Laudato TV program za subotu 5.1.2019.

Iz programa izdvajamo: 17:00 Život i zdravlje, emisija o zdravlju, 22:15 Reakcija, društveno-politička emisija, 22:30 Revolucija pape Ivana XXIII., dokumentarni film.
Autor: Laudato/K.P. Photo: Laudato subota, 05. siječnja 2019. u 13:46

7:45  Minute za tebe, Evanđelje dana

7:50  Katolički kalendar, sv. Eduard kralj, religijska emisija

8:00  Mali katekizam, edukativni serijal

8:03  Zgode Emily i Alexandera, crtani serijal

8:27  Mali katekizam, edukativni serijal

8:40  Mali veliki, dječja emisija

8:45  Svijet očima Vatikana, tjedni pregled vijesti

9:15  Izdvojeno, informativna emisija

9:30  Blagoslovljen tek, obitelj i kulinarstvo

10:05  SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama, Vatikan, snimka prijenosa

11:15  Otvori spomenar!, zabavno dokumentarna emisija

12:00  Molitva Anđeo Gospodnji, molitva

12:05  Čudesa, igrana serija

13:00  Izdvojeno, informativna emisija

13:15  Povratak kući, razgovorna emisija

14:15  Jeste li znali?, edukativna emisija

15:00  Zlatni savjeti, praktični savjeti

15:35  Što nam kaže Sveto pismo, edukativna emisija

16:00  Svjedočanstva, životne priče

16:30  G.K. Chesterton, serija

17:00  Život i zdravlje, emisija o zdravlju; Posljednje desetljeće 20. stoljeća proglašeno je ”desetljećem mozga”. Neurokirurgija, kao grana medicine, razvija se galopirajućom brzinom. O toj grani medicine govorit će eminentni gost dr. med. Hrvoje Jednačak, specijalist neurokirurgije iz Klinike za neurokirurgiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

18:00  Izdvojeno, informativna emisija

18:27  Katolički kalendar, sv. Eduard kralj, religijska emisija

18:30  PRIJENOS: Sveta Misa, Remete, prijenos

19:05  Novosti iz Europskog parlamenta, razgovorna emisija

19:30  Betlehem, proročki grad, dokumentarni film

20:00  Razlog nade – nedjeljno Evanđelje, religijska emisija; Emisija ”Razlog nade” želi gledatelja pripremiti na bit i sažetak nedjeljnog Evanđelja dotične nedjelje. Između vremena kada je Božja Riječ – Isus Krist hodio ovom zemljom i danas proteklo je ‘samo’ 2000 godina – no ona ostaje jednako snažna i sposobna progovoriti i kroz medij televizije, donositi utjehu i nadu kako je to činila tijekom stoljeća. Urednik: vlč. Darko Zgrablić.

20:30  Novo srce – fra Ivan Matić, životne priče

21:15  Majka Angelica, edukativno vjerski serijal; Kaopoklon koji čeka da ga raspakirate i kojem se možete uvijek vraćati; ovaj serijal je bezvremensko blago. Emisije emitirane uživo, s publikom u studiju EWTN-a i tisućama gledatelja ispred televizijskih ekrana 1986. godine, svojom aktualnošću i dubinom oduševit će vas i potaknuti na promišljanje. Na nepristran, mudar i humorističan način majka Angelica priča o raju, prisutnosti Božjoj, našoj misiji na ovom svijetu i cilju egzistencije.

22:15  Reakcija, društveno-politička emisija; ”Reakcija” – britki komentar političkog komentatora i kolumnista Mate Mijića otkrit će vam pozadinu dnevnopolitičkih zbivanja u Hrvatskoj i svijetu. Kratkom formom, bogatim i relevantnim sadržajem te jasnim izričajem ”Reakcija” se razlikuje od svih političkih emisija koje ste dosad gledali. Nedosljednost političara, njihove štetne odluke, loši zakoni i udarci na temelje društva i tradicionalne vrijednosti više neće prolaziti ispod radara jer će ih svake srijede i subote na Laudato TV-u razotkrivati ”Reakcija” Mate Mijića.

22:30  Revolucija pape Ivana XXIII. (The Revolution of John XXIII. – The second Vatican Council, 2013), dokumentarni film. U razdoblju između 1962. i 1965. u Rimu su se okupili biskupi cijeloga svijeta. Bili su to najrevolucionarniji susreti u povijesti kršćanstva. Njihove su odluke oblikovale Katoličku crkvu kakvu danas poznajemo. Ovaj dokumentarni film donosi priču o papi Ivanu XXIII. koji je pokrenuo ovu revoluciju i razlaže ključne rasprave i dokumente tog Drugog vatikanskog koncila koji je označio put Crkve danas. Papa Ivan XXIII. je imao 78 godina kad je postao papa, a svijet se brzo mijenjao. Kardinali su ga izabrali želeći mirnog papu koji će tijekom svoga kratkoga pontifikata izbjegavati komplikacije ili iznenađenja. Ali, pogriješili su. Usprkos svim očekivanjima, Ivan XXIII. pokrenuo je najveću revoluciju u novijoj povijesti Katoličke crkve. Tijekom jednostavne službe molitve za jedinstvo kršćana u Bazilici svetoga Pavla izvan zidina objavio je svoj poziv svim biskupima da se okupe u Rimu kako bi preispitali i poboljšali odnos Crkve i suvremenog svijeta. Drugim riječima, sazvao je koncil. Papa nije doživio kraj Drugoga vatikanskog koncila i njegovom je smrću Koncil privremeno prekinuo s radom. Ali sljedeći papa koji je bio izabran, Pavao VI. želio je nastaviti s radom Koncila i njegovim ciljevima. Bile su to tri nezaboravne godine za one koji su bili neposredni svjedoci Koncila.

23:30  Krunica BDM, molitva

0:00  HIMNA 

0:02  Izdvojeno, informativna emisija

0:15  Novosti iz Europskog parlamenta, razgovorna emisija

0:40  Vijesti iz Svete Zemlje, tjedni pregled vijesti

1:05  Svjedočanstva, životne priče

1:50  SNIMKA PRIJENOSA: Papa s nama, Vatikan, snimka prijenosa

3:00  Reakcija, društveno-politička emisija

3:15  Novo srce – fra Ivan Matić, životne priče

4:00  Razlog nade – nedjeljno Evanđelje, religijska emisija

4:20  Božićna ploča, dokumentarni film

5:20  Život i zdravlje, emisija o zdravlju

6:20  Zlatni savjeti, praktični savjeti

7:00  Blagoslovljen tek, obitelj i kulinarstvo


 

Da biste komentirali, prijavite se.