Odazovite se Papinom pozivu za pomoć Južnom Sudanu

Akcija franjevačkih bogoslova i Marijinih obroka.
Autor: fra Frano Bosnić/Laudato/D.T. Photo: pixabay.com/Laudato četvrtak, 16. ožujka 2017. u 09:49

Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita u suradnji s Marijinim obrocima – Hrvatska, pokrenuli su novu akciju pod nazivom ''Humanitarnu akciju za djecu Južnog Sudana'', koja će se održavat diljem cijele provincije, ali i u Hrvatskim katoličkim misijama u Njemačkoj.

Ovo akcija ujedno je i odgovor na poziv pape Franje koji je više puta pozvao sve vjernike i ljude dobre volje da pomognu narodu Južnog Sudana kojega je pogodila velika nevolja.

Južni Sudan smatra se najmlađom državom na svijet, svoju samostalnost izborio tek nedavno, 2011. godine. Najveći dio stanovništva čine kršćani. Narod Južnog Sudana prošla je tešku i bolnu prošlost, punu krvi, trauma i ratova koji i danas haraju tom mladom državom. Najveći problem jest glad. Veliki dio usjeva je uništen, a brojne obradive površine nisu ni obrađene to jest posijane. Zbog ratnih sukoba mnogi su iselili, a radi svega navedenog u zemlji je službeno proglašena glad!

Katastrofalni podatci govore da je zbog inflacije hrana poskupjela 800%; 100 000 ljudi je na rubu smrti, a 40% stanovništva je u opasnosti od gladi, a više od 1 000 000 djece boluje od akutne pothranjenosti.

Franjevački bogoslovi pozivaju Vas da se uključite u ovu akciju te da pomognete ljudima u nevolji. Korizma je idealno vrijeme za odricanje, posebice od stvari koje vam nisu nužno potrebne.

Ova akcija trebala bi doživjeti svoj vrhunac na Cvjetnicu 9. travnja, kada će se diljem provincije Presvetog Otkupitelja i Hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj na kraju svetih misa, prikupljao novčani prilog za ovu akciju.

Sav prikupljeni novac bit će uplaćen na račun Marijinih obroka u Hrvatskoj i Njemačkoj, a iznos javno objavljen. Ako se želite pridružiti našoj akciji svoj prilog možete uplatiti na sljedeći račun:

Marijini obroci, Donje svetice 46c, 10 000 Zagreb
IBAN: HR7923600001102102666
S naznakom: Za Južni Sudan

ili ako živite u Njemačkoj svoj prilog možete uplatiti na račun:

Mary's meals, Pax-Bank eG Köln
BIC: GENODED1PAX
IBAN: DE42 3706 0193 4007 3750 13
Naznačiti: Spende  für den Südsudan

Za sve dodatne informacije možete saznati više na sljedećoj poveznici.

 
Da biste komentirali, prijavite se.