Laudato TV program za subotu 21.9.2019.

Izdvajamo: 20:30 Novo srce, emisija. Gošća je akademska slikarica Eva Vukina. Kako je izgledao njezin rast u vjeri, kako se kao Međimurka s adresom u Rijeci uključila u projekt Pod smokvom i došla do nastupa na koncertu Progledaj srcem? Zašto se odlučila za stvaranje sakralne umjetnosti?
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com subota, 21. rujna 2019. u 21:45
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, blagdan sv. Mateja, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisja. U ovom nastavku Malog katekizma saznat ćemo što su znamenja.

8:03 Zgode Emily i Alexandra, crtana serija. U Indiji će mali miševi saznati kako uhvatiti tigra za rep.

8:27 Maminjami, gastro emisija

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:40 S Marinom Miletićem, intervju. U prvom podcastu koji se emitira na LaudatoTv donosimo vam priču Siniše Kuharića. Košarkaškog zaljubljenika koji je za svoju ekipu skupljao plastične boce kako bi mogli pokriti troškove kotizacije. Siniša je volonter, altruist, čovjek koji radi s djecom koja imaju downov sindrom, a posebno se istaknuo u svom darivanju invalidima kroz košarku u projektu "Košarka za sve".

9:15 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: o. Livio Marijan. Voditeljica: Tanja Maleš.

10:15 Otvori spomenar, intervju. Slika usitinu govori više od tisuću riječi. Gost emisije "Otvori spomenar!" bio je Zvonko Sigetić, poznati hrvatski slikar koji je još poznat po nadimku "realist naive". Još od 1967. godine počeo je svoj talent stavljati na papir, a inspiraciju pronalazi u redovnom posjećivanju izložbi u hlebinskoj galeriji putem kojih upoznaje rad velikana naive. Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

11:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Miroslav i Kim Škoro ugostili su nas na svojoj zagrebačkoj adresi. U emisiji otkrijte kako i gdje su se glazbenik iz Hrvatske i doktorica prava iz Sjedinjenih Američkih Država upoznali te zašto su čak tri puta morali jedno drugome obećati ljubav i vjernost. Vjera, ljubav i Domovina temeljne su vrijednosti koje zastupa bračni par Škoro, a u tom duhu odgojali su i svoju djecu. Provjerite i kako će Slavonac pripremiti ribu na gradele sa salatom od krumpira i paprike.

11:45 Maminjami, gastro emisija

11:50 Glazba, glazba

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen govori o ljepoti braka, obiteljskog života, a naročito djece. Posebno govori o djeci koja će kao oni maleni baštiniti život vječni. Kako kroz življenjem sakramenta braka, učenjem od djece ulazimo u Nebo i kako ćemo ponovno postati mladi pogledajte u novom nastavku emisije.

12:30 G. K. Chesterton, serija

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Jeste li znali?, emisija. Saznajemo zašto ove godine krajem kolovoza nije bilo Obiteljske škole na Jordanovcu u Zagrebu? Koje su novosti u radu s obiteljima iz Obiteljskog centra Fakulteta filozofije i religijskih znanosti? Kako svladati teške razgovore u obitelji, na poslu, u odnosima koje međusobno ostvarujemo? I postoji li škola za odrasle u kojoj se uče komunikacijske vještine? O tome govori emisija "Jeste li znali?".

14:15 Život na stijeni, emisija. Gosti Steve Dawson i Adam Ladner dolaze iz 'Ulične evangelizacije sv. Pavla', organizacije koja priprema osobe koji će evangelizirati na ulici, prilazeći onima koje nikad prije nisu susreli. Pritom im daruju krunice, čudotvorne medaljice, brošure o pitanjima vjere, upoznaju ih i mole za njih. Pričat će kojim se sve načinima služe kako bi ljude privukli Kristu.

15:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Fra Juro nas ovog puta uči o ljekovitosti maslačka koji se i u davna vremena koristio za liječenje raznih tegoba i bolesti. Maslačak liječi i pomaže kod niza bolesti, a naročito čisti krv, sudjeluje u stvaranju krvi, izbacuje nepotrebne naslage u tijelu, pijesak iz žuči i male kamenčiće, sanira zglobove od reume i gihta, pomaže kod skrofuloze, prsne i trbušne vodene bolesti, mokre upale porebrice i šećerne bolesti.

15:35 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Započinjemo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

16:00 Život i zdravlje, emisija. Bolesti koje uzrokuju poremećaji u krvožilnom sustavu dovode do vrlo ozbiljnih stanja. O bolestima krvožilnog sustava , njihovim simptomima, terapijskom mogućnostima razgovaramo s dr. med. Vladimirom Zvonimirom Pelegrinom,specijalistom kirurgije i subspecijalistom vaskularne kirurugije iz Klinike za kirurgiju KB Dubrava.

17:00 Tolkien, emisija

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, blagdan sv. Mateja, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Povratak kući, emisija. Pogledajte nevjerojatno svjedočanstvo Stevea Faulknera, bivšeg protestanta, koji je nakon više od 20 godina proučavanja Svetog pisma shvatio istinitost katoličke vjere, obratio se na katoličanstvo te napisao nekoliko duhovnih knjiga.

20:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 24. nedjelje kroz godinu (Lk 16,1-13). Urednik emisije: vlč. Josip Vidović

20:20 Glazba, glazba

20:30 Novo srce, emisija. Gošća Novog srca je akademska slikarica Eva Vukina. Kako je izgledao njezin rast u vjeri, kako se kao Međimurka s adresom u Rijeci uključila u projekt Pod smokvom i došla do nastupa na koncertu Progledaj srcem? Zašto se odlučila za stvaranje sakralne umjetnosti? Saznajte u emisiji.

21:15 Majka Angelica, emisija. U ovoj epizodi Majka Angelica objašnjava, kako ih ona zove, teške prispodobe, jer su često nerazumljive ili ih je teško objasniti.

22:20 Glazba, glazba

22:30 Krunica BDM, molitva

23:00 Božanstvena komedija, humoristična emisija. U ovom nastavku ekipa Božanstvene komedije bavi se prvom zapovijedi, pitanjima vjere i nevjere, štovanjem krivih bogova i idola, praznovjerjem itd. Osim starog uhodanog koncepta emisije čekaju nas neka nova lica i nove kreativne ideje. Kao posebnog gosta najavljuje fra Antu Vučkovića, a važno je spomenuti kako je novi vlasnik božanstvenog kafića Ante Cash.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Započinjemo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

0:45 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

1:05 Novo srce, emisija. Gošća Novog srca je akademska slikarica Eva Vukina. Kako je izgledao njezin rast u vjeri, kako se kao Međimurka s adresom u Rijeci uključila u projekt Pod smokvom i došla do nastupa na koncertu Progledaj srcem? Zašto se odlučila za stvaranje sakralne umjetnosti? Saznajte u emisiji.

1:50 Život i zdravlje, emisija. Bolesti koje uzrokuju poremećaji u krvožilnom sustavu dovode do vrlo ozbiljnih stanja. O bolestima krvožilnog sustava , njihovim simptomima, terapijskom mogućnostima razgovaramo s dr. med. Vladimirom Zvonimirom Pelegrinom,specijalistom kirurgije i subspecijalistom vaskularne kirurugije iz Klinike za kirurgiju KB Dubrava.

2:50 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: o. Livio Marijan. Voditeljica: Tanja Maleš.

4:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 24. nedjelje kroz godinu (Lk 16,1-13). Urednik emisije: vlč. Josip Vidović

4:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju.Fra Juro nas ovog puta uči o ljekovitosti maslačka koji se i u davna vremena koristio za liječenje raznih tegoba i bolesti. Maslačak liječi i pomaže kod niza bolesti, a naročito čisti krv, sudjeluje u stvaranju krvi, izbacuje nepotrebne naslage u tijelu, pijesak iz žuči i male kamenčiće, sanira zglobove od reume i gihta, pomaže kod skrofuloze, prsne i trbušne vodene bolesti, mokre upale porebrice i šećerne bolesti.

5:00 Nikad se nisu vratili, dokumentarni film. U vrijeme komunizma postojale su dvije povijesti. Jedna je bila ona javna, službena, kojoj se nije smjelo proturječiti – i ona privatna, obiteljska, koja se prepričavala samo u povjerljivom krugu. Čim je završio Drugi svjetski rat komunističke su vlasti prionule krivotvorenju povijesti. Njihova uloga u toj lažnoj povijesti uvijek je bila pobjednička i pravedna za razliku od drugih, koji im nisu pripadali, a koji su obilježeni kao ubojice i manipulatori. Jedna od takvih, lažnih istina, odigrala se 27. srpnja 1941. u mjestu Srb nedaleko od Gračaca. Desetljećima slavljen kao početak antifašističkog ustanka u Hrvatskoj, tim su datumom u stvarnosti počela protjerivanja, ubijanja, paljenja i uništavanja svega što je u tom prostoru imalo pridjev hrvatski. Prvi su na najokrutniji način stradali članovi obitelji Ivezić iz sela Brotnja čijih je 37 članova, najviše žena, djece i staraca, živo bačeno u jamu. I u obližnjim hrvatskim mjestima protjerani su i ubijani nedužni, a njihovi domovi spaljeni do temelja. Jedini krimen je bio to što su bili Hrvati i katolici. Tako je bilo i u do rata bogatom i lijepom mjestu Boričevac koji je u suludom četničko-komunističkom pohodu početkom kolovoza 1941. izgorio u samo sat vremena. A njegovi stanovnici morali u progonstvo po cijeloj Hrvatskoj ali i svijetu. Nikad se poslije toga nisu vratili kućama. Nisu ni mogli jer su kuće bile spaljene a komunističke vlasti zabranile povratak. A i da su se vratili, tamo su ih čekali oni koji su ih i protjerali.

6:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Miroslav i Kim Škoro ugostili su nas na svojoj zagrebačkoj adresi. U emisiji otkrijte kako i gdje su se glazbenik iz Hrvatske i doktorica prava iz Sjedinjenih Američkih Država upoznali te zašto su čak tri puta morali jedno drugome obećati ljubav i vjernost. Vjera, ljubav i Domovina temeljne su vrijednosti koje zastupa bračni par Škoro, a u tom duhu odgojali su i svoju djecu. Provjerite i kako će Slavonac pripremiti ribu na gradele sa salatom od krumpira i paprike.

6:45 Na slobodu pozvani, dokumentarni film. Pod geslom „Na slobodu pozvani“ u Dubrovniku se 26. i 27. travnja 2014. održao 9. susret Hrvatske katoličke mladeži (SKHM). Susret je okupio 35 000 mladih koji su u grad sv. Vlaha stigli iz cijele Hrvatske ali i dijaspore. Središnji događaj bila je sv. misa što ju je u Gruškoj luci predvodio domaćin susreta, biskup dubrovački Mate Uzinić. Misi je prethodio bogat kulturno-zabavni program koji se odvijao po cijelom gradu. O programu se, kao uostalom i smještaju mladih po cijeloj dubrovačkoj županiji brinulo čak 1600 volontera!  Iako je Dubrovnik najveći dio godine okupan u suncu, dvodnevni je susret uporno pratila kiša. No ona nije nikoga omela u radosti širenja Božje riječi. Molilo se i pjevalo s najvećim žarom. Da susret ne ostane satkan od pojedinačnih sjećanja, pobrinula se i produkcijska kuća Laudato. O svemu su snimili film koji je također dobio naziv: Na slobodu pozvani.

7:05 Božanstvena komedija, humoristična emisija. U ovom nastavku ekipa Božanstvene komedije bavi se prvom zapovijedi, pitanjima vjere i nevjere, štovanjem krivih bogova i idola, praznovjerjem itd. Osim starog uhodanog koncepta emisije čekaju nas neka nova lica i nove kreativne ideje. Kao posebnog gosta najavljuje fra Antu Vučkovića, a važno je spomenuti kako je novi vlasnik božanstvenog kafića Ante Cash.

 
Da biste komentirali, prijavite se.