Filmom "A šta ako ne uspijem?" počeo Liburnia film festival

U Ičićima, nedaleko od Opatije, sinoć je počeo 12. Liburnia filmski festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma.

liburnia.JPG
Autor
HRT/Laudato
Fotograf
www.liburniafilmfestival.com
Objavljeno:
 
28.08.2014 08:56

Festival je otvoren projekcijom filma A šta ako ne uspijem? autorica Darije Žmak Kunić i Andree Knežević.

Autorice toga 7-minutnog filma otkrivaju što se događa kada se nakon 17 godina dvije žene, majke i kiparice susretnu na riječkoj Akademiji primjenjenih umjetnosti, i koje se, kako su kazale, pitaju što ako ne uspiju kao žene, majke, umjetnice ...?

Nulti dan festivala nastavljen je filmovima regionalnog programa festivala - filovima Bordo vječna stripovska mladost Bernardina Modrića, Prolog Elvisa Lenića, Povratak posljednjeg Igora Paulića, Čekanje Igora Bezinovića i Mula, skupina korijenja svezana zajedno Sabine Mikelić.

Na 12. Liburnia film festivalu će do 30. kolovoza biti prikazano 25 dokumentarnih filmova nastalih tijekom 2013. i 2014.

U konkurenciji za nagrade stručnog žirija je 14 filmova, a natječu se za nagradu za najbolji film i nagradu publike te za lani uvedene nagrade za najboljeg redatelja, snimatelja, montažera, obradu zvuka i za najbolji regionalni film.

Kako su najavili organizatori iz riječke udruge Delta i udruge Restart iz Zagreba, na festival u Ičićima doći će više od 70 domaćih i međunarodnih gostiju, filmskih umjetnika, selektora i filmskih kritičara iz devet zemalja.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: