3. festival hrvatskih vjerskih filmova

U svetištu Trsat u Rijeci od 7. do 9. lipnja održat će se 3. festival hrvatskih vjerskih filmova, specijalizirani festival koji predstavlja godišnju produkciju vjerskih filmova snimljenih u Hrvatskoj i dijaspori.

vjerski-fest-trsat2.jpg
Objavljeno:
 
04.06.2012 00:00

U hrvatskom marijanskom svetištu na Trsatu u Rijeci od 7. do 9. lipnja održat će se 3. festival hrvatskih vjerskih filmova u organizaciji Istra filma i Franjevačkog samostana Trsat. Ovaj specijalizirani filmski festival na jednom mjestu izlaže godišnju produkciju vjerskih filmova snimljenih u Hrvatskoj i dijaspori.

Ove godine u tri festivalska dana bit će prikazano 12 uglavnom dokumentarnih filmova, od kojih jedan dolazi iz susjedne BiH. Festival se otvara u četvrtak u 21 sat prikazivanjem filma ''Međugorje - evo ti Majke'' poznate HTV-ove novinarke Ljiljane Bunjevac-Filipović, nakon kojeg će uslijediti film Jakova Sedlara ''Nije moja duša prazna'' o susretu vlč. Zlatka Sudca s braniteljima koji su pokušali samoubojstvo.

''Filmovi koje prikazujemo govore više o vjeri koja živi u nama, nego u samostanima i crkvama, o vjeri koju živi običan čovjek u svakodnevnom životu'', istaknuo je direktor festivala Bernardin Modrić posebno tu izdvojivši film ''Susret za oprost'' o hrvatskom vojniku, povratniku iz misije u Afganistanu, koji je teško stradao u prometnoj nesreći u Zagrebu i potom oprostio vozačici, inače sveučilišnoj profesorici, koja je nesreću skrivila.

Zadnjeg dana festivala održat će se okrugli stol na temu ''Audiovizualni mediji i nova evangelizacija crkve'', a navečer je dodjela nagrada.

Izvor: Laudato/hc

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: