Ove godine nema Mise zadušnice na Bleiburgu

Predstavnici HBK i Austrijske biskupske konferencije u nekoliko su navrata razgovarali o obilježavanju Bleiburške tragedije.
Autor: Tiskovni ured HBK/Laudato/M.P. Photo: wikimedia.org nedjelja, 10. ožujka 2019. u 10:22

Dijecezanski upravitelj biskupije Gurk Klagenfurt mons. Engelbert Guggenberger, odlučio je ove godine ne dopustiti slavljenje mise zadušnice na bleiburškom polju, izvještava Tiskovni ured Hrvatske Biskupske konferencije u priopćenju u petak 8. ožujka.
 
Naglašavaju kako je Hrvatska biskupska konferencija sa žaljenjem primila tu odluku i izražava svoje duboko neslaganje s razlozima koji se navode za takvu odluku i u cijelosti ih odbacuje. Uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskoga naroda znači nepoštivanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih, stoji u priopćenju.
 
Predstavnici Hrvatske biskupske konferencije i Austrijske biskupske konferencije u nekoliko su navrata razgovarali o obilježavanju Bleiburške tragedije.
 
Hrvatska biskupska konferencija uključila se preko Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u organizaciju Misnoga slavlja na bleiburškome polju 2003. godine. Svih proteklih godina, a napose prošle 2018. godine, Euharistijsko slavlje je protjecalo dostojanstveno kako i priliči toj najuzvišenijoj molitvi Crkve.

 

Da biste komentirali, prijavite se.