Četvrti i peti dan manifestacije 'Dani kršćanske kulture'

Manifestacija 'Dani kršćanske kulture' i ove se godine se održava u Dubrovniku, Splitu i Šibeniku od 6. do 16. travnja. Četvrti dan se održao u utorak 9. travnja.

dani-krscanske-umjetnosti-5.JPG
Autor
Laudato
Fotograf
Dani kršćanske kulture
Objavljeno:
 
10.04.2019 14:25
Program u Splitu je započeo u 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata gdje je održana projekcija igranoga filma 'Zvono'. Film je nadarenim sportašima bejzbola te govori o važnosti određivanja prioriteta i vrijednosti u životu. Posebno je namijenjen tinejdžerima i mladim radnicima.
U dvorani palače Milesi održana je večer duhovne poezije pod nazivom 'Književnost duhovne lirike (od Marulića do danas)' gdje su posjetitelji imali priliku čuti najbolje što hrvatska kršćanska poezija može ponuditi. Posjetitelji su mogli uživati u pjesmama i stihovima Marka Marulića, Silvije Strahimira Kranjčevića, Josipa Pupačića i drugih poznatih imena. Stihove poznatih pjesnika recitirali su glumica Ivana Giove Župa i profesorica Jadranka Huljev, dok je glazbeno obogatio poznati gitarist Miroslav Mrass.
Posjetitelji imaju mogućnost posjetiti izložbu koja se održava u palači Miles u klopu Salona suvremene kršćanske umjetnosti 'Ivo Dulčić'.

Peti dan manifestacije 'Dana kršćanske kulture' u Splitu započinje predavanjem 'Ivan Meštrović: Povijest Isusa iz Nazareta u drvu' sa početkom u 11 sati u Meštrovićevim Crikvinama-Kaštilcu. Predavanje će voditi kustosice Galerije Meštrović Zoran Jurić-Šabić i Maja Šeparović-Palada zajedno s Domagojem Runjom, profesorom na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Putnička agencija ICHTIS TRAVEL, koja je specijalizirana za organizaciju  hodočasničkih putovanja imati će program 'Sv. Antun Pustinjak -  sugrađanin sa splitske Pjace' u 16:30 ispred splitske gradske vijećnice. U 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata bit će projekcija igrano-dokumentarnog filma 'Vuk u ovčjoj koži',  a u 19 sati na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu započinje specijalizirana radionica za studente, nastavnike i roditelje pod nazivom 'Kršćanska književnost za mlade'. Program u Splitu će završiti koncertom duhovne glazbe u crkvi Gospe od zdravlja pod nazivom 'Bože moj, Bože moj, zašto si me napustio'.

U 'biseru Jadrana' Dubrovniku program započinje u atriju palače Sponza izložbom 'Arhitekt Carlo Fontana i kasnobarokne transformacije grada Rima' s početkom u 18 sati, a u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II biti će predavanje dr.sc. Giuseppea Bonaccorsoa i dr.sc. Jasenke Gudelj 'Arhitekt Carlo Fontana između Rima i Europe'.

Na kraju u Šibeniku u katedrali od srijede 10. travnja do subote 13. travnja u 18:30 sati održavat će se Kvaranta ore: 'Smiluj mi, Bože' u šibenskom napjevu, tradicionalna pobožnost koja započinje u srijedu u katedrali po završetku jutarnje Mise u 9 sati, a zaključuje se svečanim blagoslovom, Misom i pjevanim povečerjem u 18:30 sati. U 20 sati u Biskupskoj dvorani održat će se koncert 'Ave Maria gratia plena', u izvedbi dua Vox ragusei.

 

Fotogalerija
dani-krscanske-umjetnosti-4

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: