Završna proslava jubileja 100 godina Karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskoj

U ovoj završnoj proslavi mogu sudjelovati svi gledatelji Laudato TV, u nedjelju 17. rujna u 11 sati u Hrvatskom Leskovcu.
Autor: Sestre Karmelićanke BSI/Laudato/M.R. Photo: Sestre Karmelićanske BSI nedjelja, 17. rujna 2017. u 10:02

Završava jubilarna godina u kojoj smo zahvaljivali za sto godina dolaska sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova u hrvatske krajeve.

Svečano Misno slavlje završetka godine u nedjelju 17. rujna u 11 sati u Hrvatskom Leskovcu Jubileja predslavit će mons Ivan Šaško, a prijenos uživo pratite na Laudato TV.
 
Jubilej je započeo na blagdan Utemeljiteljice, bl. Majke Terezije od sv. Josipa, 30. listopada, pod geslom 'Stoljeće karmelskog služenja u ljubavi'.
 
Niz događanja u protekloj godini bio je zahvala sestara za obilan blagoslov kojeg su bile dionice po svom djelovanju u Hrvatskoj.

Najveća je pak zahvala Euharistija, a u ovoj završnoj proslavi mogu sudjelovati svi gledatelji Laudato TV, u nedjelju 17. rujna u 11 sati u Hrvatskom Leskovcu.

Glazbeno će animirati ansambl „MI“ tamburica i mješoviti zbor pod ravnanjem prof. Renate Ivoš – Krajina.

Tom svečanom slavlju prethodit će i trodnevnica od 14. - 16. 09. 2017. također u kapeli sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu.

U četvrtak na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. 09. u 18h sv. Misu predslavi mons Zdenko Križić, biskup gospićko senjski, a glazbeno animira zbor mladih VIS Karmel. Nakon sv. Mise uslijedit će Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.  

U petak 15. 09. u 18h sv. Misu predslavi p. Niko Bilić, isusovac, a glazbeno animira zbor mladih župe sv. Ivan Nepomuk - Allegro. Nakon sv. Mise uslijedit će projekcija dokumentarnog filma o sto godina prisutnosti sestara u Hrvatskoj. Autor dokumentarnog filma je Josip Ninković. Projekcija će se održati odmah po završetku Sv. Mise u društvenom domu u Hrvatskom Leskovcu i ulaz je slobodan.

U subotu 16. 09. u 18h sv. Misu predslavi mons Vlado Košić, biskup sisački, a glazbeno animira SKAC zbor. Nakon toga pozivamo sve na predstavu „Stoljeće karmelskog služenja u ljubavi“ koju izvode sestre Karmelićanke BSI, djeca iz Kuće sv. Josipa – dom za nezbrinutu djecu, karmelski laici i mladi. Predstava će se također održati u društvenom domu u Hrvatskom Leskovcu.
 

Da biste komentirali, prijavite se.