Na Valentinovo proslavili 60 godina braka

Bračni par Marija i Ivan Novak iz Frkanovca dijamantni pir, odnosno 60 godina braka, proslavili su upravo na blagdan sv. Valentina.
Autor: ika.hkm.hr/Laudato/D.T. Photo: ika.hkm.hr/Laudato subota, 15. veljače 2020. u 12:29
U petak, 14. veljače Župa Sveti Juraj na Bregu proslavila je prvo ovogodišnje proštenje euharistijom povodom spomendana svetog Valentina.
 
Misno slavlje predvodio je župnik iz Murskog Središća, vlč. Marijan Horvat, uz suslavlje domaćeg župnika Ivice Puškadije i još osmorice svećenika.
 
U svojoj je homiliji vlč. Horvat govorio kakva ljubav treba biti istaknuvši da je Bog ljubav i kad god čitamo Sveto pismo, riječ Bog možemo zamijeniti riječju ljubav. 
 
- Za ljubav se potrebno žrtvovati za drugoga, ponekad šutjeti kad bismo htjeli progovoriti i znati ljubiti kao što Bog nas ljubi i kao što je Isus Krist pokazao ljubav za svakoga čovjeka kad je na križu pobijedio smrt. Valja slijediti svetog Valentina koji je svojim životom pokazao svoju ljubav prema Bogu i bližnjima. U tom je smislu potrebno imati srce za bližnje, a srce označuje naše misli i koga volimo, za njega se i molimo Gospodinu i svetom Valentinu –rekao je.
 
Na kraju mise vlč. Ivica Puškadija zahvalio je Trojedinom Bogu, predvoditelju euharistije i svim ostalim svećenicima što su uveličali proštenje, pjevačkom zboru Župe koji je i ove godine s radošću proslavio Boga i mnoštvu vjernika koji su došli čestitavši imendan svima koji nose ime sveca kojeg se slavilo toga dana. Zatim je čestitao bračnom paru Mariji i Ivanu Novaku iz Frkanovca dijamantni pir, odnosno 60 godina braka, poželjevši obilje zdravlja, veselja i Božjeg blagoslova uz još mnogo sretnih zajedničkih godina. 
 
Dvoje slavljenika dobilo je na dar sliku Majke Božje Loretske pred čijim su oltarom izrekli svoje obećanje na dan svoga vjenčanja, a sada u radosti u zajedništvu svoje obitelji zahvaljuju za sva primljena dobročinstva koje im je udijelio Bog i nebeska majka Marija. Primili su i buket crvenih ruža u ime župne zajednice. Večernju misu predvodio je vlč. Puškadija.
 
Da biste komentirali, prijavite se.