Ako je Bog na prvom mjestu, sve je na pravom mjestu

Knjiga "Vidim te" Slavena Vujića, nekadašnjega poduzetnika i menadžera, koja govori o brizi za sina Vita s autizmom te o njegovu radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju, predstavljena je u nedjelju 8. siječnja u Galeriji Ivan Rendić u Supetru na Braču.

41009.jpg
Autor
IKA/Laudato/N.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
09.01.2017 16:46

- Knjiga je to o putu jednoga tate koji se penje ljestvama autizma do spoznaje ljubavi prema životu, a posebno prema djeci i mladima s teškoćama u razvoju. To je ujedno teološka knjiga koja o Bogu svjedoči kroz misli i djela običnog pojedinca - stoji na koricama knjige koja je objavljena zbog dobrobiti djece i mladih.

- Ljubav je riječ koja je napisala cijelu knjigu. Ljubav je riječ koja nas je okupila večeras. Budimo sretni i mislimo na ljubav. Neka ovo bude večer slavljenja ljubavi, večer slavljenja života - poručila je ravnateljica tamošnje Narodne knjižnice Gita Dragičević u uvodu u večer posvećenu bivšem poduzetniku koji je 2014. godine osnovao Udrugu "Senzori" za rad s djecom s teškoćama u razvoju, a protekle godine nedaleko Zagreba otvorio "Dom Anđela" za djecu s autizmom i njihove roditelje.

Govoreći o knjizi, autor je poručio kako u radu treba vjerovati i ljubiti te se povjeriti Bogu.

- Ako je Bog na prvom mjestu, sve je na pravom mjestu. Moj put je Bog. Imam povjerenja da će se Bog pobrinuti za mojega Vita i ostalu djecu s teškoćama u razvoju - poručio je "tata Slaven".

Pojasnio je kako knjiga nije prije svega teološka jer će nju, rekao je, čitati različiti ljudi, svi oni koji će se susretati s poteškoćama vlastite djece. Posjetitelje je upoznao i s dvorcem Dioš nedaleko Daruvara koji će se uskoro početi obnavljati za potrebe rada s djecom i mladima s teškoćama u razvoju te za drugu djecu ugroženoga zdravlja.

Istaknuo je da je Ministarstvo kulture obećalo potporu projektu obnove trošnoga dvorca kroz osiguranje konzervatorskih elaborata. Izrazio je radost što je u tome projektu naišao na razumijevanje državnih institucija.

- Naši anđeli trebaju ljubav, oni trebaju našu pomoć - poručio je autor knjige, dobitnik humanitarne nagrade Ponos Hrvatske 2015. godine, koja se dodjeljuje građanima za hrabra i nesebična djela.

U glazbenome dijelu programa nastupio je Slaven Štambuk s gitarom, dok je izabrane ulomke iz knjige čitao župnik tamošnje župe sv. Petra Toni Plenković.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: