Deseti dan manifestacije "Dani kršćanske kulture"

Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" petnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 6. do 16. travnja.

dkk-laudato.jpg
Autor
danikrscanskekulture.info/Laudato/K.P.
Objavljeno:
 
16.04.2019 15:34

Pretposljednji dan manifestacije, ponedjeljak 15. travnja, bio je prepun programskih sadržaja: u franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića (klerikat) bila je upriličena završna izložba i predstavljanje novih ikona polaznika tečaja ikonopisanja s početkom u 15.30 sati, a u 17.30 u crkvi na klerikatu započela je svečana sveta Misa po bizantskom obredu u sklopu koje su nove ikone bile i posvećene.

U 17.30 na splitskome Vestibulu započeo je korizmeni koncert udruge Trogirski glazbenici, u suorganizaciji Turističke zajednice Grada Splita i Glazbene mladeži Split. U programu su sudjelovali Kvartet Bozzotti (violinistice Ana Tošić D'Ambra i Dakica Sanko, violist Cosimio Damiano D'Ambra i violončelist Dubravko Geić) te operni pjevač Vlatko Belas uz klavirsku pratnju Urse Ljuban. U 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata za najmlađe je posjetitelje održana projekcija animiranog sinkroniziranog filma za djecu "Ups! Noa je otišao", a u konkatedrali sv. Petra  u 19 sati započeo je već tradicionalan koncert pučkih korizmenih napjeva "Puče moj" i predstavljanje CD-a "Puče moj 2018."

Dan je zaključen u velikoj dvorani nadbiskupskog sjemeništa u Splitu programom pod nazivom "Laudato TV – kontra sili, kontra mraku". Tim "Božanstvene komedije", najgledanije emisije ove obiteljske televizije, na tome je susretu progovorio o ulozi Laudato TV-a u hrvatskome medijskom prostoru. Program "Kontra sili, kontra mraku" održan je u čast ovogodišnjoj dobitnici nagrade "Andrija Buvina" za izniman doprinos kršćanskoj kulturi gđi Kseniji Abramović, koja će nagradu primiti prigodom svečanog zatvaranja manifestacije sutra, u utorak 16. travnja.

 

Fotogalerija
download-(1)
download-(2)
download
download-(3)

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: