Laudato TV program za utorak 8.10.2019.

IZDVAJAMO: 21:30 Štafeta smrti, dokumentarni film koji podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com utorak, 08. listopada 2019. u 21:03
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. starac Šimun, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Znate li pojasniti što znači da je Bog Ljubav? Mali katekizam nam pomaže u tome.

8:03  Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Galapagos je otok bez miševa. Barem dok ne stignu Emily i Alexander.

8:27 Maminjami, gastro emisija. Naučite kako pripremiti ukusnog zeku, od banana, jaja, rižinog brašna, marmelade i kokosovog ulja.

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:45 G.K.Chesterton, emisija. Chesterton svemu pristupa iz sasvim neobičnog i jedinstvenog gledišta. U ovom nastavku iz sasvim drugačijeg kuta progovara o temi o kojoj najmanje želimo slušati: o našim grijesima. Točnije o sedam smrtnih grijeha.

9:15 Vjera i nada, emisija. Nastavljamo niz emisija Vjera i nada s misijskim temama. Ovog tjedna predstavljamo Misijsku zajednicu ''Sv. Male Terezije'' koja djeluje u Župi sv. Jakoba u Prelogu te već nekoliko godina aktivno širi ljubav prema misijama i misionarima.

9:45 Vijesti iz Svete Zemlje, emisija

10:00 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija

10:20 S Marinom Miletićem, intervju. U novoj emisiji Marin Miletić ugostio je mons. Sanjina Francetića, župnika najstarije župe u Rijeci. Otvoreno i nesputano mons. Sanjin odgovara na škakljiva pitanja poput, zašto je treštala glazba iz tornja njegove župe u Rijeci, može li homoseksualac želi biti svećenik i zašto se Biblija ne tumači doslovno, a ne smijemo ju mijenjati.

11:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Hrvatska U-19 futsal reprezentacija ostvarila je veliki rezultat na Europskom nogometnom prvenstvu u Latviji, gdje je osvojila srebrnu medalju. Prvi je to put u povijesti kako su naši mladi nogometaši osvojili srebro u futsalu. Gosti emisije Dudo i prijatelji su Marinko Mavrović, izbornik naših mladih reprezentativaca i Boris Durlen, dopredsjednik Komisije Uefe za futsal i nogomet na pijesku.

11:45 Maminjami, gastro emisija. Naučite kako pripremiti ukusnog zeku, od banana, jaja, rižinog brašna, marmelade i kokosovog ulja.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Evakuacija bolnice Pakrac, dokumentarni film. Evakuacija bolnice Pakrac 1991., dokumentarni film.Bitkom za Pakrac je započeo hrvatski Domovinski rat protiv velikosrpskog agresora. Oružani sukob hrvatskih policijskih postrojaba sa pobunjenim Srbima se zbio 2. ožujka 1991.. kada je napadnuta tamošnja policijska postaja. Borbe su se vodile cijeli dan a braniteljima Pakraca stižu u pomoć i specijalne snage policije iz Bjelovara i Lučkog te zajedno odbijaju neprijatelja na pravcu prema policijskoj stanici. Neprijatelj vidjevši da nemože osvojiti policijsku stanicu odustaje od daljnjih napada te se povlači. Ovo je bio prvi otvoreni oružani sukob hrvatskih regularnih snaga sa srpskim pobunjenicima. Ovaj dan se u Pakracu obilježava svake godine kao obljetnica početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj.

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Život na stijeni, emisija. Gošća emisije Cameron Fradd vodi podcast' 'Među ljiljanima'', namijenjen ženama. Govori i raspravlja o stvarnostima majčinstva i obiteljskog života, a s gledateljima je podijelila svoje iskustvo poslijeporođajne depresije.

14:00 Luka 2,25, dokumentarni film. Otkrijte što povezuje Bibliju i Hrvatsku: kako su se relikvije starca Šimuna Pravednika, koji je u naručju držao dijete Isusa (usp. Lk 2,25-28), našle u Zadru i doprinijele stvaranju jednog od najvećih remek-djela crkvene umjetnosti.

14:30 15 godina klape HRM, snimka koncerta

16:20 Jeste li znali?, informativna emisija. Kako sv. Franjo i danas, gotovo 800 godina nakon zemaljskoga života, privlači mladiće koji se odazivaju njegovom pozivu, što rade u svijetu i kako se čuvaju zamki svijeta, govorimo u novoj emisiji 'Jeste li znali?'. Saznajemo je li sv. Franjo bio u Hrvatskoj i gdje su na našem prostoru utemeljeni samostani za vrijeme njegova života. Gosti emisije su franjevci, fra Vladimir Vidović i fra Siniša Pucić, koji su govorili i o svom radu: skrbi za beskućnike i radu u medijima.

17:10 Susret u Riječi, emisija. U Susretu u Riječi gost je dr. sc. Daniel Miščin profesor, na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti te povremeno na nekoliko drugih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj. Predaje kolegije Metafizika, Estetika, Retorika te Rusija i Zapad - komparativna fenomenologija religije. Osim nekoliko međunarodnih projekata s područja svojega znanstvenog interesa koje je osmislio i vodio, bio je scenaristom filma Pisma Silviju (2002.), autorom uprizorenja slavnoga teodicejskog razgovora iz romana Braća Karamazovi, u režiji Božidara Oreškovića (2004.) te autorom HRT-ove sedmodijelne dokumentarne serije U potrazi za svetim (2010).

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. starac Šimun, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Majka Angelica, emisija

20:00 Moja Hrvatska, emisija. Na Dan neovisnosti Republike Hrvatske gost Moje Hrvatske je dvostruki doktor znanosti prof. dr Miljenko Brekalo. Razgovaramo o najvažnijim događajima u novijoj hrvatskoj povijesti, interpretaciji tih događaja gotovo tri desetljeća kasnije, rezultatima znanstvenog istraživanja o tome poznaju li mladi Hrvati svoju povijest te ponekim vječnim temama što se vrte u medijskom prostoru; hrvatskom pravosuđu, pitanju nacionalnih manjina, lustraciji i slično. Moju Hrvatsku uređuje i vodi Nada Prkačin.

21:10 Arka, dokumentarni film

21:30 Štafeta smrti, dokumentarni film. Dokumentarni film ''Štafeta smrti'' podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. 11 hrvatskih branitelja u nedjelju 10. studenog krenuli su iz okupiranih Bogdanovaca u proboj s civilima. Bili su to Zoran Antunović, Ramo Hrbatović, Tihomir Iveta Piđo, Stjepan Katić, Josip Knežević, Marko Knežević, Žarko Manjkas Crvenkapa, Antun Petričić, Anto Šarić te jedini danas preživjeli Đuro Kovačević i Ivica Jurčan. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili nakon što je prvi u proboju nedaleko od Marinaca nagazio na minu. Ranjeni i gotovo nepokretni, bez hrane, na velikoj hladnoći, u strahu i neizvjesnosti, provodili su sate u molitvi i održavajući se budnima pričama o prošlosti i dobrim sjećanjima. Bili su i u napasti da se ubiju, a jedina želja bila je 'samo da netko naiđe na njih, da ih izvede'. Sedmero ih je umrlo čekajući pomoć, a od preostalih četiri, posljednji je bio pronađen tek nakon 12 dana. Dvojica su umrla od posljedica ranjavanja u godinama nakon rata.

22:30 Domoljubna glazba, glazba

23:30 Kršćani u svijetu, dokumentarni film. Kršćani u Zanzibaru, dokumentarni filmZanzibar je predivan i egzotičan otočni kod Tanzanije. Posljednjih godina su se islamistički ekstremisti infiltrirali u ovo inače mirno turističko odredište, prijeteći kršćanskoj manjini i učinivši njihovu budućnost neizvjesnom.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

0:45 Dnevnik jednog rata - Vinkovci (2016.), dokumentarni film. Film Nade Prkačin o Domovinskom ratu na vinkovačkom području. U filmu brojni sugovornici iznose svoja svjedočanstva iz rata, a korišteni su i brojni arhivski materijali do sada nikad objavljeni. Film prati ratne događaje u Vinkovcima od prvog granatiranja grada 19. srpnja 1991., ali i događaje u okolici, posebice u Nuštru koji je bio prva linija obrane prema Vukovaru. U filmu govore hrvatski branitelji – dotadašnji radnici, seljaci, profesori, liječnici, učenici, glazbenici… Ukratko, ljudi koje je rat učinio svjedocima velikosrpske agresije, neprikosnovenim zaštitnicima doma, obitelji i vjere.

1:35 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

2:00 Evakuacija bolnice Pakrac, dokumentarni film. Evakuacija bolnice Pakrac 1991., dokumentarni film.Bitkom za Pakrac je započeo hrvatski Domovinski rat protiv velikosrpskog agresora. Oružani sukob hrvatskih policijskih postrojaba sa pobunjenim Srbima se zbio 2. ožujka 1991.. kada je napadnuta tamošnja policijska postaja. Borbe su se vodile cijeli dan a braniteljima Pakraca stižu u pomoć i specijalne snage policije iz Bjelovara i Lučkog te zajedno odbijaju neprijatelja na pravcu prema policijskoj stanici. Neprijatelj vidjevši da nemože osvojiti policijsku stanicu odustaje od daljnjih napada te se povlači. Ovo je bio prvi otvoreni oružani sukob hrvatskih regularnih snaga sa srpskim pobunjenicima. Ovaj dan se u Pakracu obilježava svake godine kao obljetnica početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj.

3:00 Moja Hrvatska, emisija. Na Dan neovisnosti Republike Hrvatske gost Moje Hrvatske je dvostruki doktor znanosti prof. dr Miljenko Brekalo. Razgovaramo o najvažnijim događajima u novijoj hrvatskoj povijesti, interpretaciji tih događaja gotovo tri desetljeća kasnije, rezultatima znanstvenog istraživanja o tome poznaju li mladi Hrvati svoju povijest te ponekim vječnim temama što se vrte u medijskom prostoru; hrvatskom pravosuđu, pitanju nacionalnih manjina, lustraciji i slično. Moju Hrvatsku uređuje i vodi Nada Prkačin.

4:00 Štafeta smrti (2018.), dokumentarni film. Dokumentarni film ''Štafeta smrti'' podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. 11 hrvatskih branitelja u nedjelju 10. studenog krenuli su iz okupiranih Bogdanovaca u proboj s civilima. Bili su to Zoran Antunović, Ramo Hrbatović, Tihomir Iveta Piđo, Stjepan Katić, Josip Knežević, Marko Knežević, Žarko Manjkas Crvenkapa, Antun Petričić, Anto Šarić te jedini danas preživjeli Đuro Kovačević i Ivica Jurčan. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili nakon što je prvi u proboju nedaleko od Marinaca nagazio na minu. Ranjeni i gotovo nepokretni, bez hrane, na velikoj hladnoći, u strahu i neizvjesnosti, provodili su sate u molitvi i održavajući se budnima pričama o prošlosti i dobrim sjećanjima. Bili su i u napasti da se ubiju, a jedina želja bila je 'samo da netko naiđe na njih, da ih izvede'. Sedmero ih je umrlo čekajući pomoć, a od preostalih četiri, posljednji je bio pronađen tek nakon 12 dana. Dvojica su umrla od posljedica ranjavanja u godinama nakon rata.

5:00 Arka, dokumentarni film

5:15 Božanstvena komedija, humoristična emisija. U ovom nastavku Božanstvena komedija govori o petoj Božjoj zapovijedi koja glasi – Ne ubij! Na koje sve načine se krši ta zapovijed, na što nas upozorava te u kojem kontekstu je nastala govorit će stalni komentator fra Ante Vučković, splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović te Stipo Mlinarić, branitelj, član Turbo voda u Vukovaru. Za sve ostalo zadužena je uigrana formacija Božanstvene komedije.

6:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Hrvatska U-19 futsal reprezentacija ostvarila je veliki rezultat na Europskom nogometnom prvenstvu u Latviji, gdje je osvojila srebrnu medalju. Prvi je to put u povijesti kako su naši mladi nogometaši osvojili srebro u futsalu. Gosti emisije Dudo i prijatelji su Marinko Mavrović, izbornik naših mladih reprezentativaca i Boris Durlen, dopredsjednik Komisije Uefe za futsal i nogomet na pijesku.

7:00 In familia Dei, emisija. Bračni par Kardum – Klaudija i Ivan, otvaraju nam vrata svoje obitelji govoreći o Božjim čudima u njihovom životu te o svojim planovima koji su prečesto bili lošija opcija od Božjih, kojima su se naučili i prepustiti. Zašto su ih djeca pitala vole li se oni još uvijek, kako su riješili stambeno pitanje te koju je ulogu u njihovom braku imao vlč. Josip Frkin, saznajte u emisiji.

 
Da biste komentirali, prijavite se.