Uskoro deveti pastoralno – katehetski kolokvij za svećenike

'Katekumenat - Nadahnuće za katehezu i evangelizaciju odraslih'
Autor: Tiskovni ured HBK/Laudato/J.B. Photo: Tiskovni ured HBK četvrtak, 27. veljače 2020. u 12:53

Deveti pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike u organizaciji Vijeća za kler i Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju Hrvatske biskupske konferencije održat će se 3. i 4. ožujka 2020. u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu. Glavna tema kolokvija je 'Katekumenat - Nadahnuće za katehezu i evangelizaciju odraslih'.

Prvog dana kolokvija, nakon uvodnog govora predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko osječkog nadbiskupa Đure Hranića, predavanje o temi 'Skice o zrelosti odraslih u suvremenom svijetu' održat će dr. sc. Anto Mikić. Uslijedit će predavanja 'Katekumenat – nadahnuće za katehezu i evangelizaciju odraslih' prof. dr. sc. Ivana Bodrožića, 'Živi vjernički krugovi za sudjelno zajedništvo u rastu vjere' dr. sc. Milana Šimunovića, 'A što mi čekamo?' (EG, br. 120.), 'O evangelizacijskoj zauzetosti vjernika laika' dr. sc. Dražena Živića.

Potom su predviđene radionice. Program prvoga dana završava euharistijskim slavljem koje će predvoditi predsjednik Vijeća HBK za kler pomoćni biskup đakovačko-osječki Ivan Ćurić.

Radni dio drugog dana kolokvija, započet će okruglim stolom o temi 'Nova sinteza s kulturom – izazov evangelizaciji (usp. EG, br. 129.)' na kojem će sudjelovati prof. dr. sc. Ružica Pšihistal, gđa Marija Perčić i mr. sc. Ivica Đaković. Uslijedit će tematska rasprava i rad u radionicama. Potom će u 13:30 sati biti upriličeno predstavljanje zbornika 'Biti obitelj u obitelji Crkve. Naraštaj naraštaju kazuje djela tvoja (Ps 145, 4)' o kojemu će govoriti prof. dr. sc. Josip Šimunović i mr. sc. Josip Periš. Nakon toga održat će se završna rasprava, a završnu sintezu kolokvija prikazat će biskup Ćurić, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

 

Da biste komentirali, prijavite se.