Laudato TV program za utorak 3.9.2019.

Izdvajamo: 20:00 Moja Hrvatska, emisija. Dok čekamo konačno proglašenje svetim bl. Alojzja Stepinca, tražimo odgovor na pitanje koji je cilj kontinuiranog krivotvorenja života i rada zagrebačkog nadbiskupa? Gost je povjesničar Mario Jareb, a emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com ponedjeljak, 02. rujna 2019. u 20:33
7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Grgur Veliki, vjerska emisija

8:00 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Ovaj ukusan kuglof s jabukama, bademima i pirovim brašnom, spremljen prema naputcima svete Hildegarde, sočan je i mek i nekoliko dana.

8:05  Tebi pripadam, emisija. Naši vjernici vole se utjecati blaženom Alojziju Stepincu, velikanom Katoličke crkve u Hrvatskoj. Juraj Batelja predstavio je u Splitu svoju knjigu ''Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca'', a o njezinom nastajanju, temi i vrijednosti govori nova epizoda ''Tebi pripadam''.

8:35 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. Otac Leo priprema domaće rezance, umak od crvene marinade s bijelim vinom te umak od krišnih mrvica, maslaca i kadulje. Za desert priprema prženu tjesteninu s cimetom i granuliranim šećerom.

9:00 Izdvojeno, informativna emisija

9:15 Fatima - poruka neba (2017.), dokumentarni film. Monika, filmska redateljica u potrazi za poslom, preko prijatelja dolazi do kontakta producenta koji želi pripremiti dokumentarni film o utjecaju ukazanja u Fatimi na cijeli svijet. Iako zbog svojih agnostičkih uvjerenja oklijeva, Monika na kraju ipak pristaje raditi na projektu. Tijekom rada na filmu, počinju joj se događati neobične stvari i ona uskoro shvaća da će njezin život biti zauvijek promijenjen. Redatelj: Andres Garrigo.

10:30 Život na stijeni, emisija. Gost u emisiji je dr. Jonathan Reyes, koji radi za Američku biskupsku konferenciju na promicanju socijalne pravde. Govori o tome kako nadvladati malodušnost u želji za evangelizacijom.

11:00 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Proučavamo lik Mojsija, njegovo zvanje izbavitelja i zakonodavca.

11:30 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

11:50 Mali veliki, emisija za djecu. Znate li kako je najbolje učiti? Koncentracija, pisanje zadaće, čitanje, slušanje učitelja - to su veliki savjeti naših malih.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo Chrisa Padgetta, bivšeg baptista kojeg je ljubav prema glazbi dovela do obraćenja na katoličku vjeru i osnivanja obiteljske mrežne stranice catholicfam.org.

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Hrvatsko nadzemlje, humoristična emisija. Tema: Lito - odmor od Boga? (vol.2) Predavač: don Darijo Čorić

14:45 Čujte i počujte, informativna emisija. Bivši član sastava ‘Mejaši’ Marin Šestak govori kako se nakon velike popularnosti, koju mu je donijela svjetovna glazba, počeo baviti duhovnom. Ovakva glazba, kaže, ‘ostaje za vječnost’. U emisiji gostuje s Jonatanom Vukovim koji predstavlja najnoviji album ‘Divno je ime Tvoje’. Album bi trebao izaći u rujnu kao i istoimena pjesma za koju je snimljen i spot. Jonatan govori kako je već s osam godina napisao prvu duhovnu pjesmu.

15:10 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Na temelju Izlaska Izraelaca iz egipatskog ropstva, nadbiskup Fulton J. Sheen govori i novom izlasku, njegovom obrascu i značenju.

16:00 Susret u Riječi, emisija. Gošća emisija je Lidija Bajuk, hrvatska pjesnikinja i kantautorica.

16:45 Mladifest 2019, svjedočanstvo, snimka

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Grgur Veliki, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos.

19:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Gosti emisije su braća Ivan i Anđelo Kvesić, hrvatski karate reprezentativci i članovi karate kluba Hercegovina - Zagreb. Ivan je aktualni svjetski prvak u kategoriji do 84kg, a Anđelo se okitio brončanom medaljom na Svjetskoj karate ligi!

20:00 Moja Hrvatska, emisija. U srcima hrvatskog naroda bl. Alojzije Stepinac već je svetac. Dok čekamo konačno proglašenje svetim tog mučenika katoličke vjere, tražimo odgovor na pitanje koji je cilj kontinuiranog krivotvorenja života i rada zagrebačkog nadbiskupa? Što mu i zbog čega spočitavaju protivnici njegove kanonizacije? Zašto ne žele čuti istinu koju svjedoče mnogobrojne kutije pune dokumenata djelovanju prvog čovjeka hrvatske katoličke crkve u doba Drugoga svjetskoga rata? O tome će u Mojoj Hrvatskoj govoriti povjesničar Mario Jareb. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

21:05 Katolici u Iraku, dokumentarni film. 2014. godine, vojska takozvane Islamske države napala je Ninivsku ravan. Brojni su kršćani zbog toga morali napustiti svoje domove te za sobom ostaviti sve što im je vrijedno, među njima i svoje crkve. Kako danas žive kao izbjeglice u vlastitoj zemlji te što je ostalo nakon razarana ISIS-a, pogledajte u ovom dokumentarnom filmu. Redatelj: Fernando de Haro.

21:35 Mi smo hrvatski mornari, snimka koncerta

23:00 Novo srce, emisija. Kako je Bog darovao novo srce svećeniku fra Ivanu Dominiku Iličiću? Kojim je putevima vodio njegove korake od farmaceuta do dominikanca, od hedonizma do potpunog predanja života Bogu? Zasigurno vam je poznat kao bijeli fratar s fotoaparatom, a njegovu životnu priču saznajte u novoj epizodi emisije fra Ivana Matića.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Kako je Bog darovao novo srce svećeniku fra Ivanu Dominiku Iličiću? Kojim je putevima vodio njegove korake od farmaceuta do dominikanca, od hedonizma do potpunog predanja života Bogu? Zasigurno vam je poznat kao bijeli fratar s fotoaparatom, a njegovu životnu priču saznajte u novoj epizodi emisije fra Ivana Matića.

0:50 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

1:05 Božanstvena komedija, humoristična emisija. U ovoj fantastičnoj epizodi Božanstvene komedije govorimo o temi medija, njihovoj sveprisutnosti, utjecaju i moći. Tko je vlasnik hrvatskih medija, koje ideje i svjetonazori stoje u pozadini, kako da se postavi konzument istih? Na ta i sijaset drugih pitanja odgovore će nam svoje i uvide donijeti vrsni novinari Višnja Starešina i Damir Šarac. Naravno da sve uređuje uhodano osrednja ekipa BK.

2:05 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Ovaj ukusan kuglof s jabukama, bademima i pirovim brašnom, spremljen prema naputcima svete Hildegarde, sočan je i mek i nekoliko dana.

2:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Gosti emisije su braća Ivan i Anđelo Kvesić, hrvatski karate reprezentativci i članovi karate kluba Hercegovina - Zagreb. Ivan je aktualni svjetski prvak u kategoriji do 84kg, a Anđelo se okitio brončanom medaljom na Svjetskoj karate ligi!

3:00 Moja Hrvatska, emisija. U srcima hrvatskog naroda bl. Alojzije Stepinac već je svetac. Dok čekamo konačno proglašenje svetim tog mučenika katoličke vjere, tražimo odgovor na pitanje koji je cilj kontinuiranog krivotvorenja života i rada zagrebačkog nadbiskupa? Što mu i zbog čega spočitavaju protivnici njegove kanonizacije? Zašto ne žele čuti istinu koju svjedoče mnogobrojne kutije pune dokumenata djelovanju prvog čovjeka hrvatske katoličke crkve u doba Drugoga svjetskoga rata? O tome će u Mojoj Hrvatskoj govoriti povjesničarMarioJareb. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

4:00 Mi smo hrvatski mornari, snimka koncerta

5:20 Radost ljubavi u braku, kontakt emisija

6:20 In familia Dei, emisija. Bračni par Vuković iz zagrebačke Trnovčice obogatit će vašu obitelj svojom obiteljskom atmosferom! Kako su Mirela i Marijan zasnovali obitelj, zašto im je važno Srce Isusovo te kako su uredili svoj, katolički dom? Kako se cijela obitelj odlučila na vozočašće te zašto su pored prvih petaka odlučili obavljati i pobožnost prvih subota? Zašto svaki od četiri sina ima "svoju" Gospu zaštitnicu te kako su odabrali obiteljske svece zagovornike...? Sve to poslušajte u ovoj emisiji In Familia Dei!

7:00 Susret u Riječi, emisija. Gošća emisija je Lidija Bajuk, hrvatska pjesnikinja i kantautorica.

 
Da biste komentirali, prijavite se.