Znanstveni skup prigodom 400. obljetnice smrti Franje Suáreza

Filozofija i pravo
Autor: dominikanci.hr/Laudato/J.B. Photo: Laudato srijeda, 08. studenog 2017. u 19:31

Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u utorak 14. studenoga 2017. priređuje znanstveni skup 'Filozofija i pravo' prigodom 400. obljetnice smrti španjolskog teologa i filozofa, isusovca Francisca Suáreza (1548. – 1617.). Program započinje u 11:00 sati u Dvorani Antuna Bauera, Jordanovac 110.

Skup će otvoriti dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti dr. sc. Ivan Koprek. Nakon pozdravnih riječi prvo izlaganje pod naslovom 'Suárezovo razumijevanje vječnih istina i Descartesove Meditacije' imat će dr. sc. Predrag Milidrag s Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Sveučilišta u Beogradu.

Profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Marko Petrak prikazat će temu 'Francisco Suárez i pravo'. Zatim će dr. sc. Josip Talanga, redoviti profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti, prikazati Suárezov utjecaj na protestantsku skolastiku.

O temi 'Franjo Šanc i Suárezova metafizika' govorit će dr. sc. Željko Pavić, znanstveni savjetnik u Leksikografskom zavodu 'Miroslav Krleža'. Skup će završiti plenarnom raspravom koju će moderirati prodekani Fakulteta dr. sc. Anto Gavrić i dr. sc. Ivan Šestak.

 

Da biste komentirali, prijavite se.