Premijera serije 'Fatimska poruka' na Laudato TV u utorak u 21:15

Posred strašne tame Prvog svjetskog rata koji je bjesnio u Europi, dogodio se čudesan događaj koji je promijenio tijek povijesti zauvijek. Troje djece pastira, izabranih zbog svoje otvorenosti Bogu, prenijeli su poruku nade u trenucima beznađa. Bog je preko svoje Svete Majke poslao hitan poziv na pokajanje cijelom svijetu.
Autor: Laudato/J.B. Photo: Laudato ponedjeljak, 12. veljače 2018. u 13:56

U produkciji EWTN-a i suradnji s 'St. Clare Media' iz Velike Britanije, serijal 'Fatimska poruka', redatelja Stefana Mazzea, sniman dvije godine u pet zemalja, u 8 nastavaka donosi detaljno, kronološki i uz stručne komentare cjelokupnu fatimsku priču. Epizode prikazuju kronološki događaje i ukazanja anđela i Blažene Djevice Marije. Priča je ispričana preko naracije, iskaza stručnjaka, posjeta mjestima te igranim dijelovima. Neki dijelovi serije prikazani su iz perspektive sestre Lucije kao časne sestre. Serija je snimana u Portugalu i Londonu. Za snimanje serije  je nabavljen je pravi habit, kakav je sestra Lucija nosila kad je postala časna sestra.

Prva epizoda 'Anđeo mira'
 
Ukazanje anđela 1916. godine manje je poznata činjenica koja okružuje događaje iz Fatime. Anđeo je pripremao djecu za ukazanje Majke Božje. Ova epizoda uvodi nas u čudesna zbivanja koja će imati utjecaj na cijeli svijet.

Ova epizoda autentičnim lokacijama, izvrsnom glumom i dokumentarnim dijelovima uvodi gledatelja na informativan, ali i na uzbudljiv način u atmosferu tadašnjeg vremena i ambijent mjesta. Epizoda poziva na gledanje dalje: kako novih nastavaka, tako i gledanje dalje od očitih, materijalnih stvari. Nikog ne ostavlja ravnodušnim i potaknut će mnoga pitanja. Pogledajte prvu epizodu serije 'Fatimska poruka' na Laudato TV u utorak 13.2.2018. u 21:15.

Fatimske poruke

Fatimske poruke su proročanske, nekad su bile tajne a govore o važnim povijesnim događajima koji su obilježili 20. stoljeće. Serija 'Fatimska poruka' jedno je od najboljih i detaljnih prikaza ovih događaja.

13. svibnja 1917, dan je događaja koji je obilježiti Rimokatoličku Crkvu i svijet. U vrijeme kada je u Europi bio Prvi svjetski rat, tadašnji poglavar Katoličke Crkve, papa Benedikt XV. napisao je pismo: 'Ponizna službenica Gospodnja', u kojemu govori o potrebi molitve s posebnim naglaskom na molitvu djece, te naredbom da se zaziv 'Kraljice mira, moli za nas' službeno uvrsti u Gospine litanije. On se u ovom pismu obraća Mariji s molbom da se zaustavi rat i donese mir. U to doba događa se veliki trenutak 20. stoljeća – ukazanje Majke Božje u Fatimi, gradiću smještenom na sjeverozapadu općine Qurem u Portugalu, u gorju Serra d’Aire, u kojem nalazimo nekoliko siromašne neuke djece pastira kojima se događa nevjerojatna priča. Luciji dos Santos, Jacinti Marto i njezinu bratu Franji Martou ukazala se Majka Božja. Nejakoj je dječici otkrila svoju veliku bol zbog uvreda koje ljudi nanose Gospodinu i zbog vremenite i vječne propasti pojedinaca i naroda, te poručila: 'Molite krunicu svaki dan da bi svijetom zavladao mir i okončao rat!'
 


 

Da biste komentirali, prijavite se.