Hrvatska keramika jedinstvena je u svijetu

Hrvatska je jedina zemlja na svijetu u kojoj se svake godine održava međunarodna izložba keramike, a Hanibal Salvaro utemeljitelj je i jedan od organizatora Svjetskog triennala male keramike u Zagrebu, jedne od najznačajnijih likovnih izložbu u Hrvatskoj, pa i šire.

salvaro.jpg
Objavljeno:
 
31.05.2012 00:00

Hanibal Salvaro, svjetski poznati keramičar te član međunarodne akademije za keramiku u Ženevi, postavio je izložbu 2. hrvatskog triennala keramike u Ivanić-Gradu koja je otvorena u srijedu, 30. svibnja u Domu kulture.  Riječ je o izložbi koja je prvi put postavljena prošle godine u zagrebačkoj galeriji „Zvonimir“ te od tada putuje po Hrvatskoj.

Kako je Salvaro otkrio u razgovoru za Laudato.hr, Hrvatska je jedina zemlja na svijetu u kojoj se svake godine održava međunarodna izložba keramike, a on je utemeljitelj i jedan od organizatora Svjetskog triennala male keramike u Zagrebu, jedne od najznačajnijih likovnih izložbi u Hrvatskoj, pa i šire. 

„Hrvatska keramika, govoreći u svjetskim razmjerima, zauzima srednji red veličine, ali s obzirom koje pogodnosti hrvatski keramičari imaju te koliko se potiče njihov rad, najbolja je na svijetu. Jer to što naši umjetnici u keramici rade od ničega, to je jedinstveno. Putujući po svijetu, opazio sam da imamo puno invetivnih osoba. Ali kod nas manjka kvalitetna edukacija, općenito se opaža manjak likovne kulture“, ustvrdio je Hanibal Salvaro koji je izlagao diljem svijeta.

Više doznajte u razgovoru s Hanibalom Salvarom u „Našim susretima“.

Izvor: Laudato

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: