EKSKLUZIVNO! Laudato Vam donosi video spot Hvala redovnika

Pogledajte upravo objavljeni video spot za redovničku himnu "Hvala redovnika" u izvedbi Redovničkoga band aida. Radi se o povijesnom projektu hrvatskoga redovništva: prvoj hrvatskoj pjesmi nastaloj suradnjom redovničkih zajednica iz cijele Hrvatske. "Hvala redovnika" svjedočanstvo je zajedništva i povezanosti hrvatskih redovnika i redovnica.

hvala-redovnika.jpg
Autor
Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
26.11.2014 16:21
U povodu Godine posvećenoga života, koju na prvu nedjelju došašća 30. studenoga 2014. otvara papa Franjo, hrvatski redovnici i redovnice snimili su redovničku himnu "Hvala redovnika" i video spot.

Stihove za redovničku himnu "Hvala redovnika" napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Pjesmu je otpjevao zbor od 102 redovnice i redovnika, od kojih je bilo šesnaest solista. Njima je mentorica bila Željka Marinović, zborom je dirigirao Vinko Karmelić, a glazbeni producent bio je Toni Eterović.

Himna „Hvala redovnika“ je multimedijalni projekt s CD-om i DVD-om, koji osim pjesme uključuje i video spot autora Matka Petrića, video spot o stvaranju himne u produkciji Laudata „Making of“, audio reportažu o tome kako je himna nastajala, foto galerije i notne zapise.

Redovnička himna i video spot snimani su u studiju "Toneter", zagrebačkim crkvama Sv. Vinka Paulskoga i Bl. Augustina Kažotića te u više redovničkih zajednica i ustanova u kojima djeluju redovnice i redovnici.

Producent projekta je Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP), a multimedijalni CD/DVD kao nakladnici objavljuju HKVRPP i Laudato.

Multimedijalni projekt "Hvala redovnika" u izvedbi Redovničkoga band aida predstavljeni su večeras u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, u Zagrebu.

Na predstavljanju projekta sudjelovali su predstavnici hrvatskih redovnica i redovnika te glazbenici, pjevači popularne duhovne glazbe Željka Marinović, o. Anto Bobaš, OP, i fra Ivan Matić, OFM.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: