57. teološko – pastoralni tjedan

U organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 24. do 26. siječnja održat će se 57. teološko-pastoralni tjedan o temi „Neophodnost dijaloga i pomirenja u hrvatskom društvu."

40966.jpg
Autor
ktabkbih.net/Laudato/N.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
17.01.2017 12:02

Kao i ranijih godina mjesto održavanja je Međubiskupijsko sjemenište, Voćarska 106 na zagrebačkoj Šalati.

Program TPT-a počinje u utorak 24. siječnja u 9 sati pozdravnim govorima. Tjedan će otvoriti dekan zagrebačkog KBF-a dr. fra Marijo Cifrak.

Uvodno predavanje „Podijeljenost u hrvatskom društvu: mogući uzroci i posljedice" održat će dr. Željko Tanjić.

U 12 sati u sjemenišnoj crkvi euharistijsko slavlje predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U popodnevnom dijelu od 15.30 sati održat će se dva predavanja. Dr. Cifrak govorit će o temi „Biblijski modeli dijaloga i pomirenja", a dr. s. Valerija Kovač o temi „Dijaloškoj bîti vjere (Bog-čovjek-Crkva-svijet)".

U srijedu 25. siječnja rad počinje u 9 sati predavanjem dr. Edvarda Punde „Postkoncilsko dijaloško usmjerenje Crkve (od pape Pavla VI. do pape Franje)". Slijedi predavanje „(Ne)jasnoće oko razumijevanja i tumačenja pomirenja u Hrvatskoj" dr. Ante Vučkovića. Euharistijsko slavlje u sjemenišnoj crkvi počet će u 11.45 sati.

Popodnevni dio počet će u 15.30 sati, a obuhvatit će dva predavanja dr. Nevena Šimca „Kako odgovoriti na mentalitet razdijeljenosti i podjela u hrvatskom društvu?" i dr. Ivice Raguža „Kako teologija može doprinijeti kulturi dijaloga i pomirenja u hrvatskom društvu?".

Posljednjega dana, u četvrtak 26. siječnja, u 9 sati dr. Josip Baloban održat će predavanje „Pastoralni djelatnik u službi dijaloga i pomirenja". „Vjeronauk u školi u službi dijaloga i pomirenja u hrvatskom društvu" bit će tema izlaganja dr. Ružice Razum, a o temi „Teološko-socijalni govor Crkve u Hrvatskoj u stvaranju kulture dijaloga i pomirenja" govorit će dr. Stjepan Baloban.

Plenarna rasprava u kojoj će sudjelovati svi predavači na programu je u 12 sati. Tjedan će zatvoriti dekan dr. Cifrak.

Teološko-pastoralni tjedan znanstveni je i pastoralni skup teologa u promišljanju nad aktualnim temama koje dotiču život Crkve, s ciljem trajne izobrazbe i usavršavanja nositelja raznih službi i poslanja u Crkvi: biskupa, prezbitera i đakona, redovnika i redovnica, te vjernika laika. Skup je otvoren i svima drugima koji se zanimaju za ove teme.

Za sudjelovanje na Teološko-pastoralnom tjednu potrebna je iskaznica koju se dobiva uplatom kotizacije pri dolasku na polukatu Međubiskupijskog sjemeništa. Na temelju iskaznice, posljednjega dana izdaju se potvrde o sudjelovanju na Tjednu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: