UŽIVO na LTV-u: Velika pobožnost svetom Josipu iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa

Prijenos iz Karlovca na Laudato TV-u.
Autor: Laudato Photo: screenshot srijeda, 19. veljače 2020. u 14:23

Svake srijede od 22. siječnja gledatelji imaju priliku uživo putem ekrana Laudato TV-a biti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Crkva svetog Josipa u Dubovcu u Karlovcu postala je 1988. godine Nacionalno svetište svetog Josipa Crkve u Hrvata sa željom da se stoljetno štovanje svetog Josipa u hrvatskom narodu produbi, proširi i učvrsti. Ujedno je to iskaz pobožnosti, poštovanja i ljubavi prema svetog Josipu.

Od sada putem Laudato TV-a vjernici mogu češće sudjelovati u pobožnosti svetom Josipu, svetoj Misi i svjedočanstvima, srijedom u 17:45 sati. Pobožnost se sastoji od molitve krunice svetom Josipu, litanija i zaziva predvodi mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta. Sijedi misno slavlje u 18.30 koje predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u zajedništvu s mnoštvo svećenika i hodočasnika koje ove prve srijede predvode župljani Presvetog Srca Isusova iz karlovačkog Novog centra sa svojim župnikom i karlovačkim dekanom preč. Draženom Karačićem. Prije samog misnog slavlja mladi karlovac unjet će u Svetište križ Susreta hrvatske katoličke mladeži pred kojim će na kraju misnog slavlja biskup Ivan predvoditi molitvu za SHKM.

Pjevanje će animirati ujedinjeni zborovi mladih karlovačkih župa pod vodstvom Josipa Vukovića. Pri kraju misnog slavlja svjedočanstvo vjere dati će studentica iz Karlovca Ivana Maradin, čalnica ZAMAK-a.

Iz Nacionalnog svetišta imat će priliku od 9. veljače svake druge nedjelje u mjesecu pratiti i prijenos Svete Mise u 11 sati.


Da biste komentirali, prijavite se.