Pater Ike Mandurić odlazi iz Hrvatske: 'Neki su se pitali nisam li dobio ukor'

Poznati isusovac i duhovnik mladih pater Ivan Ike Mandurić prije nekoliko dana najavio je prestanak svojih pastoralnih dužnosti i skorašnji odlazak u Kanadu.
Autor: facebook/Laudato/K.P. Photo: Boris Sčitar/PIXSELL utorak, 06. veljače 2018. u 09:34

Najnovijom objavom na društvenim mrežama objasnio je i zašto odlazi kako bi stopirao tračeve o navodnom ukoru od svojih nadređenih zbog toga što je iznosio svoj stav o društvenim pitanjima.

Mandurićevu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

"Dragi svijete iz domovine (i šire)

Prije nego, kroz nekih tjedan dana, odem, red je da objasnim svoj privremeni odlazak iz Hrvatske: Neki su se pitali nisam li dobio neki ukor ili slično. Ne brinite! Nema baš ničeg iznimnog ni neobičnog. Istina je da baš nikada nisam dobio nikakav ukor za ono što sam javno činio i govorio, a kamo li neku sankciju. I nije bilo razloga za to.

Odlazim samo na godinu dana. Moramo obaviti jedan važan posao za moje svećeništvo: Naime, svaki isusovac, nekoliko godina nakon svog svećeničkog ređenja, mora proći još jednu – treću kušnju. Kod mene se to malo oteglo. Iz pastoralnih razloga, u mom slučaju se malo pričekalo. No, sad je došao red i na to. Uglavnom, neće me biti godinu dana. Pola godine ću biti u Torontu, a potom na Filipinima.

Veselio bih se i ostanku, veselim se i odlasku. A još više ću se veseliti povratku. Svemu se veselim. Bilo mi je prekrasno. Pastoral sam predao, ostajem još tjedan dana da se pripremim za odlazak. Pozdravim s prijateljima, odradim još neke važne stvari… I još ponešto napišem na FB-u.

Uskoro se vraćam – nastaviti služiti Crkvi i domovini, i boriti se za spasenje duša. I svoje vlastite.

Ako netko želi moliti za mene neka moli za ovo: Da mi Bog da ljubavi, mudrosti i odvažnosti.

U ime Božje, volim vas sve!", napisao je pater Ike Mandurić na Facebooku.

 

Da biste komentirali, prijavite se.