Diljem Hrvatske obilježava se Mjesec frankofonije

Međunarodni dan Frankofonije obilježava se 20. ožujka. Mreža francuskih alijansi i krugova u hrvatske gradove donosi bogat program

frankofonija2015.jpg
Autor
Hina/Laudato/A.D.
Fotograf
split.alliance-francaise.hr
Objavljeno:
 
02.03.2015 19:26
 
S početkom ožujka diljem Hrvatske tradicionalno počinje obilježavanje Mjeseca frankofonije u okviru kojega se kao dio globalnih aktivnosti za milijune frankofona i frankofila, nizom programa slavi francuski jezik i kultura.
 
Međunarodni dan Frankofonije obilježava se 20. ožujka i svake je godine prigoda za 220 milijuna frankofona i frankofila u cijelom svijetu da odaju počast francuskom jeziku, ali i pogodan trenutak za potvrdu zalaganja frankofonije u korist kulturne raznolikosti i humanističkih vrijednosti koje dijelimo, ističe se u najavi manifestacije.
 
Mjesec frankofonije iniciralo je u nas Veleposlanstvo Francuske u Hrvatskoj, zajedno s frankofonskim veleposlanstvima koja imaju predstavništvo u Zagrebu (Belgija, Kanada, Grčka, Mađarska, Rumunjska, Slovenija, Švicarska), a uz potporu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.
 
Među brojnim programima ističe se Tjedan frankonfonskog filma, koji će se od 9. do 14. ožujka održati u Zagrebu, a tijekom cijeloga ožujka i u ostalim hrvatskim gradovima.
 
 
Mreža francuskih alijansi i krugova u hrvatske gradove donosi bogat program s koncertima, izložbama, predstavljanjima knjiga, natjecanjima, gastronomskim večerima, besplatnim tečajevima francuskog jezika, kazališnim predstavama, predavanjima i okruglim stolovima. Osim u Zagrebu, Mjesec frankofonije održat će se u Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Zadru, Varaždinu, Lipiku, Puli, Koprivnici, a od ove godine prvi put i u Daruvaru, Korčuli te Solinu.

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: