Laudato TV program za subotu 31.8.2019.

Izdvajamo: u 20:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 22. nedjelje kroz godinu. Gostujući urednik i voditelj je vlč. Darko Zgrablić. (Lk 14,1.7-14)
Autor: Laudato Photo: screenshot petak, 30. kolovoza 2019. u 17:54

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Rajmund Nonat, vjerska emisija

8:00 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Mirisni, aromatični keksi od pirovog brašna i badema puni korisnih začina. Prema sv. Hildegardi, ovi su keksi dobri za živce, a pomažu i kod poteškoća s cirkulacijom i slabog pamćenja.

8:05 Tebi pripadam, emisija. Glazbena diva Radojka Šverko gošća je emisije ”Tebi pripadam”.

8:35 Mali veliki, emisija za djecu. Znate li kako je najbolje učiti? Koncentracija, pisanje zadaće, čitanje, slušanje učitelja – to su veliki savjeti naših malih.

8:45 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:25 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Njegov rad je jako težak, zahtjevan i opasan put, radi vani na otvorenom, brusi kamen s teškim alatima u rukavicama. Minus 5 zimi ili plus 40 stupnjeva ljeti, Mate radi 12-14 sati dnevno. Njegov posao ne može bez vjere u Gospodina. Ovaj mladi kipar poznat je kao Mata CROata, a njegova kamena jedra s dušom ostavljaju bez daha. Zavirite u Matin umjetnički atelijer i osjetite zahvalnost i radost zbog njegovih predivnih djela. A što se kuha? Mate će s Rafom pripremati srneći gulaš!

10:05 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Piotr Maj. Voditeljica: Diana Tikvić.

11:15 Otvori spomenar, intervju. Jedan od najomiljenijih hrvatskih pjevača, gospodin Mate Bulić svojim pjesmama već godinama  osvaja publiku. O svojim uspomenama,glazbi i zanimljivom životnom putu govorio je u emisiji  “Otvori spomenar!”

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Sveta Hrvatska (2015), dokumentarni film. Film ”Sveta Hrvatska” predstavlja i prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjerljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti Katoličkoj crkvi. Redatelj: Jakov Sedlar.

13:05 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 G. K. Chesterton, serija. Kako apostol zdravog razuma gleda na ‘suđenje’? Pogedajte u seriji G.K. Chesterton.

13:45 Život na stijeni, emisija. Gost u emisiji je dr. Jonathan Reyes, koji radi za Američku biskupsku konferenciju na promicanju socijalne pravde. Govori o tome kako nadvladati malodušnost u želji za evangelizacijom.

14:15 Jeste li znali?, emisija. Katolički misionar Marino Restrepo govori o svojem svjedočenju po Hrvatskoj, važnosti obitelji i sakramentu braka, te posebno o ulozi Blažene Djevice Marije za naš duhovni život.

15:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Mnoge su ljekovite biljke, ali jedna se među njima posebno ističe – aloa. Liječi mnoge tegobe i bolesti, a kako, zna fra Juro Marčinković.

15:35 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Kako je Jakov na svom životnom putu postao Izrael, tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

16:00 Svjedočanstva, emisija. O svom životnom putu svjedoči augustinac Elvir Tabaković.

16:30 Mladifest 2019: svjedočanstvo, snimka

16:50 Život i zdravlje, emisija. Oralno zdravlje znači zdravlje usne šupljine.  O ovoj temi razgovaramo s predsjednicom Nacionalnog povjerenstva dentalne medicine pri Ministarstvu zdravstva dr. sc. Ankom Jurišić-Kvesić i predsjednicom Radne skupine za multidisciplinarno liječenje u dentalnoj medicini pri Nacionalnom povjerenstvu za dentalnu medicinu Ministarstva zdravlja prof. dr. sc. Marinkom Mravak Stipetić.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Rajmund Nonat, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo Tylera Blanskija, bivšeg anglikanca koji se nakon čitanja knjige ”Teologija tijela” obratio i postao pisac katoličke literature.

20:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 22. nedjelje kroz godinu. Gostujući urednik i voditelj je vlč. Darko Zgrablić. (Lk 14,1.7-14)

20:30 Novo srce, emisija. Kako je Bog darovao novo srce svećeniku fra Ivanu Dominiku Iličiću? Kojim je putevima vodio njegove korake od farmaceuta do dominikanca, od hedonizma do potpunog predanja života Bogu? Zasigurno vam je poznat kao bijeli fratar s fotoaparatom, a njegovu životnu priču saznajte u novoj epizodi emisije fra Ivana Matića.

21:15 Pavao VI. – papa ispred svoga vremena (Pablo VI, el Papa incomprendido, 2014), dokumentarni filmIzuzetan dokumentarac koji prikazuje zagonetan i važan pontifikat pape Pavla VI.. Papa Pavao VI. našao se na čelu Katoličke crkve u jednoj od najtežih kriza u povijesti. Unatoč tome, uspio je upravljati Crkvenom lađom čvrsto i sigurno, kroz revoluciju koja je potresla moralne osnove civilizacije. Postao je papa nakon smrti pape Ivana XIII., pape koji je započeo Drugi vatikanski koncil. Pavao VI. je Koncil ponovno pokrenuo i pred njim je stajala velika zadaća: dovesti do uspješnog zaključenja tri razdoblja Koncila, te ih provesti u djelo. To je učinio na izvrstan način, potičući Crkvu da bude otvorena suvremenom svijetu te u isto vrijeme da poštuje svoju tradiciju. Proveo je u djelo liturgijsku obnovu, uvodeći narodne jezike u liturgiju, redovno održavanje Sinode biskupa, proširenje kardinalskog kolegija i Rimske kurije, ustanovio je Svjetski dan mira. Posebno je zapamćen po čvrstom određenju prema daru ljudskog života i kontracepciji u enciklici ”Humanae Vitae” koja je izazvala mnoge polemike a anticipirala je probleme današnjice.

22:20 Majka Angelica, emisija. Majka Angelica govori o putu u Emaus, dvojice učenika, nakon Isusove smrti.

23:30 Krunica BDM, molitva

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Kako je Jakov na svom životnom putu postao Izrael, tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

0:45 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

1:05 Novo srce, emisija. Kako je Bog darovao novo srce svećeniku fra Ivanu Dominiku Iličiću? Kojim je putevima vodio njegove korake od farmaceuta do dominikanca, od hedonizma do potpunog predanja života Bogu? Zasigurno vam je poznat kao bijeli fratar s fotoaparatom, a njegovu životnu priču saznajte u novoj epizodi emisije fra Ivana Matića.

1:45 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Piotr Maj. Voditeljica: Diana Tikvić.

2:50 Svjedočanstva, emisija. O svom životnom putu svjedoči augustinac Elvir Tabaković.

3:30 Tebi pripadam, emisija. Glazbena diva Radojka Šverko gošća je emisije ”Tebi pripadam”.

4:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja 22. nedjelje kroz godinu. Gostujući urednik i voditelj je vlč. Darko Zgrablić. (Lk 14,1.7-14)

4:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Mnoge su ljekovite biljke, ali jedna se među njima posebno ističe – aloa. Liječi mnoge tegobe i bolesti, a kako, zna fra Juro Marčinković.

5:00 Sveta Hrvatska (2015), dokumentarni film. Film ”Sveta Hrvatska” predstavlja i prikazuju živote i djela hrvatskih svetaca i blaženika, ali i uvjerljivo svjedoči o višestoljetnoj katoličkoj vjeri hrvatskog naroda i njegovoj odanosti Katoličkoj crkvi. Redatelj: Jakov Sedlar.

6:00 Život i zdravlje, emisija. Oralno zdravlje znači zdravlje usne šupljine.  O ovoj temi razgovaramo s predsjednicom Nacionalnog povjerenstva dentalne medicine pri Ministarstvu zdravstva dr. sc. Ankom Jurišić-Kvesić i predsjednicom Radne skupine za multidisciplinarno liječenje u dentalnoj medicini pri Nacionalnom povjerenstvu za dentalnu medicinu Ministarstva zdravlja prof. dr. sc. Marinkom Mravak Stipetić.

7:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Njegov rad je jako težak, zahtjevan i opasan put, radi vani na otvorenom, brusi kamen s teškim alatima u rukavicama. Minus 5 zimi ili plus 40 stupnjeva ljeti, Mate radi 12-14 sati dnevno. Njegov posao ne može bez vjere u Gospodina. Ovaj mladi kipar poznat je kao Mata CROata, a njegova kamena jedra s dušom ostavljaju bez daha. Zavirite u Matin umjetnički atelier i osjetite zahvalnost i radost zbog njegovih predivnih djela. A što se kuha? Mate će s Rafom pripremati srneći gulaš!

 

Da biste komentirali, prijavite se.