Ansambl LADO na gostovanju u Kanadi

LADO će se kanadskoj publici predstaviti cjelovečernjim plesnim koncertima na kojima će biti prikazane folklorne koreografije s programa ''Ispod duba stoljetnoga''.

download.jpg
Autor
Livija Zgurić/Laudato/D.T.
Fotograf
Lado.hr
Objavljeno:
 
10.10.2017 15:37
Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO kreće 10. listopada na petodnevno gostovanje na sjevernoamerički kontinent tijekom kojeg će održati tri koncerta u najvažnijim kulturnim središtima istočne Kanade - Windsoru, Mississaugi i Montrealu.
 
LADO će se kanadskoj publici predstaviti cjelovečernjim plesnim koncertima na kojima će biti prikazane folklorne koreografije s programa ''Ispod duba stoljetnoga'' koji je ove godine već imalo prilike pogledati gotovo deset tisuća ljudi u Hrvatskoj.
 
- Iako nam je iznimno žao što se nisu uspjeli realizirati i najavljeni nastupi u SAD-u, zaista smo sretni što možemo pokazati dio našeg bogatog kulturnog nasljeđa u Kanadi te vjerujemo da će publika biti zadovoljna. Ovo je jedino takvo predstavljanje hrvatske tradicijske kulture na američkom kontinentu i nadamo se odjeku jednako dobrom kao i prije osam godina kada smo posljednji puta posjetili tu zemlju - rekao je ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo.
 
Koliko je ovaj projekt važan pokazuje i činjenica da se odvija pod podrškom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Pokrovitelji projekta su Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Hrvatska gospodarska komora, dok je Hrvatska elektroprivreda kao sponzor ovog gostovanja također prepoznala važnost predstavljanja hrvatske baštine u svijetu.
 
U 68 godina postojanja LADO je održao preko 5000 koncerata na gotovo svim kontinentima. Kanadu i Sjedinjene Američke Države posjetio je 2009. godine kada je tijekom četverotjedne turneje održao deset koncerata i očarao američku i kanadsku publiku hrvatskom plesnom i pjevnom tradicijskom baštinom.
 
Po povratku iz Kanade, ansambl odlazi na konferenciju u Beograd na kojoj će prezentirati hrvatske tradicijske plesove kolegama iz profesionalnih folklornih ansambala koji djeluju u zemljama regije nakon čega slijedi nastavak priprema za rođendanske koncerte u studenome.
 
Datumi i lokacije koncerata:
 
11. listopada – Windsor, Capitol Theater
12. listopada – Mississauga, Living Arts Centre
14. listopada – Montreal, Monument National
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: