Laudato TV program za nedjelju 4.8.2019.

Izdvajamo: u 21:15 Gospi na dar, snimka koncerta. Glazbena emisija Gospi na dar snimana je u svetištu Majke Božje Bistričke. Klapa ‘Sveti juraj’ Hrvatske ratne mornarice izvodi dvanaest poznatih napjeva marijanskih pjesama. Stare pjesme u novom ruhu jedinstveni su glazbeni događaj u kojemu će uživati sve generacije.
Autor: Laudato/J.B. Photo: screenshot nedjelja, 04. kolovoza 2019. u 08:06

8:00 Razlog nade – nedjeljno Evanđelje, vjerska emisija. Emisija ”Razlog nade” želi gledatelja pripremiti na bit i sažetak nedjeljnog Evanđelja dotične nedjelje. Bît i sažetak Evanđelja 18. nedjelje kroz godinu (Lk 12, 13-21) prenijet će nam gostujući urednik i voditelj je vlč. Odilon Singbo.

8:20 Katolički kalendar, sv. Ivan Maria Vianney, vjerska emisija

8:25 Vidljivi tragovi, emisija. Na temu ‘Krist nas mora provocirati!’ gostuje mr.sc. don Josip
Periš.

9:00 Novo srce – fra Ivan Matić, emisija. O Taboru, njegovoj povijesti i značaju za sve koji tamo dolaze govore fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor, i poslužitelji.

9:45 Stella maris slavonskih žitnih polja, znanstveno-obrazovni film. Ovaj znanstveno-obrazovni i turističko-kulturološki film govori o štovanju Bogorodice u crkveno-povijesnoj, književnoj, glazbenoj, povijesno-umjetničkoj baštini na području Đakovačko-osječke nadbiskupije i Vukovarsko srijemske županije. Film je realiziran u organizaciji i produkciji “Udruge Prosoli-Sveta glazba d.o.o.” iz Zagreba, s voditeljicom projekta i scenaristicom dr.sc. Hrvojkom Mihanović-Salopek i producentom prof. Alojzijem Prosoli.

10:30 Sveta Misa, Zagreb, prijenos

11:30 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

12:00 PRIJENOS: Angelus, Vatikan, prijenos

12:30 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

13:00 Razlog nade – nedjeljno Evanđelje, vjerska emisija. Emisija ”Razlog nade” želi gledatelja pripremiti na bit i sažetak nedjeljnog Evanđelja dotične nedjelje. Bît i sažetak Evanđelja 18. nedjelje kroz godinu (Lk 12, 13-21) prenijet će nam gostujući urednik i voditelj je vlč. Odilon Singbo.

13:20 Katolički kalendar, sv. Ivan Maria Vianney, vjerska emisija

13:30 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

14:20 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Zavirite u kuhinju obitelji Ćelić koja sva na Italiju miriše! Talentirani slikar i kuhar Bobo i njegova supruga Irena iskočili su iz svoje sigurnosti i u svojim mladim životima prepustili Bogu svoje putove. Bog je poravnao krivine, a u nestalnosti, nesigurnosti, bez doma i sigurne plaće u Italiji, blagoslovio ih s troje prekrasne djece, lijepom kućom i stalnim primanjima u Zagrebu. Upoznajte simpatičnu, i kako bi sami za sebe rekli, najklasičniju, prosječnu obitelj Ćelić!

15:00 Majka Angelica, emisija. Stvoreni smo na sliku Trojedinog Boga. Zato u sebi moramo održati bliski odnos s njim jer Trojstvo treba prebivati u nama. Zbog tog suobličenja s Trojstvom trebamo težiti svetosti.

16:00 Mladifest: svjedočanstva, prijenos. Izravan prijenos Mladifesta iz Međugorja. Trideseti međunarodni molitveni festival mladih odvija se pod geslom ‘Idi za mnom!’.

18:00 Mladifest: krunica BDM, prijenos. Izravan prijenos Mladifesta iz Međugorja. Trideseti međunarodni molitveni festival mladih odvija se pod geslom ‘Idi za mnom’.

19:00 Mladifest: sveta Misa, prijenos

21:15 Gospi na dar, snimka koncerta. Glazbena emisija Gospi na dar snimana je u svetištu Majke Božje Bistričke. Klapa ‘Sveti juraj’ Hrvatske ratne mornarice izvodi dvanaest poznatih napjeva marijanskih pjesama. Stare pjesme u novom ruhu jedinstveni su glazbeni događaj u kojemu će uživati sve generacije.

22:00 Čujte i počujte, informativna emisija. Prošle godine svečanim blagoslovom gradilišta započeli su radovi na izgradnji nove dvorane u Kući susreta Tabor. Tako će Tabor postati dostupniji svima onima koji ovdje potraže duhovno osvježenje. Prijenos mise i blagoslova dvorane izravno je na Laudato TV-u. O svemu govori voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić.

22:30 Susret u Riječi, emisija. Prošle godine svečanim blagoslovom gradilišta započeli su radovi na izgradnji nove dvorane u Kući susreta Tabor. Tako će Tabor postati dostupniji svima onima koji ovdje potraže duhovno osvježenje. Prijenos mise i blagoslova dvorane izravno je na Laudato TV-u. O svemu govori voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić.

23:15 Putujemo Svetom Zemljom, putopisna emisija. U Putovanju kroz Svetu Zemlju tema je skriveni život Krista o godinama prije javnog djelovanja.

23:45 Glazba, glazba

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija

0:50 In familia Dei, emisija. Naši su gosti Marija i Mario Krajačić. O svom obraćenju, preslagivanju liste prioriteta i ljepoti križa govore s 14-ogodišnjim bračnim iskustvom. Što im znači obiteljska molitva, krunica i redoviti sakramentalni život? Zašto križ svog djeteta s invaliditetom smatraju blagoslovom?

1:35 Vjera i nada, emisija. U deset gradova diljem Hrvatske mladi su tijekom 72 sata volontirali u ekološkim, humanitarnim i zabavnim akcijama promičući solidarnost, zajedništvo i kreativnost. Vidjet ćemo kako je ova velika volonterska avantura protekla u Zagrebu.

2:00 Hrvatsko nadzemlje, humoristična emisija. Na temu je li glazba lijek ili opijum predavači su prof. Boris Stanić i prof. Frane Kuss.

3:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. S Dubravkom Šimencom o mačevanju su razgovarale Martina Zmaić i Petar Fileš.

4:00 Stella Maris slavonskih žitnih polja (2011.), dokumentarni film. Film o povijesnom štovanju Bogorodice u Zadarskoj nadbiskupiji. Upoznajemo pojedina glasovita zadarska povijesna marijanska svetišta, izbor važnih knjiga i marijanskih slikarskih djela. Posebna pozornost posvećena je djelima srednjovjekovnog zlatarstva Zadra i Nina koja su se kroz povijest ponajviše očuvala velikim zalaganjem benediktinki Samostana sv. Marije u Zadru. Kroz glazbu ćemo pratiti gregorijansko pjevanje čiji najstariji zapisi potječu iz Molitvenika opatice Čike i Većenegina brevijara iz 11. i 12. stoljeća, a pored toga i baštinu srednjovjekovnog glagoljaškog pjevanja očuvanog u tradiciji crkvenih narodnih pjevača.

4:50 Gospi na dar, snimka koncerta. Glazbena emisija Gospi na dar snimana je u svetištu Majke Božje Bistričke. Klapa ‘Sveti juraj’ Hrvatske ratne mornarice izvodi dvanaest poznatih napjeva marijanskih pjesama. Stare pjesme u novom ruhu jedinstveni su glazbeni doživljaj u kojemu će uživati sve generacije.

5:20 Krunica Blažene Djevice Marije, molitva

5:45 More milosrđa, kontakt emisija. Gostuju duhovni kantautor i glazbenik iz Zagreba Josip Ćulumović te don Anđelko Kaćunko, župnik ličkih župa Kompolje i Brlog te poznati bloger i kolumnist. S don Anđelkom Kaćunkom urednik Darko Pavičić razgovarao je na temu korizmenih odricanja, posta i pokore, onih istinskih, a ne patvorenih.

 

Da biste komentirali, prijavite se.