Održan susret Odjela za komunikologiju HKS-a sa suradnicima

Na susretu su bili predstavnici Laudato TV-a, predvođeni direktoricom i glavnom urednicom Ksenijom Abramović.
Autor: unicath.hr/Laudato/D.T. Photo: unicath.hr/Laudato subota, 15. veljače 2020. u 13:53
Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u četvrtak 13. veljače održan je susret Rektora Sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića, nastavnika i studenata Odjela za komunikologiju s predstavnicima medijskih kuća, agencija, ureda i odjela za odnose s javnošću u kojima studenti obavljaju svoj praktikantski rad.
 
Na susretu su bili predstavnici Laudato TV-a, predvođeni direktoricom i glavnom urednicom Ksenijom Abramović, ali i predstavnici brojnih drugih organizacija, među kojima oni s Hrvatske katoličke mreže, HRT-a, HT-a, Komunikacijskog ureda Laco, Millenium promocije, Panda komunikacije, Media vala, Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, Hrvatske pošta, Nove TV, Glas Koncila, RTL Hrvatske i drugi. 
 
Susret je moderirao Anto Mikić s Odjela za komunikologiju koji je na Odjelu zadužen za organizaciju i provedbu prakse, a dobrodošlicu svima prisutnima poželio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić. Rektor Tanjić zahvalio je partnerima Sveučilišta što su vrata svojih tvrtki i ustanova otvorili i studentima komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Pritom je istaknuo kako je stručna praksa vrlo važan dio obrazovnog procesa, u kojemu studenti usvajaju i unaprjeđuju specifična stručna znanja i vještine stečene tijekom studija, dodavši kako suradnja s partnerima i nastavnim bazama predstavlja važan i neizostavan dio nastavno-obrazovnog procesa studenata HKS.
 
- Osim potrebnih znanja i vještina, mi kod naših studenata nastojimo razviti i 'obične' ljudske i kršćanske vrline poput slobode i odgovornosti, poštivanja ljudskog dostojanstva i visokih etičkih i moralnih standarda medijske i struke odnosa s javnošću - istaknuo je rektor Tanjić.
 
Izrazio je uvjerenje kako i u poslovnome svijetu te kvalitete sve više dobivaju na cijeni. Pritom je zaželio da i ovogodišnja praksa, na koju studenti komunikologije kreću za 10-ak dana, bude korisna i studentima i njihovim domaćinima, partnerima HKS-a.                                                                        
Susret je nastavljen prigodnom prezentacijom studenata Odjela za komunikologiju,  Petre Matić, Zrinke Planinčić i Domagoja Pujizovića, kroz koju su okupljenim gostima, svojim budućim domaćinima i mentorima, prikazali studijske programe diplomskih studija komunikologije te ih upoznali sa znanjima i vještinama koje su stekli tijekom dosadašnjeg studija. 
 
Spomenimo da je praksa u medijima, agencijama i uredima za odnose s javnošću obavezni kolegij na prvoj godini diplomskoga sveučilišnog studija Komunikologije, a provodi se u trajanju od tri tjedna u punom radnom vremenu u vodećim medijima i agencijama za odnose s javnošću te uredima i odjelima pojedinih ustanova i tvrtki u Hrvatskoj. Od ove godine u provedbu prakse uključila se međunarodna katolička organizacija ACN International, sa sjedištem u Njemačkoj, koja je na praksu primila jednu studenticu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.
 
Da biste komentirali, prijavite se.