Uskoro jesenska kampanja inicijative 40 dana za život

Tema kampanje bit će 'Za dijete više!'.
Autor: 40 dana za život/Laudato/J.B. Photo: 40 dana za život ponedjeljak, 02. rujna 2019. u 14:21

8. Nacionalni susret inicijative 40 dana za život, od 30. kolovoza do 1. rujna u Šibeniku, okupio je oko 120 članova Inicijative iz cijele Hrvatske.

Susret je uključio razna predavanja i radionice, Mise i klanjanje pred Presvetim kako bi se sudionici pripremili za kampanje koje slijede.

Na Svetoj Misi, 30. kolovoza u šibenskoj katedrali, biskup Tomislav Rogić sudionicima je uputio podršku u borbi za život i gradnji kulture života u Hrvatskoj. Tom je prilikom, na kraju Mise biskup Rogić, Inicijativu 40 dana za život i udrugu 'Hrvatska za Život' Bezgrješnom srcu Marijinu.

Predsjednik Inicijative Ante Čaljkušić, zahvalio je biskupu što se odazvao na poziv članova te u svom kratkom govoru ispričao što sve Inicijativa znači za Šibenik, šibensku biskupiju i cijelu domovinu. Biskupu Rogiću potom je darovao sliku Presvete Duše Kristove te dokumentarni film '40 dana...'.

Tijekom ostatka susreta održana su predavanja, na kojema su nastupili dr. Ivan Zmijanović, šibenski ginekolog s prizivom savjesti, te fra Lazar Perica koji je kroz svoje predavanje govorio o duhovnoj stvarnosti borbe za život. Također, prvi je put javno predstavljen i program za iscjeljenje rana spontanog i izabranog pobačaja za muškarce pod nazivom 'Iscjeljenje očevog srca'.

Kampanja Inicijative kreće 25. rujna, a trajat će do 3. studenog u čak 32 grada na 34 mjesta bdjenja, a tema kampanje je 'Za dijete više!'.

 

Da biste komentirali, prijavite se.