TradFest 2018.

Treći po redu festival tradicije i konzervativnih ideja 'TradFest' održat će se 23. i 24. studenog u dvorani Jelačić u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.
Autor: Laudato/M.S. Photo: tradfest.org utorak, 20. studenog 2018. u 09:45
Svečano otvorenje održat će se u petak, 23. 11., u 19 sati kada će glavni gost festivala, član Catholic Advisory Comitee predsjednika SAD-a Trumpa i veliki borac za život, Steven Mosher (SAD), održati govor pod naslovom: ''Kulturni ratovi u SAD-u i progoni katolika u Kini“.
 
I ove godine očekuju nas izvrsni govornici i zanimljive teme: kulturni ratovi u SAD-u, seksualna revolucija u Njemačkoj, odbacivanje Istanbulske konvencije u Bugarskoj, kultura života u Australiji, konzervativni zaokret u Mađarskoj, utjecaj homoseksualnosti na djecu i društvo, kriza u Crkvi, a predstavit će se i Konvencija o pravima obitelji…
 
Godišnja nagrada ''Svjedok godine“ ove godine uručit će se studentskom kapelanu don Damiru Stojiću.
 
TradFest je godišnje međunarodno okupljanje tradicionalnih i konzervativnih vođa, mislilaca i aktivista koji kroz svoje nastojanja promiču (ponovnu) uspostavu tradicionalnih i konzervativnih vrijednosti u Hrvatskoj i svijetu.
 
Ovo je festival tradicionalnih i konzervativnih ideja suprotno tzv. "Progresivnim" i militantnim sekularističkim idejama i politikama koje su u prošlosti nasilno i revolucionarno i još uvijek, više od 25 godina nakon pada komunizma, aktivno rade na dekonstrukciji i uklanjanju tradicionalnih, konzervativnih i kršćanskih temelja i kulture Hrvatske, Europe i zapadnog svijeta.
 
Cilj mu je potaknuti proces razmišljanja i pratiti aktivnosti koje će reagirati na negativne "progresivne" događaje u društvu i aktivno širiti i promicati povratak tradiciji, redu i konzervativnim, katoličkim vrijednostima. Želja je stvoriti društvo koje je usklađeno s obitelji i razvoj kreativnog i otvorenog raspoloženja u civilnom društvu, politici i ekonomiji.
 
TradFest stvara prostor za širenje dobrih ideja, osobnih kontakata i umrežavanje ljudi sa sličnim pogledima i vrijednostima. Kao takav, radi na tome kako bi pomogao Hrvatskoj da izbaci i odbaci destruktivne tragove komunizma i da raste u zrelo društvo integrirajući svoju bogatu kršćansku baštinu i kulturu.
 
Više detalja o cijelom programu: www.tradfest.org

Da biste komentirali, prijavite se.