[FOTO] Svetac svega svijeta izveden u hercegovačkom Humcu

U subotu 8.ožujka mjuzikl Svetac svega svijeta koji govori o životu sv. Antuna Padovanskoga izveden je u prepunoj crkvi sv. Ante na Humcu.
Autor: fra Vladimir Vidović/Laudato/K.P. nedjelja, 10. ožujka 2019. u 10:50

Bilo je pristutno više od 1500 gledatelja koji su gromoglasnim pljeskom tijekom, a osobito nakon izvedbe, nagradili trud i rad glumačke postave.

Izvedba u Humcu bila je posebna jer je to bilo prvo međunarodno gostovanje Ansambla s mjuziklom Svetac svega svijeta, bila je to jubilarna dvadeseta izvedba, i bila je to prva izvedba u crkvi, koja se morala dodatno tehnički opremiti kako bi se mjuzikl mogao izvesti. U nedjelju, 10. ožujka mjuzikl se izvodi u Mostaru u crkvi sv. Petra i Pavla.

Svetac svega svijeta je prvi hrvatski autorski mjuzikl koji govori o životu sv. Antuna, izvodi ga Ansambl Kolbe, a mjuzikl je producirala Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca te je premijerno izveden 29.lipnja 2018. Godine u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu. Ansambl Kolbe započeo je krajem veljače turneju sa mjuziklom Svetac svega svijeta.

Poslije Hercegovine Ansambl gostuje 16. i 17. ožujka u Vinkovcima i Vukovaru. Potom 2., 6. i 7. travnja ima izvedbe u Zagrebu, te potom 14. travnja na Cvjetnicu nastupa u HNK Split u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture. U svibnju je gostovanje u Visu i Varaždinu, u lipnju Ansambl gostuje u Karlovcu, Šibeniku te u Njemačkoj u hrvatskim katoličkim misijama u Stuttgartu i Reutlingenu. Ovogodišnju sezonu Ansambl završava otvaranjem Creskih kulturnih večeri početkom srpnja u Cresu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.