Dvije Rafaelove „Madonne“ ususret Papinom pohodu Njemačkoj

Izložba pod nazivom „Nebeski sjaj“ otvorena je u rujnu ususret pohodu Benedikta XVI. Njemačkoj. Na izložbi u Dresdenu će se po prvi puta naći na istom mjestu Rafaelova najpoznatija remek-djela, izvijestila je 7. rujna katolička agencija Zenit.org.

madone.jpg
Objavljeno:
 
09.09.2011 00:00
Izložba pod nazivom „Nebeski sjaj“ otvorena  je u rujnu ususret pohodu Benedikta XVI. Njemačkoj. Na izložbi  u Dresdenu će se po prvi puta naći na istom mjestu Rafaelova najpoznatija remek-djela, izvijestila je 7. rujna katolička agencija Zenit.org.
 
Bit će izložena djela iz 16. stoljeća, talijanskih majstora kao i umjetnika koji su stvarali sjeverno od Alpa. Povod zajedničke izložbe Vatiikanskog muzeja i Državne umjetničke zbirke iz Dresdena je posjet pape Benedikta XVI. Njemačkoj krajem mjeseca, od 22 do 25. rujna.
 
Najzanimljiviji dio izložbe je sigurno privremeno „ujedinjenje" dvaju remek-djela majstora Raffaela i to nakon gotovo 500 godina. "Madonne di Foligno" iz Vatikanske pinakoteke i „Sikstinske Madona" iz dresdenske Galerije starih majstora.
 
Vatikanski muzeji sliku „Madonne di Foligno“ drže već 200 godina te je za posudbu Njemačkoj bilo potrebno dopuštenje Pape. „Sikstinska Madonna“ nalazi se u Dresdenu od 18. stoljeća.

Izvor: Zenit.org

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: