Demetrova nagrada za životno djelo Vlatku Perkoviću

Nagradu za životno djelo 2016. Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa dobio je
dr. sc. Vlatko Perković, kazališni kritičar, teatrolog i sveučilišni profesor ali i glumac, redatelj i pisac iz Splita.

Demetrova-PERKOVIC-nagrada.jpg
Autor
Sanja Nikčević/Laudato/M.P.
Fotograf
Sanja Nikčević
Objavljeno:
 
10.06.2016 12:08

Nagrada će se dodijeliti u ponedjeljak 13. lipnja 2016. u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu u 10 sati.
 
Povjerenstvo za Demetrovu nagradu za životno djelo Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa (HDKKT) čine dr. sc. Boris Senker, predsjednik, Boris B. Hrovat i dr. sc. Sanja Nikčević (predsjednica društva).
 
- Vlatko Perković istaknuti je hrvatski i splitski kazališni čovjek koji je u svojih 80 godina života djelovao kao pravi renesansni čovjek i posvećenik kazališta – s obje strane kazališne rampe - objašnjava povjerenstvo za dodjelu nagrade.
 
Podsjećaju kako je kao glumac, redatelj i dramatičar stvarao kazalište, a kao kritičar, teatrolog i sveučilišni profesor prosuđivao ga i analizirao.
 
- Ta svestranost promišljanja kazališta – upućenost u teoriju i poznavanje kazališne prakse - rijedak je slučaj u nas, te osigurava Vlatku Perkoviću posebno mjesto. Nagrada za životno djelo dodjeljuje mu se za cjelokupno stvaralaštvo,  s posebnim naglaskom na njegov kritičarsko teorijski rad – ističe se u obrazloženju.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: