Laudato TV program za subotu 24.8.2019.

Iz programa izdvajamo: 15:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Tema: majčina dušica
Autor: Laudato/K.P. Photo: Laudato subota, 24. kolovoza 2019. u 17:26

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, blagdan sv. Bartola apostola, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Postoji li proturječje između vjere i znanosti? Odgovara u ovom nastavku Mali katekizam.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U Njemačkoj će Emily i Alexander upoznati cepelin.

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Znate li da li postoji proturječje između biblijskog stvaranja i teorije evolucije?

8:40 Mali veliki, emisija za djecu. Povratak u školske klupe otvara nove teme. Prva je kako smo se proveli na školskim praznicima.

8:45 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:25 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. U ovoj epizodi Blagoslovljenog teka upoznajte Ivanu i Katarinu, simpatične dvije djevojke koje spaja ljubav prema Marijinim obrocima. Poslušajte koliko volontiranje za Marijine obroke ispunja srce te kako je bilo susresti djecu koja primaju Marijine obroke u Beninu u Africi, kuda idu hrvatske donacije! Nisu se pripremali Marijini obroci, već pohane palačinke u slanoj verziji, punjene mljevenim mesom s dodacima.

10:05 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: don Mihovil Kurkut. Voditeljica: Diana Tikvić.

11:15 Otvori spomenar, intervju. Slike jednog od najpoznatijeg hrvatskog slikara Josipa Botterija Dinija odmaraju oči i hrane dušu. Prepoznatljiv po nebeskim bojama i sakralnim motivima, gospodin Botterije u emisiji “Otvori spomenar” govorio je o svojem djetinjstvu, slikarskim početcima, putu do uspjeha i važnosti Božje prisutnosti u njegovom životu.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Čudesa, igrana serija. U Limi, glavnom gradu Perua, znanost i religija rade ruku pod ruku kako bi znanstveno rekonstruirali život svete Ruže Limske. Ovaj projekt ujedinio je znanstvenike, svećenike, novinare i istraživače te probudio interes javnosti. Jedan od sudionika na projektu je mladi Joaquin čija djevojka, mlada liječnica Rossana, volontira u udaljenom osamljenom selu pomažući djeci u potrebi. Njih dvoje planiraju krenuti na odmor kako bi se vidjeli nakon dugo vremena. Prije nego što treba otići na putovanje, Rossana dobije hitan slučaj u kojem jedna žena umire od posljedica droge. Liječnica saznaje da preminula ima kćer za koju nitko ne zna gdje se nalazi. U potrazi nalaze njenu kćer napuštenu, zavezanu i zatvorenu u kutiji u stravičnom stanju. Djevojčica je u šoku, pothranjena i uplašena, ali liječnica je odlučna i pomaže joj pri oporavku. Iako je ovo putovanje rijetka prilika da bude sa svojim voljenim, nakon molitve svetoj Ruži za pomoć pri odluci, Rossana odlučuje ostati s njom i pomoći joj o svom trošku, unatoč odgovaranju svih uključenih. Djevojčica nema ime, te izabire ime Rosa. Između liječnice i nje stvara se posebna privrženost i njihov život se ispreplete a čudesni događaj kojemu će liječnica svjedočiti otkrit će svu snagu vjere i promijeniti njezin život.

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 G.K. Chesterton, serija. U novom nastavku slušamo Chestertonovo razmišljanje o pravu i odvjetnicima.

13:45 Život na stijeni, emisija. Poslušajte svjedočanstva i iskustva mladih volontera sa Svjetskog dana mladih 2019. godine u Panami.

14:15 Jeste li znali?, emisija. Jesu li zaista sve ženidbe nerazrješive? Je li papa Franjo što promijenio u odnosu na pričest rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih vjernika katolika? Kome se javiti prije pokretanja crkvenog postupka za proglašenje Ženidbe ništavnom? I što ne može u Hrvatskoj biti riješeno, može li riješiti Sveta Stolica? O tome govori crkvena pravnica Jasmina Juroš.

15:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Majčina dušica vrlo je rasprostranjena biljka, a njena ljekovitost poznata je od davnina. Brojne su bolesti kod kojih ova biljka pomaže: uklanja nagomilanu štetnu sluz u želucu, peckanje u želucu, kod bolesti crijeva i jetre, dišnih organa, upale pluća i prehlade, nervne razdražljivosti i depresije, jača živce i regulira spavanje, liječi oduzetost, moždani udar, napade padavice, multipla sklerozu, atrofiju mišića, reumu, uganuća, udarce i nagnječenost tkiva, otekline, a također i alkoholizam.

15:35 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U ovoj epizodi govorimo o Abrahamu, praocu vjere.

16:00 Svjedočanstva, emisija. Otkad je pustila Isusa u svoj život, On ju ozdravlja, blagoslivlja, vodi i posvećuje. Doći do te točke predanja bilo je iznimno teško. Život prije Krista bio je ispunjen ranama, križevima, bolnim teretom, krivnjama, patnjom, ropstvom i mrakom… Poslušajte svjedočanstvo Simone Mijoković, danas radosne supruge i majke troje prekrasne djece. Borbe su i dalje velike, ali ona s osmijehom svjedoči: bez petka nema nedjelje, a bez križa nema uskrsnuća!

16:55 Život i zdravlje, emisija. Ljudski mozak je veliki misterij. On usklađuje i održava cjelovitost funkcija čitavog našeg organizma. Uz to je dio svijesti i volje, najviših živčanih funkcija, svojstven isključivo čovjeku. Mozak odraslog čovjeka teži prosječno 1400 g (oko 2% tjelesne mase), a tvori ga gotovo 25 milijardi živčanih stanica koje mogu slati poruke tisućama drugih stanica brzinom od 320 kilometara na sat. Područje neuroznanosti intenzivno napreduje, a pred istraživačima stoje brojna pitanja, jer još uvijek ne možemo reći da znamo kako mozak u potpunosti funkcionira. O ovoj temi razgovaramo s našim vrhunskim znanstvenikom, akademikom Vladimirom Paarom.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, blagdan sv. Bartola apostola, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo oca Johna Lipscomba, bivšeg episkopalnog biskupa, koji govori o svom obraćenju na katoličanstvo te o duhovnim izazovima oženjenog svećenika.

20:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 21. nedjelje kroz godinu. Gostujući urednik i voditelj je vlč. Odilon Singbo. (Lk 13,22-30)

20:30 Novo srce, emisija. Kako je biti majka djeteta s posebnim potrebama? Kako je suočiti se s time i kako je na kraju moguće biti zahvalan Bogu zbog te životne situacije? Gosti u Novom srcu su članovi humanitarne udruge Ruah koja duhovno i materijalno pomaže upravo takvim obiteljima. U emisiji fra Ivana Matića svjedoče o blagoslovu križa kojeg nose.

21:15  Svjedok vjere – bl. Miroslav Bulešić, snimka.  Pogledajte kako je izgledao program uoči svete Mise beatifikacije sluge božjeg, Miroslava Bulešića.

23:30 Krunica BDM, molitva

0:00 Himna    

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U ovoj epizodi govorimo o Abrahamu, praocu vjere.

0:45 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

1:05 Novo srce, emisija. Kako je biti majka djeteta s posebnim potrebama? Kako je suočiti se s time i kako je na kraju moguće biti zahvalan Bogu zbog te životne situacije? Gosti u Novom srcu su članovi humanitarne udruge Ruah koja duhovno i materijalno pomaže upravo takvim obiteljima. U emisiji fra Ivana Matića svjedoče o blagoslovu križa kojeg nose.

1:50 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: don Mihovil Kurkut. Voditeljica: Diana Tikvić.

2:55 Vina Croatia Vina mosaica, dokumentarna serija. Od zagorskog “kiseliša“ do najnagrađivanijeg hrvatskog vina. Što su to predikati? Kako se rade pjenušava vina?

3:25 Svjedočanstva, emisija. Svjedočanstvo Jima Caviezela.

4:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 21. nedjelje kroz godinu. Gostujući urednik i voditelj je vlč. Odilon Singbo. (Lk 13,22-30)

4:20 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Majčina dušica vrlo je rasprostranjena biljka, a njena ljekovitost poznata je od davnina. Brojne su bolesti kod kojih ova biljka pomaže: uklanja nagomilanu štetnu sluz u želucu, peckanje u želucu, kod bolesti crijeva i jetre, dišnih organa, upale pluća i prehlade, nervne razdražljivosti i depresije, jača živce i regulira spavanje, liječi oduzetost, moždani udar, napade padavice, multipla sklerozu, atrofiju mišića, reumu, uganuća, udarce i nagnječenost tkiva, otekline, a također i alkoholizam.

4:50  Svjedok vjere – bl. Miroslav Bulešić, snimka. Pogledajte kako je izgledao program uoči svete Mise beatifikacije sluge božjeg, Miroslava Bulešića.

6:00 Život i zdravlje, emisija. Ljudski mozak je veliki misterij. On usklađuje i održava cjelovitost funkcija čitavog našeg organizma. Uz to je dio svijesti i volje, najviših živčanih funkcija, svojstven isključivo čovjeku. Mozak odraslog čovjeka teži prosječno 1400 g (oko 2% tjelesne mase), a tvori ga gotovo 25 milijardi živčanih stanica koje mogu slati poruke tisućama drugih stanica brzinom od 320 kilometara na sat. Područje neuroznanosti intenzivno napreduje, a pred istraživačima stoje brojna pitanja, jer još uvijek ne možemo reći da znamo kako mozak u potpunosti funkcionira. O ovoj temi razgovaramo s našim vrhunskim znanstvenikom, akademikom Vladimirom Paarom.

7:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. U ovoj epizodi Blagoslovljenog teka upoznajte Ivanu i Katarinu, simpatične dvije djevojke koje spaja ljubav prema Marijinim obrocima. Poslušajte koliko volontiranje za Marijine obroke ispunja srce te kako je bilo susresti djecu koja primaju Marijine obroke u Beninu u Africi, kuda idu hrvatske donacije! Nisu se pripremali Marijini obroci, već pohane palačinke u slanoj verziji, punjene mljevenim mesom s dodacima. 

Da biste komentirali, prijavite se.