'Mila zemljo naša' nova je pjesma klape Sveti Juraj

U mjesecu studenom kada se na poseban način sjećamo žrtve Vukovara i svih žrtava poginulih u obrani domovine Hrvatske, kako u Domovinskom ratu tako i onih tijekom naše povijesti, Klapa hrvatske ratne mornarice 'Sveti Juraj' predstavlja vam novu pjesmu pod nazivom Mila zemljo naša.
Autor: misija.slobodnadalmacija.hr/Laudato/J.B. Photo: IKA ponedjeljak, 06. studenog 2017. u 18:32

Glazbu i vokalni aranžman za klapu je napisao maestro don Šime Marović, tekst don Ante Škobalj, a aranžman za orkestar Mario Božić.

Pjesma je napisana 1975. godine ususret velikom slavlju u Solinu, a povodom tisućite obljetnicu smrti velike hrvatske kraljice Jelene Dobre, koja je na Gospinu otoku podigla prvu hrvatsku marijansku crkvu. Godinama se nije smijela niti mogla izvoditi.

- Kada smo je izveli na kraju svete Mise zadušnice za pokojnog general bojnika Andriju Matijaša Pauka u Marini, na kojoj je nazočio i sam general Ante Gotovina, prišao mi je stisnu ruku i rekao da su sve naše izvedbe njemu posebne, ali da ga je ova potresla i dojmila kao ni jedna druga - kazao je zapovjednik klape Marko Bralić.- Ovakve su reakcije svih naših suboraca i prijatelja, posebno obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja nakon što su čuli pjesmu u našoj a capella izvedbi – zaključio je Bralić.

 

Da biste komentirali, prijavite se.