NAJAVA: Proslava Papina dana

Papin dan pape Franje slavi se 13. ožujka, na dan kada je izabran i započeo svoj pontifikat.
Autor: krizari.hr/Laudato/D.T. Photo: krizari.hr petak, 02. ožujka 2018. u 12:57

Križarska organizacija priređuje svečanu akademiju 13. ožujka 2018. godine u 19:30 sati u dvorani ''Vijenac'' Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu na kojoj će sudjelovati uvaženi predavači: mons. Antun Sente ml. koji će govoriti na temu ''Sveti Josip zaštitnik Hrvatske'' i vlč. Odilon Singbo koji će govoriti na temu ''Papa Franjo o izazovima suvremenih tehnologija''. 

Glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će zbor mladih župe Uznesenja BDM u Stenjevcu ''Totus Tuus''.

Iz iznimne ljubavi i poštovanja prema Svetom Ocu, križari po uzoru na duhovnog utemeljitelja bl. Ivana Merza i ove godine obilježavaju Papin dan. Papin dan pape Franje slavi se 13. ožujka, na dan kada je izabran i započeo svoj pontifikat, a ove godine slavimo njegovu petu godišnjicu. 

Hrvatski narod voli Papu i tu je ljubav nužno njegovati od najmlađih uzrasta stoga Križarska organizacija osim svečane akademije organizira i proslavu Papina dana u školi. Ovaj dan  obilježit će u svojim programima mnoge škole u Hrvatskoj. Ovakvi događaji udaraju snažne temelje u orijentaciji prema ''Rimskom svjetioniku''.

Misnom slavlju uoči akademije u 18 sati slaviti će se u zagrebačkoj katedrali, a koje će predslaviti mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru.

 
Da biste komentirali, prijavite se.