Laudato TV program za utorak 6.8.2019.

Iz programa izdvajamo: 20:00 Moja Hrvatska, emisija. Dan nakon obilježavanja veličanstvene vojno-redarstvene akcije “Oluja” kojom je od velikosrpske okupacije oslobođen veliki dio hrvatskoga teritorija povlačimo usporedbu između Hrvatske u vrijeme dr. Franje Tuđmana i današnje Hrvatske. Gost “Moje Hrvatske” je hrvatski književnik i povjesničar Đuro Vidmarović. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato ponedjeljak, 05. kolovoza 2019. u 19:12

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, blagdan Preobraženja Gospodinovog, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam nas uči o tome tko je Blažena Djevica Marija.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Miševi Emily i Alexander u novim zgodama traže nestale dijamante u Engeskoj.

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Saznat ćemo više o tome zašto katolici zazivaju svece.
8:40 Mali veliki, emisija za djecu. Naši mali koji se bave velikim temama danas pričaju o omiljenim naslovima među lektirama.

8:45 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. Otac Leo sprema u ovoj emisiji tri juhe: jednu s jajima jaja, drugu od crnog graha i posljednju od kukuruza.

9:15 Povratak kući, emisija. Slušamo svjedočanstvo dr. Davida Andersa, bivšeg prezbiterijanca, voditelja EWTN-ove radijske emisije i autora knjige ‘Katolička crkva je spasila moj brak’.

10:15 Stella maris slavonskih žitnih polja (2011.), dokumentarni film. Film o povijesnom štovanju Bogorodice u Zadarskoj nadbiskupiji. Upoznajemo pojedina glasovita zadarska povijesna marijanska svetišta, izbor važnih knjiga i marijanskih slikarskih djela. Posebna pozornost posvećena je djelima srednjovjekovnog zlatarstva Zadra i Nina koji su se kroz povijest ponajviše očuvali velikim zalaganjem benediktinki Samostana sv. Marije u Zadru. Kroz glazbu pratit ćemo gregorijansko pjevanje, čiji najstariji zapisi potječu iz Molitvenika opatice Čike i Većenegina brevijara iz 11. i 12. stoljeća. Pored toga i baštinu srednjovjekovnog glagoljaškog pjevanja očuvanog u tradiciji crkvenih narodnih pjevača.

11:05 Novo srce, emisija. Zaronite u otajstvo Božjeg milosrđa uz specijalno izdanje emisije Novo srce. Donosimo nagovor fra Ivana Matića s duhovne obnove u Kući susreta Tabor.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Mladifest: svjedočanstvo, snimka

12:30 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 Život na stijeni, emisija. Gost Pete Burak, direktor organizacije id916. Slova id u njenom nazivu kratica su za intentional discipleship, što znači osviješteni Kristovi učenici. Organizacija djeluje unutar župa gdje okuplja mlade u dobi od dvadeset do tridesetak godina koji su uključeni u aktivnosti župe. Okupljaju se na molitvu te im se pruža kvalitetna vjerska poduka. Cilj je da se izgrade kao Kristovi učenici svjesni svoje uloge, te tako nastaje zajednica koja može evangelizirati i druge privlačiti k Njemu. Broj u nazivu id916 odnosi se na navod iz Prve poslanice Korinćanima 9,16: Jao meni ako Evanđelja ne navješćujem.

13:45 Istinom do pobjede (2011.), dokumentarni film. Dokumentarac Petra Malbaše koji je Domovinski rat prošao kao pripadnik 126. sinjske brigade, a od 1994. g. Zbornog područja Split pod izravnom odgovornošću generalu Anti Gotovini. Osim ‘Oluje’, pratio je i operacije ‘Maestral’, ‘Južni potez’, ‘Zima ’94.’. Njegove snimke tek oslobođenog Knina, glasovitog sastanka generala Gotovine, ali i mnoge druge, prošle su svijet. Malbaša je čovjek koji je u Domovinskom ratu na prve crte ratišta odlazio kao dragovoljac s kamerom na leđima s ciljem da budućim naraštajima pokaže na kakvim je temeljima građena hrvatska sloboda.

14:30 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Tema ove emisije je stvaranje svijeta i čovjeka.

15:00 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Fulton J. Sheen na zanimljiv i upečatljiv način govori o neodlučnosti.

16:00 Susret u Riječi, emisija. Gost urednika Đure Vidmarovića je fra Šimun Šito Čorić.

16:55 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Piletina, šampinjoni, vino… dovoljno za ukusan ručak. U Kuhinji svete Hildegarde Karmela Vukov Colić priprema piletinu u vinu.

17:00 Javljanje uživo: Samobor, prijenos

17:15 Izdvojeno, informativna emisija

17:30 Čujte i počujte, informativna emisija. Prošle godine svečanim blagoslovom gradilišta započeli su radovi na izgradnji nove dvorane u Kući susreta Tabor. ‘Tabor’ će tako postati dostupniji svima onima koji ovdje potraže duhovno osvježenje. O svemu govori voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić.

18:00 Sveta Misa: Samobor, prijenos. Laudato televizija na blagdan Preobraženja Gospodinova izravno prenosi svetu Misu iz samoborske Kuće susreta Tabor. Svečanu Misu predslavit će pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško koji će tom prigodom blagosloviti novu dvoranu i obnovljene prostorije u Taboru. Nakon jednogodišnjih radova obnovljeni Tabor će postati dostupniji svima onima koji ovdje potraže duhovno osvježenje. Voditelj Kuće susreta fra Ivan Matić poziva stoga sve na zajedničku hvalu Gospodinu te slavljenje u zajedništvu, radosti i pjesmi i nakon Mise.

19:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Dubravko Šimen o mačevanju razgovara s Martinom Zmaić i Petrom Fileš.

20:00 Moja Hrvatska, emisija. Dan nakon obilježavanja veličanstvene vojno-redarstvene akcije “Oluja” kojom je od velikosrpske okupacije oslobođen veliki dio hrvatskoga teritorija povlačimo usporedbu između Hrvatske u vrijeme dr. Franje Tuđmana i današnje Hrvatske. Što smo u gotovo tri desetljeća hrvatske samostalnosti učinili kako bi Hrvatska bila zemlja u kojoj je poželjno živjeti a što smo propustili učiniti? Gost “Moje Hrvatske” je hrvatski književnik i povjesničar Đuro Vidmarović. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

21:05 Nek se čuje do neba glas, snimka koncerta. Snimka velikog humanitarnog koncerta popularne duhovne glazbe kojim je obilježeno 20 godina Kuće susreta Tabor. Nastupili su: Nina Badrić, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Alan Hržica, grupa Emanuel, Davor i Vesna Terzić, fra Ivan Matić, Luka Balvan, Božja Pobjeda, Balans Code i Duhovni orkestar Samobor.

23:20 Novo srce – fra Ivan Matić, emisija. O Taboru, njegovoj povijesti i značaju za sve koji tamo dolaze govore fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor, i poslužitelji.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:20 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Tema ove emisije je stvaranje svijeta i čovjeka.

0:50 Svijet očima Vatikana, snimka

1:15 Božanstvena komedija, emisija o sportu. Izbila je velika polemika na temu da li je psu mjesto u krevetu s čovjekom te da li je pas član obitelji. Zašto je to tako, zašto se uloge u društvu mijenjaju te vrijede li ista pravila za kućne ljubimce kao i za ljude doznajte u novoj epizodi Božanstvene komedije.

2:05 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. Piletina, šampinjoni, vino… dovoljno za ukusan ručak. U Kuhinji svete Hildegarde Karmela Vukov Colić priprema piletinu u vinu.

2:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Dubravko Šimenc o mačevanju razgovara s Martinom Zmaić i Petrom Filešom.

3:00 Moja Hrvatska, emisija. Dan nakon obilježavanja veličanstvene vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’ kojom je od velikosrpske okupacije oslobođen veliki dio hrvatskoga teritorija povlačimo usporedbu između Hrvatske u vrijeme dr. Franje Tuđmana i današnje Hrvatske. Što smo u gotovo tri desetljeća hrvatske samostalnosti učinili kako bi Hrvatska bila zemlja u kojoj je poželjno živjeti, a što smo propustili učiniti? Gost hrvatski književnik i povjesničar Đuro Vidmarović. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

4:00 Nek se čuje do neba glas, snimka koncerta. Snimka velikog humanitarnog koncerta popularne duhovne glazbe kojim je obiježeno 20 godina Kuće susreta Tabor. Nastupili su: Nina Badrić, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Alan Hržica, grupa Emanuel, Davor i Vesna Terzić, fra Ivan Matić, Luka Balvan, Božja Pobjeda, Balans Code i Duhovni orkestar Samobor.

6:45 Istinom do pobjede (2011.), dokumentarni film. Dokumentarac Petra Malbaše koji je Domovinski rat prošao kao pripadnik 126. sinjske brigade, a od 1994. g. Zbornog područja Split pod izravnom odgovornošću generalu Anti Gotovini. Pratio je i operacije ‘Maestral’, ‘Južni potez’, ‘Zima ’94’. Njegove snimke tek oslobođenog Knina, glasovitog sastanka generala Gotovine, ali i mnoge druge, prošle su svijet. Malbaša je čovjek koji je u Domovinskom ratu na prve crte ratišta odlazio kao dragovoljac s kamerom na leđima, s ciljem da budućim naraštajima pokaže na kakvim je temeljima građena hrvatska sloboda.

7:00 Susret u Riječi, emisija. Gost urednika Đure Vidmarovića je fra Šimun Šito Čorić.
 

 

Da biste komentirali, prijavite se.