7. Noć kazališta – 21. studenoga

85 institucija / 78 lokacija / 42 mjesta / 125 predstava / 80-tak popratnih programa

kazliste.jpg
Autor
noc-kazalista.com/Laudato/M.P.
Fotograf
Elvir Tabaković
Objavljeno:
 
21.11.2015 10:49

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 11 europskih država (Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, te se od ove godine pridružuju Češka, Bugarska i Belgija), svake godine treće subote u mjesecu studenom.

Program ovogodišnje manifestacije koja se u subotu 21. studenoga odvija u 85 institucija na 78 lokacija u 42 hrvatska mjesta nalazi se na internetskoj stranici Noći kazališta.

Pored niza već gotovih predstava, Noć kazališta svoj program širi i na gostovanja međunarodnih koprodukcija, razmjene predstava između domaćih kazališnih kuća, čitanja i uprizorenja tekstova suvremenih europskih autora, okrugle stolove i susrete s izravnim uključenjima putem interneta.

Sva događanja u sklopu ove jednodnevne, ali i cjelonoćne manifestacije okupljena su oko jednog cilja – ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva kazališne publike i kazališnih umjetnika u jedinstvenom iskustvu.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: