Održan Drugi međunarodni susret zajednice Molitva i riječ

Drugi međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret u organizaciji Matične vrhovne uprave zajednice Molitva i Riječ (ZMR) održan je od 2. do 7. srpnja u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: screenshot Laudato ponedjeljak, 09. srpnja 2018. u 15:36

Na susretu je sudjelovalo više od 300 sudionika iz raznih zemalja Europe i svijeta: Venezuele, Njemačke, Austrije, Švicarske, Italije, Irske, Velike Britanije, Ukrajine, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Crne Gore, a najviše iz Hrvatske, i to iz tridesetak naših gradova.

Među njima je bilo svećenika, redovnica, liječnika, profesora, umjetnika, ekonomista, novinara, vjeroučitelja. Voditelji ovogodišnjega susreta bili su vjeroučitelj Ivica Lulić i teologinja Silva Vrdoljak.

Tijekom susreta su, među ostalim, obrađene teme 'Potreba nove evangelizacije', 'Crkva i Duh Sveti', 'Poslušnost riječi Utemeljitelja - temelj djelovanja u karizmi', 'Kako iskustveno od hagiopacijenta postati hagioasistent'.

U izlaganja su se uključivali evangelizatori i hagioasistenti iz raznih gradova, kao i brojni mladi koji su otvoreno posvjedočili kako su putem hagioterapije prevladali životne poteškoće i pronašli smisao i snagu za rad i normalne međuljudske odnose. Istaknuta je potreba reevangelizacije vjernika u svim župama diljem Hrvatske i svijeta, kako bi vjernici dublje upoznali Radosnu vijest i obraćeničkim mentalitetom bili kvasac moralne i duhovne preobrazbe svijeta. Područje hagioterapije obuhvaća, inače, liječenje na temelju filozofsko-teoloških kao i antropoloških i neuroznanstvenih spoznaja, i namijenjeno je svima - bez obzira na vjersku, rasnu i nacionalnu pripadnost.

Svećenici iz nekoliko europskih zemalja naglasili su kako su zahvalni da se ovaj tzv. hrvatski duhovni brend nakon smrti prof. dr. Tomislava Ivančića i dalje u Zajednici sustavno i vjerno njeguje i razvija te nesebično daruje drugim ljudima i zemljama.

Program je završen 7. srpnja svečanim Misnim slavljem u zagrebačkoj katedrali koju je predslavio fra Miljenko Stojić.

 

Da biste komentirali, prijavite se.