"Opera pod zvijezdama" - 10. put

U četvrtak, 28. lipnja, s početkom u 21 sat, na zagrebačkoj Šalati će se održati tradicionalni dobrotvorni koncert "Opera pod zvijezdama".

Opera_Salata2.jpg
Objavljeno:
 
27.06.2012 00:00

U četvrtak, 28. lipnja, s početkom u 21 sat, na zagrebačkoj Šalati će se održati tradicionalni dobrotvorni koncert "Opera pod zvijezdama", koja ove godine obilježava desetu obljetnicu svojeg postojanja. Ovogodišnji koncert vezan je uz još jednu važnu godišnjicu - 70. rođendan glasovite operne dive Ruže Pospiš-Baldani.

Ruža Pospiš-Baldani rođena je 1942. godine u Varaždinskim Toplicama, a '70-ih i '80-ih godina prošlog stoljeća stekla je status jedne od najtraženijih mezzosopranistica svijeta, nastupajući uz dirigente poput Herberta von Karajana, Karla Richtera, Claudija Abbada, Leonarda Bernsteina i Lovru von Matačića, u Metropolitanu, milanskoj Scali, Carnegie Hallu i drugim svjetskim glazbenim središtima.  

Njoj u čast nastupit će brojni afirmirani i mladi pjevači uz Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem dirigentice Nade Matošević Orešković. Među solistima bit će stalni sudionik i domaćin Opere pod zvijezdama, međunarodno proslavljeni tenor Tomislav Mužek, prvakinja HNK-a u Zagrebu Dubravka Šeparović Mušović, solisti iste kuće Ivana Lazar, Domagoj Dorotić i Stjepan Franetović, solistica HNK-a u Splitu Valentina Fijačko te niz naših uspješnih mladih opernih umjetnika poput Vedrane Šimić, Lane Kos, Kristine Kolar, Jelene Kordić, Ljubomira Puškarića i Marka Mimice.

Prihod koncerta namijenjen je potpori školovanju mladih glazbenika na preddiplomskim studijima u Hrvatskoj, zahvaljujući Nacionalnoj zakladi za potporu učeničkom i studenskom standardu.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i preko sustava Eventim.

Izvor: Culturenet

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: