7. festival bajke u Ogulinu

U Ogulinu uronite u svijet bajki na Festivalu posvećenom omiljenoj spisateljici za djecu Ivani Brlić-Mažuranić.

ogulin-bajke2.jpg
Objavljeno:
 
08.06.2012 00:00

U Ogulinu - zavičaju bajke, počinje sedmi Ogulinski festival bajke. Posjetitelje na već poznatim festivalskim lokacijama sve do nedjelje očekuje pregršt predstava, edukativnih radionica i puno zabave.

Kombinacijom prirodnih ljepota i mnogobrojnih kulturno-edukativnih sadržaja u Festivalu će uživati svi koji istinski žele doživjeti bajku.

Ciljevi festivala su vrednovanje nacionalne baštine naše omiljene spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažurani kao i osnaživanje Grada Ogulina kao destinacije i središta bajkovite baštine.

Festivalska zbivanja podijeljena su u tri cjeline: Dan Ivane Brlić-Mažuranić, Dan životinjskog carstva i Dan dječjih pustolovina.

Trodnevni kulturni program sadrži neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju, pripovijedanje, koncerte i edukativno-prezentacijske radionice.

Na festival možete doći i posebno organiziranim eko-turističkim vlakom Karlekom u subotu, a motoristi će vam pokazati svoju Ciklobajku.

Festival se održava u organizaciji Udruge Ogulinski festival bajke i ogulinske Turističke zajednice. Poznato je da je upravo u Ogulinu 1874. godine rođena Ivana Brlić-Mažuranić , autorica zbirke pripovijedaka „Priče iz davnine“ i „Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića“.

Više o programu doznajte ovdje.

Izvor: Laudato/culturenet

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: