uživo, snimka

2:30 SNIMKA PRIJENOSA: sveta Misa, Zagreb, snimka prijenosa

4:00 Razlog nade – nedjeljno Evanđelje, religijska emisija

4:20 Što nam kaže Sveto pismo, edukativna emisija

4:45 Jeste li znali?, edukativna emisija

5:30 Život i zdravlje, emisija o zdravlju

6:30 Zlatni savjeti, praktični savjeti

7:00 Novo srce – fra Ivan Matić, životne priče

 

Da biste komentirali, prijavite se.